Prokleté Star Wars: Další projekt za pochodu vystřídal tvůrce

Prokleté Star Wars: Další projekt za pochodu vystřídal tvůrce | Fandíme filmu
Lucasfilm
Natočit další celovečerní Hvězdné války pro kina začíná působit jako Mission: Impossible.

Scenárista Damon Lindelof pouze před několika dny v rozhovoru neurčitým způsobem naznačil, že pokud by se práce na jeho připravovaném Star Wars filmu nějak nedařila, tak by raději z projektu vycouval. O pár dní později bylo potvrzeno, že se to skutečně stalo.

Magazín Above the Line jako první přinesl zprávu, kterou následně potvrdily velké hollywoodské zpravodaje: Už v polovině února Lindelof spolu s kolegou Justinem Britt-Gibsonem projekt opustili. V říjnu najatá režisérka Sharmeen Obaid-Chinoy zůstala i nadále k chystanému snímku připojená.

Krátce na to magazín Variety jako první přinesl informaci, že novým scenáristou se stal Steven Knight, který má ve filmografii Východní přísliby, Spencer, případně seriály See a Gangy z Birminghamu.

Není zřejmé, z jakého důvodu došlo ke scenáristické výměně. Zda novým směrem chtělo jít studio nebo režisérka. A momentálně nevíme ani to, že Knight bude na práci svých předchůdců navazovat, nebo začíná opět od nuly. Stále se počítá s tím, že v dubnu na akci Star Wars Celebration bude odhalen název filmu a jeho zápletka. A dle dostupných informací pořád platí, že by snímek od Obaid-Chinoy měl být jedním z prvních Star Wars filmů, které Lucasfilm v budoucnu uvede.

Disney prostě neumí dotahovat Star Wars filmy

Od chvíle, kdy značku Star Wars koupil Disney, byl pouze jeden film natočený podle původních plánů, se stejnými tvůrci od začátku až do konce: Rian Johnson napsal scénář po Posledního z Jediů, následně snímek zrežíroval a Lucasfilm (dceřiná společnost Disneyho, která Star Wars spravuje) jej beze změn uvedla do kin.

U Síla se probouzí se měnil scenárista a scénář se přepisoval znovu od nuly. U Rogue One se střídali scenáristé, část filmu se přetáčela a v závěru zřejmě hlavní slovo od původního režiséra Garetha Edwardse přebral Tony Gilroy (který později natočil seriál Andor). Solo se přepisoval a přetáčel, režisér se měnil v průběhu natáčení. U Vzestupu Skywalkera se měnil režisér i scénáristé, scénář se v jednu chvíli psal znovu od nuly.

Film Joshe Tranka s Boba Fettem byl zrušený. Film Jamese Mangolda s Boba Fettem byl zrušený. Film s Obi-Wanem byl přepracovaný na seriál. Trilogie D.B. Weisse a Davida Benioffa (autoři Hry o trůny) byla zrušena. Film Neila Lamonta z Tatooine byl zrušený. Film Patty Jenkins (režisérka Wonder Woman) o letcích Rogue Squadron byl zrušený. Tajuplný film J.D. Dillarda s TIE Fightery byl zrušený. Film Kevina Feigeho (šéf Marvelu) byl zrušený. Plánovaná nová trilogie Riana Johnsona je už tak dlouho odkládaná na neurčito, že ji prakticky můžeme považovat za zrušenou. A nedám ruku do ohně za to, zda v tom množství nějaký zrušený Disneyho Star Wars projekt nezapomínám.

Disney jednoduše postrádá schopnost naplánovat a následně realizovat filmy ze světa Hvězdných válek. A to často i snímky, které sám oficiálně oznámí, ne jen projekty v nějaké rané fázi prvotního nápadu. Takže ať už Lucasfilm v dubnu na svojí Star Wars Celebration oznámí cokoliv, tak dokud nepadne první klapka, tak můžeme mít jisté pochybnosti o tom, že novinka skutečně vznikne.

Foto je ilustrační - Star Wars

Zdroje: Variety, Above the Line, Deadline I, II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest