Boba Fett: Jak vlastně probíhalo zrušení plánovaného Star Wars filmu

Boba Fett: Jak vlastně probíhalo zrušení plánovaného Star Wars filmu | Fandíme filmu
Lucasfilm
Režisér Josh Trank popřel, že by mu dal Lucasfilm během příprav natáčení snímku s Boba Fettem výpověď.

Součástí novodobé éry Star Wars, která vzniká pod společností Disney, neměly být po poměrně dlouhou dobu pouze klasické Epizody a jimi tvořené trilogie, ale především také celá řada všemožných spin-offů točících se kolem populárních postav. Jedním z těch nejočekávanějších byl bezpochyby dlouho připravovaný film o ikonickém námezdním lovci, Boba Fettovi, jehož příběh byl v rámci celého vesmíru opředený tajemnem.

Tvůrčí proces projektu byl však obecně velice komplikovaný. Původně se o celý snímek s Boba Fettem měl postarat režisér Josh Trank, který si v té době zažil velký úspěch se svým debutem v podobě komiksové Kroniky. Těsně před oficiálním oznámením filmu v roce 2015 však spolupráce studia Lucasfilm s Trankem skončila. Vina se v té době obecně kladla především obrovskému fiasku spojenému s Trankovu Fantastickou čtyřku. Na veřejnost prosakovaly zprávy o tom, že se režisér při natáčení nechoval zrovna profesionálně a Lucasfilm tak v začínajícího tvůrce ztratil důvěru. Celou situaci se nedávno rozhodl režisér blíže vysvětlit v rozhovoru pro Polygon.

Tehdejší zvěsti o vlastním vyhazovu teď Trank částečně vyvrátil s tím, že od projektu odešel on sám. Na druhou stranu to bylo z toho důvodu, že věděl, že by stejně byl dříve či později vyhozen. Špatnou zprávou je, že se nemohl podělit o mnoho detailů, a to kvůli velké řadě dohod o mlčenlivosti, které byl donucen podepsat. Prohlásil každopádně, že všichni z Lucasfilmu, se kterými během více než dvou let pracoval, jsou stále jeho blízkými přáteli. Vypadá to tedy, že celá situace nebyla zdaleka tak vyhrocená, jak ji některé zprávy vykreslovaly.

I po Trankově rozchodu se studiem se na samotném snímku původně pracovat nepřestalo, v jednu dobu se měl režisérského křesla například zhostit James Mangold, režisér výborného Logana. Po velkém kasovním neúspěchu filmu Solo: A Star Wars Story však Disney začal přehodnocovat strategii a připravované spin-offy zrušil. Přesto by se Boba Fett do světa Star Wars měl vrátit a to ve druhé řadě seriálového Mandaloriana.

Zdroje: ComicBookMovie, Polygon

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest