Star Wars: Epizoda IX: Další podrobnosti o vyhazovu režiséra

Star Wars: Epizoda IX: Další podrobnosti o vyhazovu režiséra | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Colin Trevorrow si podle insiderů svůj odchod skutečně vykoledoval sám.

Před zhruba pěti dny Lucasfilm oznámil, že režisér Colin Trevorrow nadále nebude připravovat Star Wars: Epizodu IX. V oficiálním oznámení stálo, že se obě strany smířlivě rozloučily, kvůli tvůrčím neshodám. Hollywoodské zpravodaje už tehdy uváděly, že Trevorrow začal být „nezvladatelný“.

Server Vulture kontaktoval své interní zdroje v produkcích filmů, které Trevorrow dosud připravoval a tvrdí, že režisér byl vyhozený, protože je obtížné s ním spolupracovat. Už během příprav Jurského světa údajně spotřeboval hodně energie na to, aby bylo po jeho, aby si prosadil svoji tvůrčí vizi. Protože ho ale vybral Steven Spielberg, tak se nesetkal s velkým odporem. Když začal chystat The Book of Henry, tak už byl údajně hodně egoistický a hodně uplatňoval svůj úhel pohledu.

Při postupných přípravách dalších a dalších verzí scénáře Epizody IX začal být jeho vztah s Lucasfilmem „nezvladatelný“, a když neuspěla Book of Henry, okamžitě se zvedly hlasy, zda studio ukončí spolupráci, protože z ní stejně nebylo nadšené a Trevorrow byl stále náročnější a sebevědomější. Insideři dodávají, že spoustu mladých režisérů chce dělat věci po svém. Rychle byli úspěšní a rychle uvěřili vlastní výjimečnosti. Nechtějí se řídit pravidly, chtějí dělat věci jinak. A šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy na to není zvědavá a nehodlá jednat v rukavičkách. Když ji naštvete, tak končíte.

Podobná anonymní svědectví je samozřejmě potřeba brát s rezervou, i když se rozhodně nejedná o první zprávu, která by Trovorrowovi přisuzovala větší než zdravou porci sebevědomí. Na druhou stranu, určitá míra egoismu musí být asi v každém režisérovi. Jedině když uvěříte, že dokážete vlastní neexistující vizi zhmotnit, tak máte nějakou šanci, že se to skutečně povede. A k takové sebedůvěře je potřeba slušná dávka drzosti. O takovém Quentinu Tarantinovi by asi nikdo neřekl, že má malé ego, ale nikdo mu jeho chování nebude vyčítat, protože jeho filmy dopadají skvěle.

Takže je možné, že je Trevorrow skutečně špatný kolega? To asi vyloučit nelze. Stejně tak je ale možné, že prostě jen z jakéhokoliv důvodu stál tvrdě za svým a Lucasfilm na tenhle přístup nebyl zvědavý, chtěl nějakého kompromisnějšího parťáka...

Zdroj: Vulture

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 5

Star Wars: Epizoda IX: Další podrobnosti o vyhazovu režiséra | Fandíme filmu Star Wars: Epizoda IX: Další podrobnosti o vyhazovu režiséra | Fandíme filmu Star Wars: Epizoda IX: Další podrobnosti o vyhazovu režiséra | Fandíme filmu Star Wars: Epizoda IX: Další podrobnosti o vyhazovu režiséra | Fandíme filmu Star Wars: Epizoda IX: Další podrobnosti o vyhazovu režiséra | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest