Příští Star Wars se odehrávají po Vzestupu Skywalkera, známe další podrobnosti

Příští Star Wars se odehrávají po Vzestupu Skywalkera, známe další podrobnosti | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit další 1 obrázek
Nově chystané Hvězdné války od Damona Lindelofa, autora Ztracených či Watchmenů, se připravují s nejvyšší pečlivostí.

Včera jsme vás informovali o tom, že příští Star Wars film angažoval jako režisérku Sharmeen Obaid-Chinoy a může se začít aktivně připravovat. Magazín The Hollywood Reporter od té doby k tajuplnému projektu vypátral další podrobnosti.

Projekt je v přípravě delší dobu a hlavním kreativním motorem dalšího filmu z předaleké Galaxie je scenárista a producent Damon Lindelof. Mezi jeho klíčové schopnosti patří cit pro výběr talentovaných spolupracovníků. V červenci dal dohromady tým scenáristů, který se dva týdny scházel a společně pracoval na podrobnostech zápletky chystaného snímku.

Dohromady se scházela zajímavá skupinka. Její součástí byli: Patrick Somervile, který s Lindelofem pracoval na Pozůstalých, je autorem ambiciózního Maniaka a kriticky oslavované Stanice 11. Andy Greenwald, který se podílel na seriálu Legion, je autorem kriminálky Briarpatch a posluchači mohou znát jeho zasvěcené analýzy televizního průmyslu a tvůrčího vypravěčství z podcastu The Watch. Rayna McClendon pracovala na Briarpatch, na Obi-Wanu Kenobim a aktuálně pro Lucasfilm připravuje seriál Willow. V týmu bylo i několik dalších scenáristů, jejichž identita se na veřejnost nedostala, ale snad by mezi nimi měl být i Dave Filoni, tedy „žák“ George Lucase, který na Star Wars kontinuálně pracuje od roku 2008 a aktuálně je spolu s Jonem Favreauem defacto šéfem všech seriálů napojených na Mandaloriana.

Když po dvou týdnech dal celý tým dohromady děj filmu, spojil se Lindelof s Justinem Britt-Gibsonem a společně začali psát scénář snímku jako takový. Britt-Gibson v minulosti pracoval na seriálech Banshee, Agresivní virus (The Strain) a Dva světy (Counterpart). Chystaný snímek je dle informací The Hollywood Reporteru koncipovaný jako samostatný, ale pokud by byl úspěšný, tak na něj případně lze navázat. Společnost Lucasfilm údajně takto aktuálně přistupuje ke všem chystaným filmům, žádné delší série se předem neplánují. Příběh je zasazený za události Star Wars: Vzestup Skywalkera a mohou se v něm objevit některé postavy z nové trilogie. Zároveň ale nemá jít o pokračování dosavadního příběhu.

Není známo, kdy bychom se mohli filmu dočkat, nicméně Disney má v tuhle chvíli v kinech pro Star Wars nejbližší termín rezervovaný na prosinec 2025. Magazín Puck tvrdí, že v nejbližší budoucnosti nemáme od Lucasfilmu očekávat žádná oficiální oznámení nových projektů – studio se prý rozhodlo po minulých neúspěších změnit strategii a novinky bude oznamovat pouze tehdy, pokud už všechno bude napevno dané a nebude hrozit, že by se projekt s ostudou rušil.

Foto je ilustrační, Lucasfilm

Zdroj: The Hollywood Reporter, Puck News

Galerie: 2

Příští Star Wars se odehrávají po Vzestupu Skywalkera, známe další podrobnosti | Fandíme filmu Příští Star Wars se odehrávají po Vzestupu Skywalkera, známe další podrobnosti | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest