Star Wars: Epizoda VII prožívá porodní bolesti

Star Wars: Epizoda VII prožívá porodní bolesti | Fandíme filmu
Změnil se scenárista, štáb se hádá s Disneym i mezi sebou a Harrison Ford si diktuje vlastní podmínky a chce točit Indiana Jonese 5.

Natočit první Hvězdné války bez George Lucase (tedy "bez George Lucase") není žádná legrace a J.J. Abrams věděl, proč se tak dlouho ošíval, než nakonec herkulovský úkol přijal. Problémy na sebe skutečně nenechaly dlouho čekat.

Nejprve zhruba před týdnem bylo oznámeno, že oscarový scénárista Michael Arndt po roce práce opouští projekt a povinnosti po něm přebírají přímo J.J. Abrams a Lawrence Kasdan, muž zodpovědný za Epizodu V, jenž doposud pomáhal vyvíjet dalších chystané Star Wars filmy.

Možná právě kvůli potížím se scénářem chtěla producentka Kathleen Kennedy požádat Disneyho o roční odložení premiéry, které však ředitel Bob Iger rázně zamítl. Což je v přímém rozporu se starším tvrzením, že v případě potřeby si Abrams může dát na čas. Lze předpokládat, že se do hry vložili „účetní“, kteří chtějí mít čtyřmiliardovou investici do Lucasfilmu splacenou co nejdříve. Zatím se nejedná o žádnou katastrofu, čas dotáhnout vše do zdárného konce pořád je, nicméně je škoda, že pro Disneyho kvalita nehraje větší roli.

Sám Abrams prý nedostatek času nevnímá až tak tragicky a je odhodlán film do roku 2015 dokončit za každou cenu. Což není jediná věc, na které se s Kathleen Kennedy úplně neshodne. Režisér se se svojí producentkou údajně nemůže dohodnout ani na obsazení hlavních rolí. Se zákulisními zprávami přišel spolehlivý Hollywood Reporter, avšak tentokrát i sám zpravodaj upozorňuje na to, že různé interní zdroje tvrdí něco jiného, takže opravdu jisté je snad jen to, že je po odchodu scenáristy Arndta v produkčním týmu hodně živo.

Ale když už jsme u drbů a obsazení, máme pro vás na závěr ještě jednu peprnou historku. O pravděpodobném znovuobsazení Harrisona Forda se mluví už dlouho. A nakonec se asi Hana Sola v Epizodě VII dočkáme. Avšak má to dva háčky. Ford prý podepíše jedině tehdy, když se jeho postava objeví i v osmém a devátém filmu, a pokud bude do konce roku 2016 uveden do kin pátý Indiana Jones. Pokud se vyjednávání vážně vyvíjejí takovýmhle směrem, nikoho by to asi nepřekvapilo. Ford je zkušený mazák a moc dobře ví, jakou má pro filmaře hodnotu.

Zdroje: THR, StarWars.com, Jedi News

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest