Box Office: Silný víkend

Box Office: Silný víkend | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Thor v Afghanistánů a pokračující síla trvalek dělá studiím pořádnou radost.

První novinkou víkendu je válečné drama 12 Strong s Chrisem Hemsworthem. Adaptace netradiční knihy o prvních vojácích, kteří byli nasazeni v Afghanistánu těsně po 11. září, dostala hodně tuctový filmový kabát a zámořské kritiky nijak neoslnila. Přesto film utržil slušných 16,5 milionů a pro Hemswortha jde o jeden z těch lepších kasovních výkonů. Chris je bohužel herec prokletý Marvelem. Talentovaný, charismatický, ale dlouhodobě neschopný utáhnout film, který není Thor. 12 Strong se dá považovat za slušný zásah do černého a při dobré pozici čekejte padesátku z Ameriky.

Žádná pohroma nepostihla ani Den of Thieves, nový pokus napodobit staré dobré časy Nelítostného souboje. "Ala Pacina" tentokrát nahradil Gerard Butler a kouká z toho solidních 15 milionů. Tohle asi někdo nečekal a distributor STX tak má v rukou další hit, který může postavit do výkladní skříně vedle The Foreignera, Matek na tahu o Vánocích a Velké hry

Do širšího nasazení 896 kin se konečně podívala Nit z přízraků od PTA s Danielem Day-Lewisem v údajně poslední filmové roli. Film utržil 3,3 miliony, což je nic moc, ale všichni vědí, že tenhle kousek by nikdy nebyl mainstreamovým hitem. Hodně se čeká od zbytku světa, hlavně od evropského artového publika, tak uvidíme. Z USA zatím 6 milionů. Do osmistovky kin přibruslila I, Tonya, která naopak dokázala za svůj limitovaný run nasbírat 11 milionů a tento víkend si může připočítat další 3 miliony. V úterý se dozvíme oscarové nominace, tak snad Margot Robbie a Allison Janney nebudou chybět.

Potřetí se stává vítězem víkendu Jumanji 2, které při propadu 29 % vybralo 20 milionů. Masivní hit studia Sony se dostal k takovým těm prazvláštním rekordům jako sedmý nejlepší pátý víkend všech dob. Důležitější je však 317 domácích milionů dolarů, což Jumanji posouvá nad 304 mega Skyfallu a je tak pro Sony pátým nejúspěšnějším filmem studia a nejlepším filmem studia, který není Spider-Man. Film má šanci na druhou příčku, protože Spider-Mana: Homecoming (334 milionů) a Spider-Mana 3 (336 milionů) určitě dá a pak už je to jen kousek od 375 mega Spider-Mana 2. S více než 700 miliony celosvětově film míří i mezi pět nejúspěšnějších globálních hitů Sony.

Akta Pentagon jsou další solidní hit od Stevena Spielberga a Toma Hankse, který už nasbíral globálně 55 milionů. Nebyl by to jinak víkend, aby nepřibyl další rekord pro Největšího showmana. Film je aktuálně druhá největší trvalka startující ve více než 1800 kinech hned za kolosem jménem Titanic. V pátém víkendu je muzikál s propadem 12 % na 11 milionech a 231 mega globálně. Připočtěte k tomu obrovské prodeje soundtracku a zatleskejte Foxům.

Rekord zdolal včera i Paddington 2, když dostal na Rotten Tomatoes 169 pozitivních recenzí ze všech 169 recenzí. Občas se studiím a hercům hodí kritizovat božskou a všezničující sílu kritiků z Rotten Tomatoes. No kéž by se tahle síla přetavila ve slušná čísla pro méďu Paddingtona, který se pomalu šine s 8 miliony k 25 mega v Americe. Za deset dnů utrženo to, co jednička dala za dny čtyři. Mezinárodně zatím nasčítal dalších 147 milionů. Cizinec ve vlaku má ve druhém víkendu 6,6 milionů a slušných 25,7 mega po deseti dnech. Lehce nadprůměrná neesonovka, která to dotáhne na 40 mega v Americe a všichni budou spokojení. Mezinárodně zatím utrženo další 10.

Příští víkend nás čeká Labyrint: Vražedná léčba a western Hostiles s Christianem Balem jde do 3000 kin.

Zdroj: Forbes

Jumanji: Vítejte v džungli!

11.12.2017 | USA
Akční, Komedie, Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 6

Box Office: Silný víkend | Fandíme filmu Box Office: Silný víkend | Fandíme filmu Box Office: Silný víkend | Fandíme filmu Box Office: Silný víkend | Fandíme filmu Box Office: Silný víkend | Fandíme filmu Box Office: Silný víkend | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest