The Batman se začne točit nejdřív za rok. Zdržuje další projekty?

The Batman se začne točit nejdřív za rok. Zdržuje další projekty? | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Na internet vypluly podrobnosti o zákulisním dění spojeném s Batmanem. Co se šušká?

Podle serveru Heroic Hollywood se chystaný The Batman Matta Reevese nezačne chystat během letošního roku, ale až někdy během toho příštího. To dává smysl už z logistického hlediska. DC Films pracují na postprodukci Aquamana, točí se Shazam!, stoprocentně se letos začne točit Wonder Woman 2 a snad by se měli začít točit také Joker a Sebevražedný oddíl 2. Studio Warner má tedy práce dost a dost a na další komiksové filmy by nemusela být kapacita. Zřejmě je tu ale ještě jeden důvod.

Vzpomínáte na začátek března, kdy se proslechlo, že v DC Filmu panuje nějaký neklid, ale někdo přesně nechce říct, o co jde? Někteří novináři a i sám režisér Matt Reeves preventivně začali fanoušky ujišťovat, že se v žádném případě nemáme bát toho, že by Reeves projekt měl opustit. Nicméně podle následujících zpráv od Johna Campey a Revenge of the Fans skutečně celou dobu šlo právě o Matta Reevese.

Reeves začal být s Batmanem spojovaný poprvé loni v lednu. Od té doby se veřejně přetřásalo, zda práci vezme nebo ne a definitivně se k úkolu uvázal teprve koncem února. Tehdy se mluvilo o tom, že je pro režiséra prioritou absolutní tvůrčí svoboda. Krom režie se Matt stal také jedním z producentů filmu, jako dalšího producenta si prosadil svého tradičního parťáka Dylana Clarka. Scénář filmu se začal psát úplně od nuly, navíc teprve v momentě, kdy byl Reeves v létě kompletně hotový s Válkou o Planetu opic.

Podle aktuálních nepotvrzených zpráv byl Reeves se studiem dohodnutý, že někdy na přelomu října a listopadu dodá studiu první nástřel scénáře. To se nicméně nestalo a Reeves první verzi scénáře údajně neodevzdal dodnes. To by prý nemělo vyvolávat žádné interní konflikty a nemělo by to nijak ohrožovat Reevesovu pozici. Pokud to tak je, pak jde o vynikající zprávu – znamenalo by to, že je pro Warner na prvním místě kvalita a nehodlá nic uspěchat.

Nicméně studio je údajně z pomalého progresu trochu nervózní (to je pochopitelné) a co je možná důležitější, pomalé přípravy Batmana zdržují další projekty. Někteří tvůrci dokonce odešli nebo dočasně odešli. John Campea v téhle souvislosti mluví o Nightwingovi a Flashpointu, Revenge of the Fans o Nightwingovi, Batgirl a všech možných i nemožných projektech, které jsou spojovány s Harley Quinn. Je pravda, že v posledních týdnech Joss Whedon opustil Batgirl, režisér Nightwinga odešel točit Dungeons and Dragons, Flashpoint po dlouhém vyjednávání našel úplně nové režiséry. Ve všech třech případech ale samozřejmě můžeme poukázat k dalších okolnostem a nelze jakkoliv prokázat, že odchod (dočasný odchod) tvůrců lze jakkoliv spojovat s výše uvedenými tvrzeními.

A na závěr ještě jedna teorie: Čekají všechny „batmanovské filmy“ na Batmana čistě proto, že nemá smysl vysílat do kin od Batmana odvozené postavy, když zatím nebyl uvedený ani samostatný Batman? Anebo proto, že ty filmy mají z chystaného Batmana nějak přímo vycházet? Když bylo loni v únoru oficiálně oznámeno, že The Batmana natočí Matt Reeves, tak současně bylo oznámené to, že se chystá Nightwing. To opět může být naprostá náhoda, nebo také jistá známka toho, že studio už tehdy pomýšlelo na nějakou promyšlenou souslednost filmů z Gothamu - ostatně, o výstavbě Batmanovského koutu filmového světa DC mluvil loni v létě přímo šéf DC Films Geoff Johns.

V tuhle chvíli se k tématu jen těžko dozvíme cokoliv oficiálního, můžeme vlastně tedy jen čekat, jestli se skutečně začne točit The Batman až příští rok a zda do té doby budou váznout novinky o filmech, které jsou podstatou svých postav k Batmanovi nějak přidružené. Kdo si zahraje ústřední roli, stále také není zřejmé. Ben Affleck podle posledních zpráv stále je Batman, dokud veřejně nebude oznámeno cokoliv jiného. Herec údajně stále váhá, zda s rolí skončit nebo nikoliv, nicméně to pořád vypadá, že kdyby zůstal, tak by si temného rytíře naposledy zahrál ve Flashpointu nebo v Suicide Squad 2 a v The Batmanovi už roli bude hrát někdo jiný. Jedním z kandidátů má být Jake Gyllenhaal, ale nic není oficiální.

Na závěr pro pobavení ještě video, ve kterém Tommy Wiseau (podivín, kterého James Franco perfektně ztvárnil ve snímku Disaster Artist) předstírá, že dělá konkurz na Jokera:

Zdroje: John Campea, Heroic Hollyood, Revenge of the Fans I, II, III

The Batman

USA
Akční, Krimi, Drama
Info o filmu

Galerie: 7

The Batman se začne točit nejdřív za rok. Zdržuje další projekty? | Fandíme filmu The Batman se začne točit nejdřív za rok. Zdržuje další projekty? | Fandíme filmu The Batman se začne točit nejdřív za rok. Zdržuje další projekty? | Fandíme filmu The Batman se začne točit nejdřív za rok. Zdržuje další projekty? | Fandíme filmu The Batman se začne točit nejdřív za rok. Zdržuje další projekty? | Fandíme filmu The Batman se začne točit nejdřív za rok. Zdržuje další projekty? | Fandíme filmu The Batman se začne točit nejdřív za rok. Zdržuje další projekty? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest