Joss Whedon nenatočí Batgirl. Známe novou scenáristku?

Joss Whedon nenatočí Batgirl. Známe novou scenáristku? | Fandíme filmu
Warner Games
Zobrazit další 4 obrázky
Jaký příběh chtěl Whedon na plátně zpracovat, a proč projekt opustil. A co plánuje scenárista a režisér dál?

Ještě před pár dny byla řeč o tom, že Batgirl je pro Warner jednou z priorit. Dnes se dozvídáme, že scenárista a režisér Joss Whedon projekt opustil. V tiskovém prohlášení režisér uvedl, že jde o oboustrané rozhodnutí. S Warnerem se mu spolupracovalo dobře a ve všem jej studio podporovalo. Joss si po několika měsících přiznal, že se mu nedaří najít dostatečně dobrý příběh, který by stálo za to realizovat.

Zákulisní zdroje Hollywood Reporteru dodávají, že vedle potíží se psaním scénáře je pravdou také to, že v současném Hollywoodu je větší tlak na to, aby příběhy ženských hrdinek vyprávěly ženy. Také podle Variety se studio snaží (především pro projekty s ženskými hrdinkami) hledat ženské režisérky/scenáristky. Tracking Board vyloženě píše, že pokud by přípravy filmu pokračovaly, pak studio hodlá dát příležitost ženským filmařkám. Podle Variety nicméně není jisté, zda nebude projekt zcela zrušený.

Dle dostupných informací se Whedon při psaní chtěl inspirovat příběhem The Million Dollar Debut of Batgirl, což je vůbec nejstarší komiks, ve kterém hrdinka vystupuje. Mladá hrdinka v něm vůbec poprvé oblékla kostým a pomohla Batmanovi a Robinovi dopadnout Killer-Motha a jeho Moth-Meny.

Od oficiálního oznámení už se také stihla stát jedna docela zajímavá věc. Roxane Gay na Twitteru DC Comicsu vzkázala, že pro něj scénář Batgirl klidně napíše, prý to není žádný problém. A světě div se, odepsala jí Michelle Williams, vysoce postavená manažerka DC. Obě dámy se pak domluvily na tom, že se skutečně kontaktují! Existuje tedy šance, že Gay dostane přinejmenším příležitost se se studiem sejít. Gay je novinářka, profesorka Angličtiny a spisovatelka. Přispívá do The New York Times, napsala několik knih a komiksovou sérii Black Panther: World of Wakanda. Že by právě tahle skutečnost (ve světle toho, že Black Panther momentálně válí v pokladnách kin) Roxane dala největší plusové body?

Server Comic Book Resources uvádí, že se teď Whedon bude soustředit na komiks Buffy the Vampire Slayer, který už od roku 2007 postupně navazuje na Whedonův slavný TV seriál.

Zdroje: THR, Variety, Tracking Board, CBR, Roxane Gay,

Galerie: 5

Joss Whedon nenatočí Batgirl. Známe novou scenáristku? | Fandíme filmu Joss Whedon nenatočí Batgirl. Známe novou scenáristku? | Fandíme filmu Joss Whedon nenatočí Batgirl. Známe novou scenáristku? | Fandíme filmu Joss Whedon nenatočí Batgirl. Známe novou scenáristku? | Fandíme filmu Joss Whedon nenatočí Batgirl. Známe novou scenáristku? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest