Dungeons and Dragons: Dračí doupě si vybralo režiséra

Dungeons and Dragons: Dračí doupě si vybralo režiséra | Fandíme filmu
Hasbro
Zobrazit další 3 obrázky
Populární fantasy svět se pomalu chystá k dobývání světových kin.

Chris McKay vyjednává se studiem Paramaunt o režii filmu natočeného na motivy fantasy světa Dungeons & Dragons. Kolem projektu panovaly určitou dobu nejasnosti - Hračkářský gigant Hasbro se se společností Sweetpea Entertainment soudil o to, kdo vlastí filmová práva. Sweetpea koupil filmová práva od Hasbra v roce 1994 a natáčel D&D filmy (často jen televizní) pro studio Warner. Teprve v roce 2015 bylo dokončené urovnání a po mnoha odkladech se definitivně začaly chystat nové Dungeons & Dragons filmy pro studio Paramount, se kterým je Hasbro v dlouholetém partnerství. Produkci zajistí společnost AllSpark Pictures, kterou si založilo loni na podzim přímo Hasbro, právě za účelem natáčení filmů podle svých vlastních značek. Cílem je konkurovat úspěchu, jaký zažívají v Marvel Studios.

McKay na sebe zatím upozornil hlavně v animovaném světě, když léta točil seriál Robot Chicken, sestříhal Lego příběh a zrežíroval Lego Batmana. Pro Warner by měl natočit Nightwinga. Nejnovější scénář napíše Michael Gillio, který stojí za neznámým snímkem Kwik Stop, ale napsal také nerealizovanou Justice League Dark Guillerma del Tora a několik dalších nerealizovaných projektů.

Dungeons & Dragons je společenská hra na hrdiny, která se hraje už od roku 1974 a inspirovala řadu napodobitelů, včetně českého Dračího doupěte. Při hře zúčastnění zažívají dobrodružné výpravy ve fiktivních světech plných magie, mečů a nejrůznějších smyšlených ras a bájných tvorů. Pro D&D vznikla celá škála důkladně promyšlených světů (Dragonlance, Forgotten Realms, Planescape a další) se spletitou historií, ve kterých se odehrávají celé románové série nebo počítačové hry. Svou provázaností takové světy lze srovnávat s komiksovými světy nebo světem Star Wars.

V galerii můžete vidět logo, které je možná čistě ze společenské hry, ale možná jej také Hasbro plánuje používat pro filmy, protože jej ukazovalo na prezentaci zaměřené na svou filmovou budoucnost. Datum premiéry je stanovené na 1. 10. 2021. Na závěr ještě trailer na hrozný Dungeons & Dragons film z roku 2000:

Zdroje: TFW 2005, Variety

Galerie: 4

Dungeons and Dragons: Dračí doupě si vybralo režiséra | Fandíme filmu Dungeons and Dragons: Dračí doupě si vybralo režiséra | Fandíme filmu Dungeons and Dragons: Dračí doupě si vybralo režiséra | Fandíme filmu Dungeons and Dragons: Dračí doupě si vybralo režiséra | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest