Pán prstenů: Andy Serkis chystá nový film o Glumovi

Pán prstenů: Andy Serkis chystá nový film o Glumovi | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 2 obrázky
V přípravě jsou hned dva nové snímky od týmu Petera Jacksona.

Společnost Embracer před časem zakoupila práva na natáčení filmů na motivy Pána prstenů. Na realizaci budoucích snímků se domluvila se studiem Warner Bros., které má se Středozemí bohaté zkušenosti, díky hitovým trilogiím Pán prstenů a Hobit. Loni v létě přišla zpráva, že se šéfové Warneru baví s režisérem a producentem Peterem Jacksonem, jenž je zodpovědný za obě zmíněné trilogie.

Teď jsme se o další filmové budoucnosti dočkali podrobností. V tuto chvíli se chystají dva nové celovečerní snímky. O druhém zatím nevíme nic. Ten první nese momentálně pracovní název Lord of the Rings: The Hunt for Gollum (Pán prstenů: Pronásledování Gluma). Snímek zrežíruje Andy Serkis, Glumův dlouholetý představitel a uznávaný odborník na oživování digitálních postav. Jako režisér vedl pomocný štáb všech tří dílů Hobita a sám natočil Mauglího a Venoma 2.

Scénář píší Fran Walsh, Phlippa Boyens, Phoebe Gittins a Arty Papageorgiou. Fran a Philippa napsaly všechny díly Pána prstenů a Hobita, Philippa konzultovala přípravy chystaného animovaného filmu The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim. Phoebe a Arty napsali scénář právě pro The War of the Rohirrim. Walsh, Boeys, Serkis a Peter Jackson nový Glumův film produkují.

Zatím se stále píše scénář, Serkis ještě dokončuje Farmu zvířat, svůj aktuální režijní projekt. Točit se má klasicky na Novém Zélandu, podílet se opět bude společnost WETA, která je zodpovědná za vzhled dosavadních snímků. S uvedením novinky se počítá na rok 2026.

Z pracovního názvu lze usuzovat, že se snímek nejspíš zaměří na období mezi Hobitem a Pánem prstenů, kdy se Glum pokoušel sledoval Bilba, ale ztratil jeho stopu. Dozvěděl se o vzestupu Saurona, vypravil se do Morie, kde se seznámil s Odulou, byl lapen skřety a mučen, dokud neprozradil Sauronovi vše, co věděl o prstenu moci a jeho současném držiteli. Když se mu podařilo dostat na svobodu, tak jej po čase našel Aragorn, kterého pátráním po Glumovi pověřil Gandalf, jenž sám pojal podezření, že by Bilbův prsten mohl být prstenem moci. Glum byl vězněn u elfů v Temném hvozdu a vyslýchán Gandalfem. Nakonec uprchl, když zaútočili skřeti a vyrazil zpátky do Mlžných hor, kde se měl záhy pověsit na paty dalšímu Pytlíkovi, tak jak bylo vykresleno v Pánovi prstenů.

Pokud právě tohle jsou skutečně události bohaté historie Středozemě, z nichž scenáristé vycházejí, pak v příběhu krom Gluma můžeme očekávat návrat Gandalfa, Aragorna, elfího krále Thranduila a potenciálně jeho syna Legolase či lesní elfky Tauriel, kterou scenáristé vymysleli pro filmovou trilogii Hobita. Otázkou je, zda by se vrátilo původní herecké obsazení. Ianu McKellenovi v době natáčení už může být 86 let, přičemž už při natáčení Hobita váhal, zda na Gandalfa už není moc starý. Tehdy mu bylo něco přes 70. Představitel Aragorna Viggo Mortensen se delší dobu tváří, že mu nekonečné ždímání Tolkienova díla příliš nesedí. A i kdyby nakonec k účasti svolný byl, už by mu v době natáčení táhlo na 67 let, což pro ztvárnění vitálního hraničáře není optimální. Ale kdo ví, jak to s obsazením nakonec bude.

Titulní foto je ilustrační, Glum v Hobitovi

Zdroje: Deadline, The One Ring Net

Galerie: 3

Pán prstenů: Andy Serkis chystá nový film o Glumovi | Fandíme filmu Pán prstenů: Andy Serkis chystá nový film o Glumovi | Fandíme filmu Pán prstenů: Andy Serkis chystá nový film o Glumovi | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest