Pán prstenů má nového vlastníka, můžou vzniknout nové filmy

Pán prstenů má nového vlastníka, můžou vzniknout nové filmy | Fandíme filmu
New Line Cinema
Zobrazit dalších 5 obrázků
Známé postavy jako Gandalf, Aragorn, Glum nebo Galadriel mohou být základem pro nové středozemské celovečeráky.

Na jaře jsme vás informovali o tom, že společnost The Saul Zaentz Company hodlá prodat svoji divizi Middle-earth Enterprises, která už 45 let spravuje práva na většinu produktů spojených s Tolkienovou Středozemí, ať už to jsou filmy, videohry, společenské hry, atrakce v zábavních parcích, veřejná představení nebo dárkové předměty, hračky apod. Teď Middle-earth Enterprises skutečně získává nového vlastníka. Tím je švédská společnost Embracer Group, která se zaměřuje na hry. Povětšinou na videohry, ale i na hry společenské (v minulosti například vyráběla úspěšné karetní a deskové hry právě s tématem Pána prstenů).

Co to znamená reálně pro fanoušky? Middle-earth Enterprises neporuší stávající platné smlouvy jen proto, že má nového majitele. Momentálně rozjeté projekty tedy budou nadále pokračovat. CEO Embracer Group Lars Wingefors dodal, že se těší na spolupráci se stávajícími partnery i těmi novými. Nevíme, za jakou částku obchod proběhl, ale v únoru se odhadovala minimální hodnota Middle-earth Enterprises na 2 miliardy amerických dolarů. Embracer Group bude chtít získat investované peníze zpět, takže můžeme téměř jistě počítat s tím, že celkové množství středozemsky laděných produktů naroste.

Oficiální tisková zpráva říká, že nově získaná práva dávají Embracer Group příležitost „prozkoumat možnost natočení dalších filmů postavených na ikonických postavách, jako jsou Gandalf, Aragorn, Glum, Galadriel a další z díla J.R.R. Tolkiena“. Jde o obchodní tiskovou zprávu, kde se zkrátka a dobře využívá známých jmen, takže to nutně neznamená, že skutečně vzniknou právě takové konkrétní filmy, ale nějaké nové jednoznačně uvidíme. Už jen proto, že z únorových zpráv vyšlo najevo, že studiu Warner Bros. zřejmě vypršela licence na celovečerní hrané filmy. Ať už ji získá zpět nebo si licenci od Middle-earth Enterprises zakoupí nějaké jiné filmové studio, jednoznačně s právy bude chtít nějak nakládat – tedy natáčet filmy.

Na jaře také zaznělo, že pokud by se Tolkienova pozůstalost rozhodla někdy k filmařskému zpracování uvolnit práva na další díla (Silmarillion, Nedokončené příběhy…), tak to bude právě Middle-earth Enterprises, kdo dostane příležitost taková práva přednostně zakoupit. Ty pak může opět licencovat filmovým studiím, nebo třeba společnosti Amazon, která seriál Pán prstenů: Prsteny moci zasadila do historického období Středozemě a práva na další historickou látku, jakou je právě Silmarillion, by se jí mohla hodit.

Sečteno podtrženo: V dohledných letech očekávejte oznámení nových středozemských filmů. Aktuálně čekáme na premiéru seriálu Pán prstenů: Prsteny moci a animovaného filmu The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim.

Foto je ilustrační: Pán prstenů

Zdroj: Embracer Group

Galerie: 6

Pán prstenů má nového vlastníka, můžou vzniknout nové filmy | Fandíme filmu Pán prstenů má nového vlastníka, můžou vzniknout nové filmy | Fandíme filmu Pán prstenů má nového vlastníka, můžou vzniknout nové filmy | Fandíme filmu Pán prstenů má nového vlastníka, můžou vzniknout nové filmy | Fandíme filmu Pán prstenů má nového vlastníka, můžou vzniknout nové filmy | Fandíme filmu Pán prstenů má nového vlastníka, můžou vzniknout nové filmy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest