Studio Warner Bros. obnovuje vztahy s Peterem Jacksonem

Studio Warner Bros. obnovuje vztahy s Peterem Jacksonem | Fandíme filmu
Warner Bros.
Ve Warneru chtějí zpátky Christophera Nolana a obecně v době spotřebních streamovacích služeb plánují víc vsadit na osobní vazby.

Magazín Variety přinesl velký profil Pamely Abdy a Michaela De Lucy, dvou CEO filmové sekce Warner Bros. Hovor se točil kolem toho, jak chtějí studio dál vést. Důraz přitom kladli hlavně na mezilidské vztahy.

Vůbec největší pozornost sklidila online zmínka o tom, že dvojice na Novém Zélandu navštívila Petera Jacksona, aby s ním znovu navázala vztahy. Na internetu je občas tenhle krok misinterpretovaný jako důkaz toho, že Peter Jackson natočí další film ze světa Pána prstenů. Tak daleko rozhodně nejsme. Nicméně to, že se vedení Warneru s Jacksonem baví signalizuje, že si uvědomuje, jakou roli Peter ve filmové historii Tolkienových adaptací hraje.

Když si zaspekuluji, tak by do budoucna mohl u značky figurovat přinejmenším jako jeden z producentů, který by mohl fungovat jako spojka s novozélandskými úřady a přivést natáčení chystaných filmů do krajiny, která je se značkou ikonicky spjata. Jak totiž Variety připomíná, Abdy a De Luca se společností Embracer Group před časem vyjednali novou spolupráci, na jejímž základě budou vznikat další celovečerní filmy ze Středozemě určené pro kina.

Dále článek Variety rozebírá, jak chce Warner stavět na osobních vazbách i na dalších frontách. Když se společnost před pár lety dostala do područí technologického giganta AT&T, prioritou se stal objem výroby a důraz na stream. To vyeskalovalo během covidu, kdy Warner začal masivně nasazovat svoje kino filmy na HBO Max. Praktika rozezlila celou řadu kreativních spolupracovníků v čele s režisérem Christopherem Nolanem. Christopher také následně se svojí novinkou Oppenheimer odešel ke konkurenčnímu Universalu. Abdy a De Luca by jej rádi získali zpátky.

Pod jejich vedením se už podařilo uzavřít dlouhodobé smlouvy s Mattem Reevesem, M. Night Shyamalanem nebo Bazem Luhrmannem. Podobnou dohodu se pokoušejí dojednat s Alejandrem Gonzálezem Iñárrituem. DC filmy dostali na starost James Gunn a Peter Safran. Zkrátka je patrné, že to studio momentálně myslí s osobním přístupem a důrazem na lidský vklad vážně. V čase, kdy začínají být zpochybňovány účinnost masové výroby blockbusterů a rentability streamovacích platforem, by právě návrat k sázce na lidský kapitál mohla být v Hollywoodu vítěznou strategií.

Foto: Peter Jackson při natáčení Hobita

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest