Thunderbolts: Natáčení další velké marvelovky se odkládá na neurčito

Thunderbolts: Natáčení další velké marvelovky se odkládá na neurčito | Fandíme filmu
Marvel Studios
Ukončené bylo také natáčení Wonder Mana a zasaženy jsou i další produkce.

Hollywoodští scenáristé stávkují za důstojné finanční podmínky. Stávka zatím trvá zhruba tři týdny a zábavní průmysl její důsledky víc a víc pociťuje. Postupně bylo kvůli stávce zastaveno natáčení řady nejrůznějších seriálů, ale stávka se podepisuje také na filmech.

U Marvelu už to odnesl Blade, který se měl začít točit v červnu, ale byl nucený natáčení odložit. Teď se k němu přidávají Thunderbolts. Velký týmový film, kde se velké hrozbě postaví skupina antihrdinů v čele s Winter Soldierem, se měl začít natáčet v americké Atlantě už za několik týdnů. Namísto toho bylo natáčení odsunuto na neurčito, do doby, až bude stávka scenáristů ukončena. Můžeme připomenout, že poslední velká stávka scenáristů na přelomu let 2007 a 2008 trvala déle než tři měsíce. Ta aktuální může být kratší i delší, nicméně pokud hollywoodská studia i nadále budou požadavkům scenáristů vzdorovat, je dost dobře možné, že se k nim v létě připojí také režisérské a herecké odbory, kterým kolektivní smlouva vyprší koncem června.

Lze spekulovat, že právě kvůli další hrozbě na obzoru Marvel čerstvě rozeběhl natáčení Deadpoola 3. I ten bude při natáčení extrémně limitovaný, když nebude moci za pochodu příliš upravovat dialogy, natož nějaké větší kusy příběhu. Marvel je však zvyklý upravovat svoje filmy během dopředu plánovaných dotáček. A pokud nechce studio riskovat delší období, kdy nebude mít dokončenou žádnou filmovou novinku, tak je u některých projektů zřejmě ochotné spoléhat na to, že se případné potíže při dotáčkách podaří vyřešit, pokud se podaří připravit dostatek materiálu dopředu alespoň „nahrubo“. To, že se Captain America 4 a Deadpool 3 točí, zatímco Blade a Thunderbolts byli stopnutí nám může naznačovat, v jakém stavu byly dopředu scénáře jednotlivých projektů.

Na seriálové frontě to vypadá takhle: Agatha: Coven of Chaos zatím v přípravách pokračuje. Daredevila: Born Again začátkem měsíce stávkující asi na týden pozastavili, když se jim s transparenty v rukou podařilo obklíčit exteriérové lokace v ulicích New Yorku, kde měl v dané době seriál natáčet. Zatím ale natáčení jako takové pokračuje.

Wonder Man to oproti tomu vzdává. Začátkem měsíce jeho natáčení také pozdrželi protestující, teď byla produkce zastavena zcela a obnovena bude až po ukončení scenáristické stávky. Není zřejmé, zda bylo natáčení přerušeno kvůli intenzivním protestům na lokacích v Los Angeles, anebo se filmaři dostali do situace, kdy bez další práce na scénářích nebylo možné dál pokračovat.

Vzhledem k tomu, jak je postupně ovlivněno víc a víc produkcí, se jako čím dál tím podezřelejší jeví rozhodnutí Disney+ zveřejnit sérii Echo celou v jediný den. Streamovací službě kvůli aktuálním stávkám může do budoucna chybět nový obsah, přesto se rozhodla dokončený seriál nezveřejňovat po epizodách jednou týdně, jako to obvykle dělá. Jako nejpesimističtější vysvětlení nestandardního kroku se nabízí možnost, že se série Echo bohužel tak zásadním způsobem nepovedla, že ji Disney+ zkrátka chce mít co nejrychleji z krku a nechce agonii zbytečně prodlužovat…

Titulní foto: Thunderbolts

Zdroje: Deadline I, II, III

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest