Avengers: The Kang Dynasty – Film údajně přišel o scenáristu

Avengers: The Kang Dynasty – Film údajně přišel o scenáristu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 6 obrázků
Tak či tak přípravy příští velké týmové marvelovky budou extrémně komplikované.

Marvelovka Avengers: The Kang Dynasty byla ohlášená loni v létě na Comic-Conu a na první pohled vypadala jako jistota v rámci marvelovského kalendáře. Všechny předchozí Avengers snímky se těšily vysoké divácké pozornosti, už jen ze svojí podstaty, kdy se na plátně sejde velké množství hrdinů naráz. Kangova Dynastie navíc má naplánovanou premiéru šest let po Endgame, takže už jistě bude po týmovkách mezi diváky hlad. Snímek má také přímo v názvu příštího velkého marvelovského záporáka, jenž měl za úkol zavařit univerzu po Thanosovi .

Jenže s postupujícími měsíci už The Kang Danasty jako taková tutovka nepůsobí. Nejnověji by film mohl mít scenáristické trable. Hollywoodský reportér Jeff Sneider informuje, že pode jednoho z jeho zdrojů projekt přišel o scenáristu Jeffa Lovenesse. K jeho odchodu mělo dojít ještě před začátkem stávky scenáristů, která nedávno ve Spojených státech zastavila scenáristické práce obecně. Sneider neuvádí, zda Loveness odešel z vlastního rozhodnutí, nebo jej propustila produkce.

Ani jedna varianta není zcela vyloučená. Možná dál Loveness nechtěl zůstávat u projektu s nejistou budoucností, když při osobních potížích Kangova představitele Jonathana Majorse vůbec není zřejmé, co s filmem bude. A stejně tak se Marvel mohl rozloučit s Lovenessem po slabých výsledcích Ant-Mana a Wasp: Quantumanie. To byl celovečerní film, který Kanga po krátké ochutnávce v Lokim představil v celé jeho kráse. Na první pohled mělo logiku, že se The Kang Dynasty chopil někdo, kdo záporákův příběh rozehrál. Quantumania ale měla tak slabé recenze i tržby, že studio mohlo ve scenáristu ztratit důvěru. (A aby to nebylo příliš jednoduché, tak nejde vyloučit ani variantu, že za celou situací není žádné drama a jde prostě o standardní hollywoodský postup, kdy se na chystaných velkofilmech postupně prostřídá víc scenáristů).

Tak či tak mají Avengers: The Kang Dynasty větší problémy. Aktuálně probíhající stávka scenáristů brání tomu, aby se na snímku pracovalo a stávka může trvat několik měsíců. I kdyby se začalo psát okamžitě po jejím skončení, je premiéra filmu plánovaná na rok 2025 potenciálně v ohrožení. Může být odsunuta, nebo hůř: Snímek může být šitý horkou jehlou.

Ale to je maličkost proti bolehlavu, jaký má Marvel s Majorsem, na jehož bedra se rozhodl pověsit vyvrcholení své Multiverse ságy. Herec je podezřelý z několika případů psychického i fyzického násilí vůči různým ženám (první rozebíráme zde). V krajním případě Jonathanovi hrozí až vězení. Ať už ale dopadne jakkoliv soudní řízení, už teď od Majorse dávají ruce pryč agenti, inzerenti a filmové produkce. Hollywood stále pozorně sleduje, jak se k situaci postaví Marvel a Disney. Studia zřejmě vyčkávají, jak se budou vyvíjet soudní líčení. Řada komentátorů však nevidí jako příliš pravděpodobné, že by se Marvel v dohledné době odvážil s Majorsem spolupracovat. A to je pro budoucnost Multiverse ságy nemalá komplikace…

Titulní foto je ilustrační, Kang v Ant-Manovi a Wasp: Quantumanii

Zdroj: Jeff Sneider

Galerie: 7

Avengers: The Kang Dynasty – Film údajně přišel o scenáristu | Fandíme filmu Avengers: The Kang Dynasty – Film údajně přišel o scenáristu | Fandíme filmu Avengers: The Kang Dynasty – Film údajně přišel o scenáristu | Fandíme filmu Avengers: The Kang Dynasty – Film údajně přišel o scenáristu | Fandíme filmu Avengers: The Kang Dynasty – Film údajně přišel o scenáristu | Fandíme filmu Avengers: The Kang Dynasty – Film údajně přišel o scenáristu | Fandíme filmu Avengers: The Kang Dynasty – Film údajně přišel o scenáristu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest