Shang-Chi 2, aneb novinky, které Marvel uvede v nejbližších letech

Shang-Chi 2, aneb novinky, které Marvel uvede v nejbližších letech | Fandíme filmu
Marvel Studios
Koukněte se na podrobný rozpis toho, jaké filmy, speciály a série nasadí Marvel v letech 2023-2025. Oficiální info doplňují nejnovější zákulisní zvěsti.

Insider Charles Murphy přináší celou řadu zákulisních novinek z Hollywoodu. Krom jednotlivých zpráviček kompletuje také přehledy marvelovek, na jaké se můžeme těšit v jednotlivých nadcházejících letech. Souborné přehledy jsou do značné míry spekulativní, ale krom hypotéz, logiky a oficiálně zveřejněných informací v sobě kombinují také poslední zákulisní informace, které se k Murphymu dostanou. Jeho Marvel kalendáře tak mohou odhalit celou řadu zajímavostí o tom, jakých Marvel novinek bychom se mohli dočkat.

U roku 2023 není příliš o čem spekulovat a velká část kalendáře je oficiálně potvrzená. Marvelovský rok začne v únoru, kdy do kin jde Ant-Man a Wasp: Quantumania. V jarním období se premiéry dočká také Tajná invaze (Secret Invasion). V květnu uvidíme Strážce Galaxie 3. V létě druhou řadu Lokiho, koncem července The Marvels. Na podzim přijde minisérie Ironheart. Jestli nás studio ničím nepřekvapí, tak tohle je pro příští rok vše.

V roce 2024 máme celkem jasno, kdy dorazí jednotlivé celovečerní filmy. V květnu nastane čas pro Captaina Americu: New World Order. V červenci čekáme Thunderbolts. V září přijde Blade, který byl o rok odložený, kvůli nespokojenosti studia s celým projektem. A v listopadu je na řadě Deadpool 3. Pokud jde o minisérie, tak ještě na začátku roku poběží Echo. Možná odstartuje už v závěru roku 2023, možná až začátkem toho následujícího. Wonder Man měl původně stanout před diváky později, ale kvůli změnám v harmonogramu půjde ven dříve, než se čekalo. Zřejmě na jaře. Někdy během roku 2024 se dočká uvedení také neskutečných 18 epizod Daredevila: Born Again, které se budou točit při extrémně dlouhém natáčení v roce předchozím. Z hlediska minisérií pak má rok uzavřít Agatha: Coven of Chaos.

Skutečně zajímavé to začíná být v roce 2025, kdy už do hry vstupuje větší množství spekulací a zákulisních drbů. Už dříve se proslýchalo, že vznikne televizní speciál o Silver Surferovi. Ten má být uvedený před premiérou Fantastické čtyřky, takže musí vstoupit na Disney+ už začátkem roku. Fantastická čtyřka je oficiálně potvrzená na únor. Následně by se divákům měl představit Nova. Zřejmě znovu jako speciál a dost možná opět někdy na jaře.

Pak je tu první větší divoké tvrzení. O Ms. Marvel (Iman Vellani) zatím víme oficiálně jen to, že se napříště představí ve filmu The Marvels. Když však studio roli obsazovalo, herečka měla dostat roli ve filmu a v několika řadách vlastního seriálu. Zatím jsme stále viděli jen jednu řadu, ale Murphy spekuluje, že by ta druhá mohla přijít právě v roce 2025. Nicméně pozor, to není všechno. Insider dále zdůrazňuje, že podle jeho zdrojů má Shang-Chi 2 jednoznačně přijít ještě před Avengers: The Kang Dynasty. Pokud by to skutečně mělo platit, pak by to zřejmě znamenalo posunutí „Kanga“ na pozdější termín, protože momentálně má oficiálně stanovenou premiéru na květen 2025 a mezi Fantastickou čtyřkou a Kangem Marvel žádné termíny rezervované nemá. Buď se tedy dozvíme, že s Shang-Chim 2 to bude nějak jinak, nebo se skutečně pátý Avengers film odloží.

Tvůrci seriálu Moon Knght delší dobu naznačují, že vznikne druhá řada. Murphy se domnívá, že bude uvedena ještě před dalšími Avengers, aby tvůrci stihli osvětlit, jakým způsobem je Moon Knight zapojený do širšího světa Marelu, od něhož se dosud značně stranil. Delší dobu se mluví tom, že se dočkáme Spider-Mana 4 s Tomem Hollandem v hlavní roli. Dříve se proslýchalo, že by mohl dorazit už v roce 2024, avšak Marvel zamíchal celým svým rozvrhem a navíc se šušká, že by ve čtvrtém Spider-Manovi měli vystupovat Daredevil a Kingpin. A to by znamenalo uvést Spider-Mana 4 až po sérii Daredevil: Born Again. To samozřejmě za předpokladu, že spolupracující studio Sony bude ochotné na termínu spolupracovat s Marvelem a nebude na sílu tlačit nějaký vlastní, kterému se Marvel bude muset přizpůsobit. Spider-Man by také zřejmě měl být zveřejněný před dalšími Avengers, aby mohlo být vysvětleno, jak do nich Spider-Man bude pasovat, když na něj celý svět zapomněl.

O existenci série Vision Quest jsme se dozvěděli teprve nedávno a Murphy také u ní spekuluje, že by mohla být uvedena v roce 2025. A to proto, že Marvel tlačí na uspíšení příprav. Ještě do konce letošního roku by mohl být poskládaný scenáristický tým. A v roce 2025 by mohl být uvedený také snímek Armor Wars. Dle dosavadních informací by měl navazovat na Tajnou invazi. Pokud to platí, pak by asi nebylo od věci, aby navazující film dorazil s co nejmenším odstupem. Snímek každopádně má být součástí Multiverse ságy, takže musí dorazit ještě před Avengers: Secret Wars. S těmi se prozatím počítá na květen 2026.

Celý rozvrh bude téměř jistě ještě nejednou překopaný, kvůli nejrůznějším posunům, k nimž bude potřeba z nejrůznějších důvodů sáhnout. Termíny uvedení tak berte jako orientační. Ale pokud jde o to, jaké tituly Marvel v nejbližších letech vydá, tak jejich kompletní výčet nakonec téměř jistě bude vypadat nějak takhle.

Titulní foto: Shang-Chi

Zdroj: Murphy‘s Multiverse I, II, III, Alex P.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest