Marvelovky Loki 2 a Echo oznamují datum premiéry

Marvelovky Loki 2 a Echo oznamují datum premiéry | Fandíme filmu
Marvel
Marvel vůbec poprvé zveřejní celou novou sérii naráz, abyste mohli „bindžovat“.

Letošní program Marvelu nebyl pevně vytesaný do kamene a studio začátkem roku opatrně signalizovalo, že s vydáváním novinek přibrzdí, aby mohlo dohlédnout na kvalitu. Zcela jisté tak dosud bylo vydání pouze u Tajné invaze, která se začne vysílat už v červnu. Teď Disney+ ohlašuje termíny pro dvě další marvelovské série.

U druhé řady Lokiho se už nějakou dobu šuškalo, že se dočkáme na podzim. A skutečně to tak bude. Premiéra první epizody je ohlášená na 6. října. Klasicky uvidíme jednu epizodu týdně. Série má mít celkem šest epizod, stejně jako ta první. To znamená, že se Disney+ vrací k pátečním premiérám, oproti středečním, které byly delší dobu standardem.

Ty skutečně zajímavé novinky přicházejí společně se sérií Echo, spin-offem Hawkeye, kde se vrací neslyšící bojovnice Maya Lopez (Alaqua Cox). Série už se kvůli úpravám odkládala, jak jsme podrobně rozebírali v samostatném článku. Hlavní scenáristka tehdy naznačovala, že se série dočkáme závěrem letošního roku, což bude dodrženo. Novinka dorazí na Disney+ 29. listopadu. A pozor, Echo jako vůbec první hraná série z Marvel Cinematic Universe zveřejní všechny svoje epizody naráz, na rozdíl od postupného uvádění s týdenními odstupy! Šušká se, že série bude mít jen pět epizod, což by mohl být důsledek zmiňovaných přetáček – na standardní šestiepizodové minimum možná nezbyly peníze.

Není zřejmé, proč se Disney rozhodl celou sérii zveřejnit naráz. Možná je to signál, že studio nemá v Echo důvěru a chce ji mít rychle z krku. Možná v tomhle případě jde hodně výrazným způsobem o „film rozdělený na části“, kdy počáteční epizody mají hodně pozvolný rozjezd a všechno do sebe začne zapadat až později. Možná je problém v tom, že Marvel musel sérii odkládat, a teď už ji potřebuje urychleně dostat ven, aby se mohl začít věnovat svým následujícím plánům. Anebo Disney měl chuť odlišný model uvedení vyzkoušet. V tom případě ale není úplně dobrým signálem, že zrovna u Echo mu nebude vadit, pokud jí experimentováním poškodí.

Zároveň je na místě poznamenat, že ještě začátkem roku to vypadalo, že Disney a Marvel budou chtít dát jednotlivým projektům větší šanci vyniknout a dopřát fanouškům mezi novinkami pauzu, aby se na ně těšili. Aktuálně oznámený rozvrh však jde proti takovému záměru: Od 6. října bude týden co týden až do 10. listopadu vysílán Loki 2. Od 9. listopadu se začnou promítat The Marvels a 29. listopadu dorazí všechny epizody Echo. To nepůsobí zrovna jako způsob, jak fanoušky nepřehltit a dát všem novinkám prostor…

Titulní foto: Loki

Zdroj: Marvel.com

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest