Koronavirus v Hollywoodu: Ztráty jdou do stamilionů, ruší se akce, vznikají krizové týmy

Koronavirus v Hollywoodu: Ztráty jdou do stamilionů, ruší se akce, vznikají krizové týmy | Fandíme filmu
Situace se nelepší, jarní filmová sezóna je ve vážném ohrožení.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

V nebezpečí je logicky i řada akcí spojených se světem filmu. Nedávno jsem byli svědky zrušení různých veletrhů, festivalů, propagačních turné, společenských a sportovních akcí. V tuhle chvíli studia jako Warner Bros., Paramount, Universal a Disney stále počítají s účastí na CinemaConu v Las Vegas, který se má uskutečnit na konci března. Studia potvrdila zájem participovat na akci, kde by měly hollywoodské hvězdy propagovat chystané blockbustery. Čínské společnosti v tuhle chvíli zřejmě nebudou mít možnost zúčastnit se kvůli zákazu cestování. Situace se však může rychle změnit, protože koronavirus začíná prostupovat i americkou společností.

Finanční ztráty půjdou řádově do stovek milionů dolarů. Už nyní se hovoří o tom, že jen zavření kin v Číně a odsunutí plánovaných premiér se projeví na globálních tržbách ztrátou minimálně dvou miliard dolarů. A jak bylo řečeno, další a další trhy začínají mít problémy, jak se nákaza postupně šíří světem. Ještě v lednu se mluvilo o tom, že by se situace mohla relativně rychle vyřešit, v současné době je prognóza výrazně pesimističtější. Šušká se o tom, že do konce března se finanční ztráta vyšplhá někam ke čtyřem miliardám dolarů (odhady se každým dnem mění, jak se situace dále zhoršuje).

Některé produkce byly zastaveny (Mission: Impossible 7), jiné hledají nové lokace (Red Notice). Například Tom Cruise coby Ethan Hunt měl v nadcházejících dnech v plánu točit po dobu tří týdnů v Benátkách, leč kvůli zákazu shromažďování a obavám produkce o zdraví štábu a herců, byla tahle část natáčení odložena na neurčito a štáb dostal možnost vrátit se domů. Produkce situaci dál monitoruje v souladu s místními úřady.

Můžeme jen doufat, že se situace v nejbližších dnech zlepší a nedojde k odstřelu celé jarní sezóny.

Zdroje: Variety, Variety II, Deadline, ScreenRant

« Předchozí kapitola

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest