Koronavirus posiluje služby jako Netflix

Koronavirus posiluje služby jako Netflix | Fandíme filmu
Warner Bros. Pictures
Určitý segment zábavního trhu může z pandemie koronaviru chvilkově i něco vytěžit.

Tahle zpráva asi nikoho nepřekvapí. Jak strašidlo koronaviru (virus COVID-19) postupuje světem, dochází automaticky ke dvěma věcem. Jednak se objevují určitá vládní opatření, která lidi (diváky) nutí zůstat doma, a též se poměrně nekontrolovatelně šíří panika ve společnosti, což rezultuje ve změnu návyků. Jinými slovy, lidé často volí možnost trávit čas raději doma. A kdo z toho profituje? Přirozeně streamovací služby jako Netflix, jejichž sledovanost narůstá. Jak jsem řekl, jedná se o očekávaný a pochopitelný trend, který žádného z odborníků na zábavní a filmový průmysl nepřekvapil. De facto všechny ekonomické indexy kupříkladu v případě Netflixu rostou a v nejbližší době zřejmě nebude jinak. Evropa bude pravděpodobně situaci s koronavirem ještě nějakou dobu čelit a diváci budou čím dál obezřetnější.

Obdobně na tom budou s popularitou i jiné "na internetu" založené platformy. Facebook, Amazon či Peloton bezesporu využijí neočekávané situace a vytřískají z ní maximum (doufejme v dobrém slova smyslu). Rozhodně se budou hledat příležitosti, jak zabavit lidi, kteří momentálně preferují (či jsou nuceni) využívat domácí zábavy. Není to těžká násobilka a relevantní společnosti si to uvědomují. Pakliže by se koronavir (a určitě si to nikdo nepřeje) rozšířil kupříkladu i po Spojených státech, tak se z těchto subjektů na nějakou dobu stanou primární tvůrci (šiřitelé) zábavy.

CEO společnosti Apple, Tim Cook, v nedávné rozhovoru uvedl, že dle jeho názoru má Čína to nejhorší za sebou. Data ukazují, že počty nakažených klesají, tudíž izolační opatření přinesla kýžený výsledek. Samozřejmě těžko soudit, jak lze datům z Číny věřit, ale třeba Apple určitě doufá v brzké nakopnutí čínské ekonomiky, jelikož na této situaci bezpochyby tratí. Přirozeně se jedná o podružný problém. Nejdůležitější je, aby se koronavirus podařilo zastavit.

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest