Koronavirus v Hollywoodu: Ztráty jdou do stamilionů, ruší se akce, vznikají krizové týmy

Koronavirus v Hollywoodu: Ztráty jdou do stamilionů, ruší se akce, vznikají krizové týmy | Fandíme filmu
Situace se nelepší, jarní filmová sezóna je ve vážném ohrožení.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Koronavirus nepřestává řádit a dopady na filmový průmysl začínají být čím dál vážnější. Včera vyšlo najevo, že Universal s MGM a Barbarou Broccoli rozhodli o odložení premiéry nejnovější bondovky, v níž se s rolí agenta 007 rozloučí Daniel Craig. Vzhledem k tomu, kolik energie a peněz se nalilo do propagace, jedná se o velice bolestivý krok. Nicméně nedá se svítit.

Situace v Evropě a v Asii (Japonsko, Jižní Korea) se přiostřuje a liduprázdná kina lze očekávat všude po světě. Rozhodnutí o odložení snímku Není čas zemřít dává smysl, jelikož řada klíčových trhů je či dost možná bude zasažena a finanční ztráty by mohly být nedozírné. Dá se očekávat, že podobný osud postihne i Mulan (minimálně na asijských trzích - premiéra v Japonsku a Číně již byla oficiálně odsunuta) a v nebezpečí začíná být i marvelovka Black Widow, jež má vtrhnout do kinosálů po celém světě 30. dubna 2020. Třeba v Itálii lze čekat odložení řady premiér (řetězec AMC zde zavřel 22 ze svých 47 kin), ať už Mulan, Nenávisti nebo animáku Frčíme.

Řada studií začala dávat dokupy speciální krizové týmy, zahrnující odborníky na produkci, marketing, finance a lidské zdroje, aby analyzovaly a zhodnocovaly možné dopady koronaviru na trh. Současně mají řešit bezpečnost jednotlivých štábů, které momentálně točí různě po světě nejnovější bijáky. Hledají se i možnosti, jak některé věci řešit skrze práci z domu (či v menších skupinách) a jak této strategii přizpůsobit technologické možnosti.

Další kapitola »

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest