Justice League: Joss Whedon dostal oficiální titul

Justice League: Joss Whedon dostal oficiální titul | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Právě on přinesl návrh na samostatný film s Batgirl, v rámci vlny komiksových filmů se silným autorským vkladem.

Když Joss Whedon přebíral po Zacku Snyderovi natáčení Justice League, nebylo zřejmé, jaká bude vlastně jeho oficiální pozice v titulcích filmu. Americká asociace režisérů jen velmi nerada vidí pod jedním filmem podepsané dva lidi a někdy se zdráhá udělit výjimku dokonce i prokazatelným režisérským tandemům. Studio Warner Bros. rozeslalo americkým novinářům přehled svých podzimních projektů, který zdánlivě odhaluje, jak byla nakonec otázka zásluh vyřešena. Zack Snyder je dále vedený jako jediný režisér filmu. Autorství námětu je přiřčené jemu a Chrisu Terriovi, jako autoři scénáře jsou vedení Terrio a Joss Whedon. Což automaticky nemusí znamenat, že měl Whedon na výsledné podobě scénáře zásadní podíl (o tom se stále vedou diskuse), avšak je možné, že jde pouze o „kosmetický“ způsob rozdělení jednotlivých autorských přídomků. Podobným způsobem byl například Tony Gilroy vedený jako spoluscenárista Rogue One: Star Wars Story, i když se také podílel i na režii filmu.

A ještě jedna zrávička o Jossu Whedonovi. Variety uvádí, že studio Warner nijak neplánovalo snímek s Batgirl. Byl to právě Whedon, který studiu Batgirl navrhl a přesvědčil jej k realizaci. Což zapadá do aktuální pozice studia, která je podle všeho taková, že před budováním homogeního světa provázaných filmů dostanou prostor kreativní vize jednotlivých tvůrců. Proto vzniká samostatný label, na kterém bude Warner vydávat filmy, jež nebudou vůbec zapadat do hlavní kontinuity a tvůrci by měli mít absolutní svobodu (jako první přijde snímek o začátcích Jokera). Nejspíš proto slýcháme o volnosti, kterou při natáčení The Batmana bude mít Matt Reeves. Podle Variety se svou vlastní vizí přišel také James Wan, když se ucházel o režii Aquamana. A Variety znovu potvrzuje, že Robert Zemeckis nabídl Warneru vlastní podobu filmového Flashe, tak uvidíme, zda jej režisér skutečně natočí, jak už se nějakou dobu šušká.

Wonder Woman musí znovu ukázat své schopnosti zapálené válečnice. Vystaveni velkému nepříteli, spojí síly s Batmanem, aby dali dohromady skupinu nadlidí, co se má postavit nově probuzené hrozbě. Zformují bezprecedentní ligu hrdinů a vydávají se zachránit planetu před útokem katastrofických rozměrů.

V hlavních rolích snímku Justice League hrají Hrají Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Amy Adams, Jason Momoa, Ray Fisher, Amber Heard, Ezra Miller, Jeremy Irons, J.K. Simmons a Willem Dafoe. Jako režiséři se vystřídali Zack Snyder a Joss Whedon, scénář postupně připravovali Chris Terrio a Joss Whedon. Datum české premiéry je stanoveno na 16.11. 2017.

Zdroje: Variety, Warner

Justice League

17.11.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 8

Justice League: Joss Whedon dostal oficiální titul | Fandíme filmu Justice League: Joss Whedon dostal oficiální titul | Fandíme filmu Justice League: Joss Whedon dostal oficiální titul | Fandíme filmu Justice League: Joss Whedon dostal oficiální titul | Fandíme filmu Justice League: Joss Whedon dostal oficiální titul | Fandíme filmu Justice League: Joss Whedon dostal oficiální titul | Fandíme filmu Justice League: Joss Whedon dostal oficiální titul | Fandíme filmu Justice League: Joss Whedon dostal oficiální titul | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest