Justice League: Radikální změny, které mají spasit DC filmy

Justice League: Radikální změny,  které mají spasit DC filmy | Fandíme filmu
Už žádné výstřelky Zacka Snydera, už žádné pomrkávání do budoucnosti. Jen ucelený příběh bez odboček, optimismus a naděje.

Film za filmem, jednotlivé snímky provázaného DC vesmíru si odnášejí mizerné recenze. Ať už si o tom myslíte cokoliv, jedno je jisté: Studio Warner není spokojené. Čekalo se, že filmy budou kontroverzní a vědělo se, že mají chyby. Nikdo ale nečekal, že reakce veřejnosti bude takhle výrazně negativní. Diváci se na nadcházející snímky těší méně a budoucnost filmů a navazujících produktů není úplně růžová. Nezbylo tedy, než udělat radikální změny.

Do čela projektu byli postaveni producent Jon Berg a Geoff Johns, kreativní ředitel nakladatelství DC Comics. Johns se přestal věnovat televizním seriálům a plně se obul do celovečerních filmů. Vyvíjejí budoucí filmy a aktivně se podílel na scénářích Wonder Woman, Aquamana a Justice League. Co všechno se rozhodla dvojice na Justice League režiséra Zacka Snydera a scenáristy Chrise Terria změnit?

Už původně se počítalo s tím, že se Batman a spol. skrz všechny chmury prokoušou k nadějnějším zítřkům. Tenhle proces byl výrazně uspíšen a změnil se tak tón celého filmu. Podle Berga s Johnsem je totiž zcela mylná dosavadní představa studia, které si myslelo, že diváci milují DC hrdiny kvůli tomu, že jsou drsní a temní. Nic takové při tom podle pánů není pravda. Hrdinové symbolizují optimismus a naději. Dokonce i Batman je v sobě má. Kdyby nevěřil, že zítra může být lépe, už dávno by to zabalil.

Batman (Ben Affleck) dokonce bude v Justice League zpytovat svědomí po tom, co v minulém filmu mučil kriminálníky a pokoušel se zabít Supermana. Ale bude to pouze vedlejší motiv. Justice League má být oproti Batman v Superman sevřenější, přímočařejší. Nemáme čekat žádné Snyderovy výstřelky v podobě komplikovaných flashbacků nebo snových sekvencí. Film se bude soustředit na své hrdiny a jasně nalinkovaný příběh. Dokonce byly i zrušeny jakékoliv plány na pokračování aktuálního příběhu v Justice League II, která je naplánovaná na rok 2019. To už jsme sice zaslechli dříve, ale teď je to tedy znovu potvrzeno.

Filmaři se zkrátka soustředí na svoje hrdiny, které široká veřejnost zbožňuje, a budou o nich vyprávět takové příběhy, které ty hrdiny patřičně oslaví. Natáčení filmu bude ještě pár týdnů pokračovat v Londýně, a pak už začne zhruba rok dlouhá postprodukce. Na závěr přidáváme ještě charitativní video, ve kterém můžete vidět celou Justice League (bez Supermana) pohromadě:

Poháněný obnovenou vírou v lidstvo a inspirovaný Supermanovou vznešenou obětí, se Bruce Wayne za pomoci nového spojence, Diany Prince, postaví ještě většímu nepříteli. Společně Batman a Wonder Woman dávají dohromady tým nadlidí, který se postaví proti nově probuzené hrozbě. Avšak navzdory zformování bezprecedentní ligy hrdinů (Batman, Wonder Woman, Aquama, Cyborg a The Flash), může být na záchranu planety, která čelí útoku katastrofických rozměrů, už pozdě.

V hlavních rolích snímku Justice League hrají Hrají Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Amy Adams, Jason Momoa, Ray Fisher, Amber Heard, Ezra Miller, Jeremy Irons, J.K. Simmons a Willem Dafoe. Režíruje Zack Snyder podle scénáře Chrise Terria. Datum české premiéry je stanoveno na 16.11. 2017.

Zdroj: The Wall Street Journal

Justice League

17.11.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest