The Batman: Podle režiséra samostatný film bez návaznosti

The Batman: Podle režiséra samostatný film bez návaznosti | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 6 obrázků
A znovu je zpochybněno, že by ve snímku hrál Ben Affleck. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Režisér Reeves nakone na Twitteru přeci jen vysvětlil, jak svůj komentář vlastně myslel. Řekl, že Batman samozřejmě součástí DC světa bude, a že „Batman bude Batman“. Svým komentářem chtěl říct jen to, že The Batman bude film o Batmanovi a ne o dalších postavách z DC univerza. Nemáme tedy ve filmu čekat žádná camea, která by v rámci The Batmana neměla žádný význam a pouze by nějak odkazovala k dalším snímkům.

Původní novinka 24.8.: Jen chvíli poté, co bylo oznámeno, že se chystá film o začínajícím Jokerovi, který nebude nijak propojený s ostatními DC filmy, se dostalo do hledáčku filmových webů červencové interview s režisérem Mattem Reevesem. V něm mluvil o věcech, které padly i v jiných rozhovorech – o tom, že Batmana točit nemusí, ale má určitou představu, jak jej udělat (inspirace filmem noir, silný důraz na introspekci hlavního hrdiny), a pokud se ta představa zamlouvá i Warneru, tak se tak film zrealizuje. Kdyby se cokoliv studiu nelíbilo, tak prostě Reeves půjde svou cestou a nebude se pokoušet splnit zadání studia.

Klíčovou větou celého rozhovoru je ale tahle: „Když mě oslovili, tak mi řekli – podívej se, je to samostatný film, není součást širšího světa (přesná formulace v angličtině zněla - extended universe - )“. Vyjádření lze interpretovat tak, že film pouze nebude ostatní DC filmy příliš řešit (podobně, jako třeba Strážci Galaxie 2 u Marvelu, kteří sice do širšího světa patří, ale zároveň se na něj nemusejí nijak ohlížet). Ale také jde vyjádření vnímat doslovně – tedy že film nebude patřit do stejné kontinuity, jako Batman v Superman, Justice League a tak dále. Včerejší zpráva o filmu s Jokerem potvrzuje, že Warner skutečně samostatné snímky bez návaznosti připravuje.

Bez zajímavosti není také to, že interview vedla stejná redaktorka, která v červenci jen o několik dní později vydala na Hollywood Reporteru článek o tom, že Ben Affleck už brzy (možná už po Justice League) skončí jako Batman.

Aktuálně Hollywood Reporter v článku o chystaném filmu s Jokerem a Harley Quinn taktéž uvedl, že The Batman s ostatními DC filmy propojený být nemá, má být zasazený do úplně jiného časového období a postavu má hrát jiný herec. Následně server tuhle část článku vymazal a přidal pouze komentář, že přesná podoba projektu je prozatím nejistá. A teď je otázka, jestli Hollywood Reporter dodatečně zjistil, že jeho předchozí informace nebyla tak docela jistá nebo přesná, anebo jej kontaktoval Warner a požádal jej, aby článek změnil (studia to občas dělají, reportéři pak na oplátku dostanou třeba nějakou exkluzivní informaci dřív než ostatní).

Tak jak to nakonec bude? Že bychom se dočkali varianty, kdy v Reevesově filmu (nebo v celé jeho zamýšlené trilogii, pokud ji skutečně realizuje) bude hrát Batmana někdo nový (podobně jako ve zmiňovaném filmu s Jokerem nebude Jared Leto), zatímco Affleck se tu a tam objeví v propojených týmovkách s Wonder Woman a spol.? A pokud to tak skutečně bude, tak se znovu ptám: Nebude to pro běžné diváky matoucí? A nemůže publikum odradit, že se v roli budou střídat herci jak den a noc?

Zdroje: Matt Reeves I, II, III, KCRW, CBM, THR

The Batman

USA
Akční, Krimi, Drama
Info o filmu

Galerie: 7

The Batman: Podle režiséra samostatný film bez návaznosti | Fandíme filmu The Batman: Podle režiséra samostatný film bez návaznosti | Fandíme filmu The Batman: Podle režiséra samostatný film bez návaznosti | Fandíme filmu The Batman: Podle režiséra samostatný film bez návaznosti | Fandíme filmu The Batman: Podle režiséra samostatný film bez návaznosti | Fandíme filmu The Batman: Podle režiséra samostatný film bez návaznosti | Fandíme filmu The Batman: Podle režiséra samostatný film bez návaznosti | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest