Justice League bude bezprostřední pokračování Batman v Superman

Justice League bude bezprostřední pokračování Batman v Superman | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 17 obrázků
Nová zpráva popírá, že by přetáčky filmu byly rozsáhlé.

Magazín Total Film ve svém nejnovější čísle uvádí, že Justice League bude přímým pokračováním Batman v Superman. Začne pohřbeným Supermanem (Henry Cavill), který se obětoval v boji proti Doomsdayovi. Zemi ale mají v hledáčku Steppenwolf a jeho armády paradémonů, a tak je potřeba sehnat všechnu pomoc, kterou Wonder Woman (Gal Gadot) a Batman (Ben Affleck) sehnat dovedou. Proto dojde ke složení týmu, ve kterém nebudou chybět Aquaman (Jason Momoa), The Flash (Ezra Miller) a Cyborg (Ray Fisher). Také máme čekat zmínku jistého Kryptoňana a Green Lantern Corps. Upřímně řečeno si nejsem jistý, nakolik Total Film vychází z vlastních zdrojů a nakolik pouze parafrázuje kusé informace, které se objevily už dříve online. Jiné články v rámci magazínu napovídají spíše druhé variantě, proto raději berte zmínku o Green Lantern Corps s rezervou. I tak jde ale o šikovný odrazový můstek pro různé drobné zprávičky, které se kolem Justice League v posledních dnech shlukly, tak pojďme na ně.

Výtvarník Patrick Tatopoulos, který je zodpovědný za vzhled Justice League, si popovídal s Entertainment Weekly o různorodých stylech různorodých hrdinů, které bylo potřeba ve filmu snoubit. Batman je silnější, starší, přímočarý. Proto nechtěl pro jeho postavu Patrick využít žádné elegantní, uhlazené linie. Inspiroval se brutalismem, proto je Batcave poskládaná z kvádrů, stejně jako Wayneův skleněný dům u jezera. Flash je obyčejný chlápek. Je to praštěný blázen, jeho svět proto musí působit podobně, aby bylo uvěřitelné, že v něm žije. Wonder Woman vycházela z designů samostatného filmu s Wonder Woman, takže převažuje inspirace antikou, zlaté a bronzové povrchy. Cyborg byl kdysi obyčejný muž, takže jeho svět musí vypadat jako prostředí ve kterém žil předtím, než se z něj stal poloviční stroj. A Aquaman? V jeho podvodním světě budou převládat syté zelené barvy.

A pak je tu nová zpráva Marka Hughese, reportéra na volné noze, který je známý především svými články pro Forbes. Každou chvíli slyšíme protichůdné zprávy o tom, jak výrazně se Justice League mění během aktuálních dotáček/přetáček. Někdy slyšíme o tom, že jsou změny minimální, jindy, že jsou zásadní. Zcela jednoznačně přitom můžeme říct jen to, že film změnil režiséra (Joss Whedon místo Zacka Snydera), který během předchozího natáčení prováděl úpravy scénáře a po převzetí režisérské pozice vyměnil střihače, vyměnil hudebního skladatele a došlo k dodatečnému natáčení neznámého rozsahu.

Hughes je jeden z těch, kteří tvrdí, že zásahy do filmu jsou v tuhle chvíli minimální. K nějakým přetáčkám podle něj dochází, ale není jich moc a větší část aktuálního natáčení zabírají předem plánované dotáčky, které byly domluvené ještě za Zacka Snydera. Všechno dodatečné natáčení opticky působí navenek rozsáhle proto, že herci kvůli dalším projektům nemají čas a všechno je tak roztahané do dlouhého časového horizontu. (Můžeme spekulovat o tom, že dotáčky s herci byly domluvené na dřívější termín, ve kterém volno měli, ale termín se kvůli osobní tragédii Zacka Snydera nestihl).

Jestli na vás pravděpodobněji působí zjištění Hughese z Forbesu nebo kupříkladu starší zpráva Variety, to už necháme na vás. Přikládáme jako takovou malou legrácku lego verzi traileru na Justice League a do galerie několik artworků a další hračkářskou podobu Steppenwolfa.

Wonder Woman musí znovu ukázat své schopnosti zapálené válečnice. Vystaveni velkému nepříteli, spojí síly s Batmanem, aby dali dohromady skupinu nadlidí, co se má postavit nově probuzené hrozbě. Zformují bezprecedentní ligu hrdinů a vydávají se zachránit planetu před útokem katastrofických rozměrů.

V hlavních rolích snímku Justice League hrají Hrají Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Amy Adams, Jason Momoa, Ray Fisher, Amber Heard, Ezra Miller, Jeremy Irons, J.K. Simmons a Willem Dafoe. Jako režiséři se vystřídali Zack Snyder a Joss Whedon, scénář postupně připravovali Chris Terrio a Joss Whedon. Datum české premiéry je stanoveno na 16.11. 2017.

Justice League

17.11.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 18

Justice League bude bezprostřední pokračování Batman v Superman | Fandíme filmu Justice League bude bezprostřední pokračování Batman v Superman | Fandíme filmu Justice League bude bezprostřední pokračování Batman v Superman | Fandíme filmu Justice League bude bezprostřední pokračování Batman v Superman | Fandíme filmu Justice League bude bezprostřední pokračování Batman v Superman | Fandíme filmu Justice League bude bezprostřední pokračování Batman v Superman | Fandíme filmu Justice League bude bezprostřední pokračování Batman v Superman | Fandíme filmu Justice League bude bezprostřední pokračování Batman v Superman | Fandíme filmu Justice League bude bezprostřední pokračování Batman v Superman | Fandíme filmu Justice League bude bezprostřední pokračování Batman v Superman | Fandíme filmu Justice League bude bezprostřední pokračování Batman v Superman | Fandíme filmu Justice League bude bezprostřední pokračování Batman v Superman | Fandíme filmu Justice League bude bezprostřední pokračování Batman v Superman | Fandíme filmu Justice League bude bezprostřední pokračování Batman v Superman | Fandíme filmu Justice League bude bezprostřední pokračování Batman v Superman | Fandíme filmu Justice League bude bezprostřední pokračování Batman v Superman | Fandíme filmu Justice League bude bezprostřední pokračování Batman v Superman | Fandíme filmu Justice League bude bezprostřední pokračování Batman v Superman | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest