Transformers: Probuzení monster – Finální trailer má dosud nejvíc robotických bojů

Transformers: Probuzení monster – Finální trailer má dosud nejvíc robotických bojů | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
K tomu ještě jedno video a skóre po zveřejnění recenzí.

Premiéra Transformers: Probuzení monster je už opravdu za rohem. Studio Paramount ještě jednou burcuje diváky k tomu, aby vyrazili do kina a zveřejnilo finální trailer. Možná je to jen subjektivní dojem, ale osobně bych řekl, že je v nové ukázce ze všech dosavadních nejvíc robotických střetů. Třeba ten pocit pramení pouze z toho, že je trailer kratší než ty předešlé a zatímco dialogové scény se krátily, ty akční zůstávají v popředí. Nakonec je to ale vlastně jedno, kolik přesně té akce je – pakliže vás baví souboje aut, která se přeměňují v roboty, měli byste si v tomto videu přijít na své. Krom toho byl zveřejněn ještě krátký film o filmu, zaměřený na představení Maximalů, nových robotů, kteří se mění v tropická zvířata.

Zajímavější je, že byly zveřejněny recenze. První ohlasy byly snad až podezřele pozitivní, ale na to jsme zvyklí, že těsně po slavnostní premiéře se detailní rozbor nedostatků do krátkých tweetů prostě nevejde. Plnohodnotné recenze už jsou daleko střízlivější. V tuto chvíli to film dotáhl na agregátoru Rotten Tomatoes na průměrnou známku 5,2 z 10, kdy 58% recenzí je kladných, 42% negativní. To na první pohled možná nepůsobí jako nic moc, ale ve skutečnosti je to skoro stejné hodnocení, jaké měla fanoušky oblíbená „jednička“ z roku 2007 a výrazně lepší skóre, než mají všechny následující filmy od Michaela Baye. Výrazně lépe si u kritiků vedl jen Bumblebee.

Navíc je na známkách vidět, že je takhle k prostředním hodnotám táhne především to, že některým recenzentům se film docela líbil, zatímco jiným vůbec. A to se pak zprůměrovalo. Zdá se tedy, že pokud jsou podle vás Transformers blbina, budou vám jako blbina připadat i nadále. Jestliže je máte rádi, je slušná šance, že vás tenhle konkrétní díl série chytne. Kritiku sklízí hlavně pitomý děj (dialogy a vlastně prakticky všechno, co vzešlo ze scénáře), pochvaly potom sympatické lidské postavy a zábavná akce.

Už od středy některá česká kina promítají předpremiéru.

Transformers: Probuzení monster volně navazují na snímek Bumblebee. Děj je zasazený do roku 1994, kdy je dvojice archeologů z Brooklynu vtažená do pradávného konfliktu mezi třemi frakcemi Transformerů: Maximaly, Predacony a Terrocony. Pro lidské hrdiny začíná velké globální dobrodružství. Snímek je inspirovaný Transformers: Beast Wars, kde na sebe následovníci Autobotů a Decepticonů neberou podobu dopravních prostředků, ale zvířat. Terroconi jsou obvykle zuřivé bestie, které toho příliš nevymyslí, ale rády ničí. Bývají ve službách Decepticonů a jsou schopní se poskládat do ještě větších, kombinovaných strojů.

Snímek režíruje Steven Caple Jr., v hlavních rolích vystupují Anthony Ramos, Dominique Fishbach, Luna Lauren Vélez a Tobe Nwigwe. V rolích Transformerů promlouvají Peter Cullen, Pete Davidson, Liza Koshy, Cristo Fernández, John DiMaggio, Ron Perlman, David Sobolov, Michelle Yeoh, Peter Dinklage, Colman Domingo a Michaela Jaé Rodriguez. Datum české premiéry je stanoveno na 8. června 2023.

Podklady a foto: Paramount Pictures

Galerie: 2

Transformers: Probuzení monster – Finální trailer má dosud nejvíc robotických bojů | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Finální trailer má dosud nejvíc robotických bojů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest