Transformers: Probuzení monster – Prohlédněte si film bez efektů

Transformers: Probuzení monster – Prohlédněte si film bez efektů | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 3 obrázky
Ve snímku, kde jsou hlavní atrakcí obří roboti, se toho děje překvapivě mnoho přímo před kamerou. Pusťte si výživnou dvacetiminutovku.

Každý divák, který jen trochu tuší, jak vznikají dnešní celovečerní filmy vám řekne, že roboty pro Transformers: Probuzení monster vyrobily počítače. Ve skutečnosti obří bojovníci z vesmíru neexistují a do obrazu je vložili digitální animátoři. Možná vás ale překvapí, že navzdory tomu se celá řada věcí točí reálně.

Studio Paramount zveřejnilo dvě dlouhá zákulisní videa, celkem ve skoro dvacetiminutové délce, kde můžete vidět, kolik toho musel štáb předvést přímo před kamerou. Auto letí vzduchem? Tak to není počítačová animace, ale skutečné auto, kterým se trhlo s pomocí lan a jeřábu. Často totiž platí, že čím víc skutečných elementů dokáže do scény dostat, o to uvěřitelněji pak působí i zcela smyšlené elementy, které k praktickým efektům připojí vizuální efekty. A co si budeme povídat, spoustu věcí je i dnes levnější natočit, než je ve fotorealistické kvalitě nechat vymodelovat a rozpohybovat armádu digitálních kouzelníků s drahými přesčasy a tučným účtem za elektřinu.

Další dvě nově zveřejněná videa se věnují novému pojetí hudby a Peter Cullenovi, dlouholetému představiteli Optima Primea, který tentokrát nebude od začátku v souladu s hlavním lidským hrdinou (Anthony Ramos), ale jen pozvolna si k sobě budou oba ohledat cestu.

Transformers: Probuzení monster volně navazují na snímek Bumblebee. Děj je zasazený do roku 1994, kdy je dvojice archeologů z Brooklynu vtažená do pradávného konfliktu mezi třemi frakcemi Transformerů: Maximaly, Predacony a Terrocony. Pro lidské hrdiny začíná velké globální dobrodružství. Snímek je inspirovaný Transformers: Beast Wars, kde na sebe následovníci Autobotů a Decepticonů neberou podobu dopravních prostředků, ale zvířat. Terroconi jsou obvykle zuřivé bestie, které toho příliš nevymyslí, ale rády ničí. Bývají ve službách Decepticonů a jsou schopní se poskládat do ještě větších, kombinovaných strojů.

Snímek režíruje Steven Caple Jr., v hlavních rolích vystupují Anthony Ramos, Dominique Fishbach, Luna Lauren Vélez a Tobe Nwigwe. V rolích Transformerů promlouvají Peter Cullen, Pete Davidson, Liza Koshy, Cristo Fernández, John DiMaggio, Ron Perlman, David Sobolov, Michelle Yeoh, Peter Dinklage, Colman Domingo a Michaela Jaé Rodriguez. Datum české premiéry je stanoveno na 8. června 2023.

Podklady a foto: Paramount Pictures

Galerie: 4

Transformers: Probuzení monster – Prohlédněte si film bez efektů | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Prohlédněte si film bez efektů | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Prohlédněte si film bez efektů | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Prohlédněte si film bez efektů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest