Transformers: Probuzení monster – První ohlasy až podezřele chválí

Transformers: Probuzení monster – První ohlasy až podezřele chválí | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Uvidíme jedny z nejlepších Transformers? Jsou tu odhady tržeb a nová upoutávka.

Znáte to, s prvními ohlasy je to v Hollywoodu vždycky složité. Často nejsou od hardcore kritiků, ale od novinářů, kteří dělají primárně rozhovory. Ti nejsou tak ostří a v některých případech jsou to trochu diplomati, protože si to nechtějí rozházet u hvězd, se kterými třeba už za pár hodin budou dělat interview. A pokud není film vyloženě mizerný, tak na prostoru krátkého tweetu kritikou většinou šetříte a soustředíte se na pozitiva. S tímto vědomím si nicméně pojďme shrnout, co novináři po zámořské premiéře Transformers: Probuzení monster hlásí:

Film je zjevným pokračováním Bumblebeeho, směrem ke starším Transformerům Michaela Baye však směřuje několik nenápadných odkazů. Probuzení monster je silně ukotvené v 90. letech a fanoušci tehdejšího hiphopu si přijdou na své. Nejvýraznější inspirací snímku by měly být na první pohled animáky. Film jako takový prý svojí výstavbou animáky dost připomíná.

Podle dosavadních ohlasů se podařilo dvě nové robotické frakce, Maximaly a Terrocony, dostatečně odlišit od dosavadních filmových Transformerů. Jako nejvýraznějšího robota snímku značná část novinářů zmiňuje Mirage, nového robotického rebela, jehož namluvil Pete Davidson. Hodně velkou chválu sklízejí ústřední lidské postavy, ztvárněné Anthonym Ramosem a Dominique Fishback. Zvlášť Anthony prý dává příběhu srdíčko a lidé nejsou jen do počtu.

První diváci si pochvalují smysl pro humor, triky, akci, která je natočená přehledným způsobem. Film není zbytečně dlouhý, odsýpá, v robotech se člověk neztrácí a na diváky čeká dostatek novinek oproti předchozím Transformerům, aby to nepůsobilo, že znovu dostáváme to samé v bledě modrém. Akční finále podle ohlasů šlape a úplný konec překvapí (zřejmě tedy primárně skalní fanoušky Transformerů). Jako začátek nové éry je Probuzení monster dobrým příslibem.

Pokud něco první ohlasy kritizují, tak klasicky místy celkem klišovité dialogy a slabší prostřední pasáž filmu. Suma sumárum, jestli zámořští novináři nelakují snímek příliš narůžovo, tak nás podle nich čeká nejlepší Transformers film vedle „jedničky“ a Bumblebeeho.

Uvidíme, jaký vliv budou mít recenze na divácký zájem. Dosavadní analytické předpovědi očekávaly, že snímek utrží za první víkend v USA 68-70 milionů. To je výrazně víc, než dokázal Bumblebee (21 milionů) a vlastně i víc než Transformers: Poslední rytíř, kteří sice při premiéře utržili 68 milionů, ale potřebovali na to plných pět dní, namísto klasických tří. Snímek také hlásí dobré předprodeje z Číny, která je často pro značku tím vůbec nejsilnějším trhem. Přesné částky neznáme, ale vypadá to, že by roboti po delší pauze mohli diváky opět lákat.

Pusťte si nový klip s robotem Miragem a dole v galerii už na vás čekají poslední plakáty.

Transformers: Probuzení monster volně navazují na snímek Bumblebee. Děj je zasazený do roku 1994, kdy je dvojice archeologů z Brooklynu vtažená do pradávného konfliktu mezi třemi frakcemi Transformerů: Maximaly, Predacony a Terrocony. Pro lidské hrdiny začíná velké globální dobrodružství. Snímek je inspirovaný Transformers: Beast Wars, kde na sebe následovníci Autobotů a Decepticonů neberou podobu dopravních prostředků, ale zvířat. Terroconi jsou obvykle zuřivé bestie, které toho příliš nevymyslí, ale rády ničí. Bývají ve službách Decepticonů a jsou schopní se poskládat do ještě větších, kombinovaných strojů.

Snímek režíruje Steven Caple Jr., v hlavních rolích vystupují Anthony Ramos, Dominique Fishbach, Luna Lauren Vélez a Tobe Nwigwe. V rolích Transformerů promlouvají Peter Cullen, Pete Davidson, Liza Koshy, Cristo Fernández, John DiMaggio, Ron Perlman, David Sobolov, Michelle Yeoh, Peter Dinklage, Colman Domingo a Michaela Jaé Rodriguez. Datum české premiéry je stanoveno na 8. června 2023.

Foto: Paramount Pictures

Zdroje: Deadline, TFW 2005

Galerie: 4

Transformers: Probuzení monster – První ohlasy až podezřele chválí | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – První ohlasy až podezřele chválí | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – První ohlasy až podezřele chválí | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – První ohlasy až podezřele chválí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest