DC Films už za pár hodin představí svoji budoucnost

DC Films už za pár hodin představí svoji budoucnost | Fandíme filmu
DC
Připravte se na velké oznámení DC novinek, zrekapitulujte si vše, co už víme. Bude se kompletně restartovat?

Warner se loni spojil se společností Discovery a do čela nastoupil nový šéf David Zaslav. Ten měl za úkol dostat novou firmu do do lepší finanční kondice a jedním z hlavních cílů se stalo pořádné nakopnutí komiksovek, které do té doby Warneru fungovaly přinejlepším střídavě. Začalo hledání někoho, kdo by se DC filmů ujal a v říjnu bylo oznámeno, že se do čela DC Studios postavili James Gunn a Peter Safran.

Hned se rozjely první změny, ale na oznámení většího množství projektů jsme dosud čekali. Nějaký čas se šušká, že se dočkáme do konce ledna a teď je to konečně tady. Vedení DC Studios si včera sezvalo několik vybraných amerických novinářů, kteří někdy během dnešního dne dostanou svolení předat informace dál do světa. Než se konečně dočkáme, pojďme si ukrátit čekání shrnutím toho, co už víme.

Ještě v říjnu to vypadalo, že se Henry Cavill vrátí jako Superman. Jakmile DC Studios převzali Safran s Gunnem, tak z toho záhy sešlo. Namísto toho jsme se dozvěděli, že Gunn píše nový film se Supermanem, kde si superhrdinu zahraje nový herec. Superman má být pro DC Studios jednou z priorit. Ve stejné době byla zrušena chystaná Wonder Woman 3 a nějaký čas na to skončily v koši další plánované filmy s Black Adamem a s ním souvisejícícmi hrdiny. Jason Momoa naopak prozradil, že ve světě DC nadále zůstává, ačkoliv z jeho vyjádření není úplně stoprocentně zřejmé, zda bude hrát nadále Aquamana, nebo nějakou jinou postavu.

O moc víc jsme doposud nevěděli. Co můžeme očekávat dnes? Gunn se Safranem naplánovali filmový svět DC na zhruba 8 až 10 let dopředu. Dnes se ale veřejnost dozví pouze o několika nejbližších projektech, celé plány odhaleny nebudou. V představení mají figurovat pouze projekty z „první kapitoly“.

David Bautista, který s Gunnem natočil tři díly Strážců Galaxie, v aktuálním rozhovoru řekl, že podle toho, jak se nedávno s Jamesem bavil, tak má pocit, že nový šéf DC Studios je nakloněný tomu, aby se celý filmový svět DC komiksu kompletně zrestartoval. Jestli tomu tak opravdu bude nebo ne, to nicméně zatím můžeme pouze odhadovat na základě dosavadních nespecifických vyjádření.

Rozhodně by nemělo hrozit, že Gunn se Safranem něco začnou připravovat a přijde nadřízený, který jejich plány kompletně změní, tak jako se tomu u DC dělo doposud. James s Peterem nejsou producenti nebo manažeři, jsou to šéfové nově založené divize, nově založeného filmového studia DC Studios. Ano, vedení Warneru samozřejmě bude mít právo veta (podobně, jako má Disney nad Marvel Studios), ale DC Studios mají svou autonomii.

Další důležitou informací je, že DC se nebude ohlížet do minulosti, hodlá hledět kupředu. Pokud například někdo z fanoušků doufá, že uvidí režisérský sestřih Sebevražedného oddílu Davida Ayera, může si momentálně nechat zajít chuť. A Gunn se Safranem hodlají naprosto ignorovat minoritní toxickou část fandomu, která se pokřikováním na sociálních sítích dlouhodobě snaží donutit vedení Warneru, aby se při natáčení DC filmů řídilo jejími požadavky. James s Peterem říkají, že jsou velcí komiksoví nadšenci, jednotlivé postavy milují a mají upřímnou snahu je zpracovat tak, aby vystihli jejich podstatu a mnohaletou tradici. Bude to ale jejich kreativní vize, kterou nebudou přizpůsobovat nějakému všelidovému hlasování a už vůbec ne takové té části internetu, co má ve zvyku filmařům nadávat, nebo dokonce vyhrožovat.

Nových příběhů se mají dočkat slavné i málo známé komiksové postavy. Obsadí se postupně stovky rolí, do nichž budou vždy vybráni herci, kteří se pro roli hodí a se kterými se dobře spolupracuje. Nebude záležet na tom, zda už Gunn s daným hercem někdy osobně spolupracoval nebo nikoliv, to je vedlejší. Stále můžeme jen tipovat, zda v libovolné z rolí i nadále zůstane herec, který postavu ztvárňuje v tuhle chvíli. Gunn například popřel internetový drb, že se v nejbližších třech letech vůbec nepočítá s Wonder Woman. Zároveň ale nijak neosvětlil, zda se v roli vrátí Gal Gadot nebo bude obsazený někdo nový. S Benem Affleckem se nové vedení DC Studios sešlo, ale nikoliv kvůli roli – proběhla diskuse o tom, že by Affleck mohl pro DC něco zrežírovat. A Matt Reeves nadále bude připravovat již naplánované filmy a seriály ze světa The Batmana v podání Roberta Pattinsona, které zřejmě i nadále budou stát samostatně, mimo ostatní provázané DC filmy.

Toliko dosavadní shrnutí, více se máme dozvědět už dnes, tak zůstaňte na příjmu.

Titulní foto: The Suicide Squad Jamese Gunna

Zdroje: Insider, Collider, James Gunn I, II, III, IV, VVariety, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest