Wonder Woman 3 se ruší a zbytek stávajících DC hrdinů může skončit v koši spolu s ní

Wonder Woman 3 se ruší a zbytek stávajících DC hrdinů může skončit v koši spolu s ní | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 2 obrázky
Velká přestavba filmového DC univerza pokračuje a nové vedení může za dosavadními hrdiny udělat hodně tlustou čáru.

Koncem října studio Warner Bros. oznámilo, že zakládá divizi DC Studios, která bude mít do budoucna na starost vývoj podstatné části DC filmů a seriálů. Jako ředitelé byli najatí režisér a scenárista James Gunn spolu s producentem Peterem Safranem. Ti okamžitě začali plánovat, co komiksová budoucnost pod značkou DC přinese. Dosud jsme věděli, že pánové mají připravit několikaletý plán provázaného univerza a v dohledné době ten plán odevzdat ke schválení Davidu Zaslavovi, řediteli zastřešující společnosti Warner Bros. Discovery. Magazín The Hollywood Reporter aktuálně přinesl zajímavé okénko do toho, jak celý proces pokračuje.

Wonder Woman 3 se ruší

Gunn se Safranem na čas odjeli z Los Angeles a v soukromí tiše plánovali. Po návratu do velkoměsta mají příští týden přednést svou vizi Zaslavovi. Už teď je ale zřejmé, že se do budoucna nepočítá s dosud připravovanou Wonder Woman 3. Rozhodně ne v její aktuální podobě. Podle zákulisních informátorů Gunn se Safranem režisérce Patty Jenkins oznámili, že její aktuální vize pro Wonder Woman 3 nezapadá do toho, jak chtějí do budoucna nakládat s celým univerzem. U svých vlastních zdrojů zprávu ověřily a potvrdily i ostatní velké hollywoodské zpravodaje. Magazín Indie Wire pak tvrdí, že podle jeho informací Jenkis momentálně nemá zájem svůj scénář upravovat a prát se tak v DC o svoje místo na slunci.

Mohou odejít všichni hrdinové z časů Zacka Snydera

Podle informací The Hollywoodu Reporteru škrtání nemusí zůstat jen u Wonder Woman 3 a potenciálně můžou odejít do důchodu všichni hrdinové, kteří byli představení za éry Zacka Snydera. Předchozí vedení údajně nějaký čas zvažovalo, že by s dosavadní herce znovu spojilo v nějakém Justice League filmu, ale to bylo před tím, než začali rozvíjet Gunn se Safranem svůj vlastní plán.

Ben Affleck v minulosti dal celkem jasně najevo, že jako Batman pokračovat nechce a dosud to vypadalo, že cameo v chystaném The Flashovi mělo jeho komiksovou kariéru ukončit. Ray Fisher po osobně-pracovních sporech se studiem Warner Bros. dál v roli Cyborga pokračovat nechtěl a pocity pravděpodobně byly oboustranné. Takže se přesuňme k dalším komiksovým postavám.

The Flash stále nemá pevně daný sestřih

The Flash měl už tak dost svých vlastní problémů, kvůli kontroverznímu Ezrovi Millerovi v hlavní roli. S premiérou The Flashova připravovaného samostatného filmu se prozatím počítá, ale podle The Hollywood Reporteru stále není odsouhlasený finální sestřih, takže v případě potřeby může být v již natočeném snímku cokoliv pozměněno. Fanoušci už začali spekulovat o tom, že by The Flash mohl mít ze všech rozdělaných DC filmů premiéru jako poslední a skrze svůj příběh o cestování v čase aktuální DC univerzum trvale uzavřít.

Aquaman? Ne, raději Lobo!

Pokud jde o Jasona Momou v roli Aquamana, tak ten má na rok 2023 naplánovanou premiéru filmu Aquaman and the Lost Kingdom. Spolu se snímkem by mohly skončit Jasonovy vodní hrátky, avšak podle The Hollywood Reporteru existuje varianta, že by se studio do budoucna mohlo s hercem domluvit na roli Loba. O té se ví, že je Momoova vysněná. Nedávno uvedl, že by se pod novým vedením DC Studios jeho komiksové sny konečně mohly stát skutečností. A James Gunn obrázek Loba před časem sdílel na sociálních sítích. Rozhodně to ale není potvrzení, že Momoa Loba hrát bude – zatím opravdu teprve čekáme na to, až Zaslav Gunnovi se Safranem schválí jejich plán. Teprve potom se může začít cokoliv konkrétního realizovat.

Superman se vrátil, jen aby zase zmizel

Ve filmu Black Adam se v malém cameu objevil Henry Cavill jako Superman a tehdy se s velkou pompou hlásalo, že je muž z oceli definitivně zpátky. Ne tak zhurta. Cavill podle The Hollywood Reporteru natočil cameo také pro The Flashe, ale momentálně se zvažuje, že by cameo mohlo být vystřiženo, aby diváci neměli pocit, že je jim slibováno něco, k čemu vůbec nedojde (cameo v Black Adamovi bylo odsouhlaseno starým vedením, ještě před Gunnovým nástupem). Režisér The Flashe Andy Muschietti prý před časem projevil zájem o to, že by nový supermanovský film s Cavillem natočil, nicméně v DC Films se teprve musejí rozhodnout, zda s touhle verzí postavy vůbec chtějí pokračovat.

Black Adam JE propadák a za každou cenu to zkouší maskovat

A u samotného Black Adama to na nějaký návrat také nevypadá. Film neměl nijak zářné recenze a komerčně propadl. Podle aktuálních informací The Hollywood Reporteru stál až 230 milionů dolarů. V kinech to nedotáhne na víc než 390 milionů. Film byl extrémně rychle z kin přesunutý na domácí video. Magazín Variety vydal článek, kde odhadl ztráty filmu v kinech na zhruba 50 až 100 milionů dolarů. Podobné komentáře ke kasovním propadákům jsou vydávány v hollywoodských magazínech celkem běžně a nikdo je nerozporuje. V případě Black Adama konkurenční Deadline vydal svůj vlastní rozbor příjmů Black Adama, kde se snažil argumentovat, že film ve skutečnosti bude výdělečný a Variety shodit. Článek následně sdílel představitel Adama Dwayne Johnson. Ten se dlouhodobě snaží tlačit představu, že je jeho svalnatý hrdina nezastavitelný borce, a tak článek z Deadline působil jen jako další domluvené PR.

Už pár hodin na to ale informace o údajném úspěchu Black Adamama zpochybnil The Hollywood Reporter a přímo v článku z Deadline se dost podivně „čaruje“ s čísly. Uvádí se v něm podezřele nízké náklady na reklamu a peníze, které za streamování Black Panthera zaplatí HBO, se udávají jako zisk, ačkoliv Warner Bros. Pictures (potažmo produkční firma Ne Line Cinema) i HBO patří pod jednu zastřešující společnost, která si vlastně jen přendavá peníze z jedné kapsy do druhé. Takže s velkou pravděpodobností i po uvedení na všech možných formách domácího videa Black Adam stále nejspíš bude v nejbližších měsících ve ztrátě. Ano, článku Deadline je třeba přiznat, že po delším čase stráveném na domácím videu (a v televizi) a po započtení příjmů z prodeje hraček se Black Adam skutečně jednoho dne v budoucnosti zaplatit může. To ale v žádném případě neznamená, že by film byl hit, nebo že by studio po podobných lapáliích mělo chuť riskovat natáčení stejně drahé dvojky.

Podle The Hollywood Reporteru navíc nemusí u nového vedení působit zrovna nadšení to, jakým způsobem The Rock na sílu protlačil Henryho Cavilla „zpátky“ do role Supermana a jak se obecně snaží (snažil) prosadit svůj vliv na širší DC univerzum. Potenciálně tedy další důvod, proč o dalšího Black Adama nebude v DC Studios zájem.

Shazam, The Batman a ti druzí

Není tak docela zřejmé, co se stane s okrajovými hrdiny jako jsou Shazam nebo Blue Beetle, pokud jejich příští filmy budou mít úspěch, avšak podle řady různých zdrojů je momentálně cílem vytvořit nový provázaný příběh. A to se dělá snáz, pokud začínáte s čistým štítem. Zároveň by ale souběžně mělo platit, že The Batman 2 od Matta Reevese v tuhle chvíli není v ohrožení a se snímkem se počítá, stejně jako s jeho seriálovými spin-offy.

Chystá se kreativní rada, brzy se snad dozvíme víc

Gunn se Safranem se prý momentálně scházejí s nejrůznějšími scenáristy a chtěli by dát dohromady celou tvůrčí skupinu, která by celkové směřování univerza pomáhala koordinovat po kreativní stránce. A jak už bylo řečeno, v nadcházejícím týdnu mají pánové představit svůj plán Davidu Zaslavovi, tak můžeme doufat, že se online dostanou další podrobnosti.

Foto: Wonder Woman

Zdroje: The Hollywood Reporter, Variety, Variety II, Indie Wire, ComicBook, Deadline, The Hollywood Reporter, James Gunn, James Gunn II, James Gunn III, James Gunn IV

Galerie: 3

Wonder Woman 3 se ruší a zbytek stávajících DC hrdinů může skončit v koši spolu s ní | Fandíme filmu Wonder Woman 3 se ruší a zbytek stávajících DC hrdinů může skončit v koši spolu s ní | Fandíme filmu Wonder Woman 3 se ruší a zbytek stávajících DC hrdinů může skončit v koši spolu s ní | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest