DC: Batman a spol. hledají svého velkého šéfa

DC: Batman a spol. hledají svého velkého šéfa | Fandíme filmu
Warner Bros.
DC Films hledají vrchního ředitele, jakého má Marvel v Kevinu Feigem.

David Zaslav, šéf společnosti Warner Bros Discovery, pod níž od letošního roku spadá studio Warner Bros., se nijak netají tím, že hodlá změnit dosavadní přístup k DC filmům a seriálům. V době, kdy Hollywood hodně spoléhá na sílu značky, očekává Warner od DC příběhů daleko silnější výsledky. Zaslav již dříve uvedl, že chce, aby byly DC projekty provázané, a aby se pro ně našel jeden zastřešující leader, jakým je u Marvelu Kevin Feige.

Momentálně všechny velké hollywoodské zpravodaje hlásí, že hledání takové osobnosti je v plném proudu a největším favoritem se stal Dan Lin. Ten se jeví pro pozici jako vhodný kandidát. Má zkušenosti z manažerských pozic i jako producent – tedy v těsné spolupráci s kreativci. Pracoval na těch největších velkofilmech, na malých nezávislácích i na televizních seriálech. Momentálně řídí vlastní firmu, má zkušenosti se zprávou celých značek (Lego filmy) i s budováním osobních vztahů s filmaři a herci. Má obchodní vysokoškolské vzdělání a chodit ve filmové branži se učil pod Alanem Hornem, mužem, který v minulosti řídil studia Warner a Disney.

Za svou bohatou kariéru se může pochlubit přípravou filmů jako Skrytá identita, Sherlock Holmes, Lego příběh, To, Aladin, Godzilla vs. Kong, Dva papežové nebo chystaným seriálem Avatar: The Last Airbender.

Zkušenost má také s DC. V roce 2007 připravoval spolu s režisérem Georgem Millerem (Šílený Max) filmovou Justice League, která však nakonec kvůli politickým změnám v Austrálii byla zrušena několik dní před první klapkou. V rozhovoru pro The Ankler Lin uvedl, že tehdy měl dostat na starost všechny budoucí DC filmy a dodnes jej mrzí, že mu tahle příležitost unikla. Lehce si to vynahradil alespoň s kriticky chváleným snímkem LEGO Batman film, kterému pomohl do kin v roce 2017.

Určitou překážkou pro Linovo angažmá by mohla být jeho vlastní společnost Rideback. Tu založil, má v ní rozhodující slovo a velkou volnost. Aktuálně skrz ní připravuje projekty pro Universal a pro Disneyho a všechny tyhle obchodní vztahy by musely být nejprve vyřešeny. Je možné, že by musel Lin z firmy Rideback zcela vystoupit, pokud by se měl naplno věnovat DC. A pak by jistě chtěl hodně silné záruky, že se nevzdává léta budované pozice jen proto, aby mu pak vedení Warneru neustále kecalo do práce a ovlivňovalo jeho rozhodnutí.

Dle dostupných informací tak Lin sice zatím nedostal žádnou konkrétní nabídku, ale podle The Hollywood Reporteru už údajně proběhly nějaké hovory o případné výši výplaty, budoucnosti Ridebacku a nové rozhodovací hierarchii, do níž by DC Films spadaly. Magazín Deadline potom tvrdí, že nový šéf DC by měl mít pod palcem nejen film, ale i seriály a nezodpovídal by se ani šéfovi filmového studia Warner Bros., ani šéfovi HBO nebo Warner Bros. TV, ale přímo Davidu Zaslavovi, řediteli konglomerátu Warner Bros Discovery.

Na stole údajně byli i další kandidáti. Zaslavovi by se prý v pozici DC šéfa zamlouval Todd Phillips, autor Jokera, ten se však prý momentálně chce soustředit výhradně na natáčení Jokera 2. Ve Warneru neměli nic proti dosavadnímu šéfovi Walteru Hamadovi. Ten ale dle starších zpráv nebyl spokojený s tím, že studio jen nečinně přihlíželo, když na internetu začali šířit nenávist toxičtí fandové Zacka Snydera (autor dnes již zavrženého směřování světa DC, který skončil spolu s Justice League) a následně jej naštvalo, když mu vedení neřeklo nic o tom, že hodlá zrušit bez náhrady Batgirl. Hamada je tak odhodlaný ze svojí pozice po premiéře Black Adama odstoupit. Mezi dalšími kandidáty figurovali Emma Watts (producentka, dříve klíčová manažerka v Paramountu), Amy Pascal (producentka značky Spider-Man, bývalá šéfka Sony), Matt Tolmach (producent značky Spider-Man , bývalý šéf Sony), Sean Bailey (producent, současný šéf výroby studia Disney) a Greg Berlanti (producent, šéf televizního Arrowverse). Lin nicméně údajně pro Warner zůstává favoritem.

Foto je ilustrační, Warner Bros.

Zdroje: Deadline, The Hollywood Reporter, Variety, The Ankler

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest