Henry Cavill se vrací jako Superman

Henry Cavill se vrací jako Superman | Fandíme filmu
Warner Bros.
Představitel Muže z oceli se k superhrdinské úloze alespoň nakrátko vrací, ale možná z toho bude další celovečerák.

POZOR! Pokud nechcete znát spoilery pro budoucí DC filmy, pak následující příspěvek nečtěte!

Henry Cavill byl zvažovaný pro roli Supermana už při přípravách nikdy nerealizovaného filmu Superman: Flyby. To bylo v roce 2004. Dočkal se o sedm let později, v lednu 2011, kdy si jej Zack Snyder jako Supermana vybral do svého chystaného snímku Muž z oceli. Ten měl premiéru v roce 2013 a následně si Cavill roli zopakoval ve filmech Batman v Superman (2016) a Justice League (2017). Naposledy jsme jej v úloze mohli vidět loni, když byl zveřejněný alternativní sestřih Justice League – Justice League Zacka Snydera (2021). Popřípadě je tu ještě film Shazam! z roku 2019, kde jsme viděli Supermana od krku dolů, nebo se silueta Supermana snáší na zem v letošním seriálu Peacemaker.

Od roku 2017 se nicméně vedou dohady o tom, co vlastně se Supermanem dál bude. Občas se objevily zvěsti o tom, že se Cavill k roli vrátí, jindy se zdálo, že jde o uzavřenou kapitolu, kdy buď herec, studio, popřípadě obě dvě strany nemají o další spolupráci zájem. Občas to vypadalo, že si studio Warner Bros. na nějaký čas vystačí se Supergirl, popřípadě se připravovalo hned několik různých supermanovských projektů, kde Henry nefiguroval.

Nakonec se ale Cavill přeci jen k roli ještě jednou vrátil. První porce diváků měla možnost vidět film Black Adam. A v potitulkové scéně Henry Cavill jako Superman vystupuje! Snad se setkává s Amandou Waller (Viola Davis) a probírá s ní Black Adama. Superman je zpátky v modrém kostýmu a rudém plášti, při jeho zjevení hraje klasický motiv Johna Williamse z filmu z roku 1978.

To je hotová věc. Pokud se Warner nerozhodne na poslední chvíli potitulkovou scénu vystřihnout, Henryho v roli znovu uvidíme. Tím to ale nekončí. The Flash nedávno točil jeden den rychlých dotáček a už se spekuluje o tom, zda se náhodou i tady nepřidávala právě scéna se Supermanem.

Podle insiderů Henry Cavill v Black Adamovi vystupuje na nátlak Dwaynea Johnsona, hlavní hvězdy a producenta filmu. Oba dva pánové jsou přátelé, nebo minimálně dobří známí, a mají společnou manažerku. Údajně se podařilo narovnat vztahy mezi Henrym a studiem a součástí dohody nemá být pouze cameo v Black Adamovi, ale také vznik dalšího samostatného celovečerního filmu se Supermanem!

Zatím jen těžko celou situaci hodnotit. Nemusíme zákulisní zvěsti ani nijak zpochybňovat, ale i tak v Hollywoodu platí, že dokud na film nekoukáte, všechno se může změnit. Takže zatím buďme opatrní, ale jestli jste fanoušci Cavillova podání Supermana, můžete začít pomalu doufat, že se k roli plnohodnotně vrátí.

Foto: Henry Cavill jako Superman v předchozím filmu

Zdroje: David Faraci, Daniel Richtman, My Time To Shine Hello, My Time To Shine Hello II, Viewer Anon, Kellvin Chavez I, II, KC Walsh, Umberto Gonzales

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest