Silver Surfer: Blyštivý sluha ničitele světů míří do filmového světa Marvelu

Silver Surfer: Blyštivý sluha ničitele světů míří do filmového světa Marvelu | Fandíme filmu
20th Century Studios
Dle šuškandy míří mezi Avengery mocná stříbrná bytost, jež „surfuje“ vesmírem a hledá světy pro hladového obra Galactuse.

Víkend komiksovým fanouškům zpestřuje čerstvá zvěst, podle které je v aktivní přípravě nové zfilmování příběhu Silver Surfera, kosmického hledače světů. Z více než dvaceti tisíců marvelovských postav se řadí mezi sedmdesát, které vystupují v největším počtu komiksů. Jde tedy o postavu extrémně známou (a také dost oblíbenou) a pokud pomineme X-Meny a Fantastickou čtyřku, tak také jednu z posledních komiksových superstar podobného věhlasu, které zatím čekají na své uvedení do provázaného světa Marvelu.

V časech, kdy ještě práva na marvelovské charaktery patřily řadě různých konkurenčních studií, se Silver Surfer v roce 2007 objevil v nepříliš výrazném snímku Fantastická čtyřka: Silver Surfer. Od té doby „Stříbrný surfař“ na svou další šanci čekal. Po té, co se filmová práva na postavu vrátila do rukou Marvelu, jsme poprvé v roce 2019 zaslechli, že by se mohl Surfer dočkat vlastního filmu, od té doby však opět zavládlo ticho. Až doteď.

Server The Cosmic Circus, který má solidní reputaci, s odkazem na své interní zdroje tvrdí, že je zpracování Silver Surfera v přípravě. Server uvádí, že by mělo jít o značně izolovaný příběh, který by se měl odehrávat v dalekém koutě kosmu, bez okamžitého provázání s jinými marvelovskými postavami. Vyprávění by údajně mělo mít podobnou atmosféru jako Sandman od Netflixu. Novinka prý má mít premiéru několik měsíců před premiérou nové Fantastické čtyřky, která je naplánována na 13. února 2025. Silver Surfer dle The Cosmic Circusu zcela bezpodmínečně před Fantastickou čtyřkou zveřejněný být musí.

Z toho lze usuzovat dvě potenciální věci: Buď chce Marvel Silver Surfera samostatně představit před tím, než se objeví ve Fantastické čtyřce, anebo v jeho příběhu chce představit jeho pána Galactuse, nebezpečného pojídače světů, který v komiksech po boku Fantastické čtyřky často vystupuje.

The Cosmic Circus tvrdí, že by měl být Silver Surfer zpracovaný jako „speciál“, tedy v podobném formátu, jako nedávný Vlkodlak: Noční lovec (Werewolf by Night), vlastně tedy krátký film (zhruba do šedesáti minut) určený k distribuci na platformě Disney+. Záhy na zprávu zareagovala twitterová insiderka MyTimeToShineHello, která tvrdí, že Silver Surfer nebude speciál, ale regulérní celovečerní film. Úspěšnost MTTSH je oproti The Cosmic Circusu výrazně nižší, avšak v tuhle chvíli příliš není podle čeho rozsoudit, kde stojí pravda.

Každopádně je zřejmé, že pokud by skutečně měl být Silver Surfer uvedený ještě před Fantastickou čtyřkou, tak bez odložení čtyřky se natáčení celovečeráku nestihne a ani na něj v tuhle chvíli nemá Marvel v kalendáři prostor. U speciálu to neplatí, ten jde uvést kdykoliv a doba příprav je podstatně kratší. Pokud se tedy Silver Surfer opravdu připravuje, tak máme několik možností – buď neplatí, že Silver Surfer musí být uvedený ještě před Fantastickou čtyřkou nebo se Fantastická čtyřka odloží anebo Surfer skutečně bude zpracovaný jako speciál.

V komiksech se Silver Surfer poprvé objevil v roce 1966, v rámci příběhu Fantastické čtyřky a jeho autorem je Jack Kirby, přičemž Stan Lee postavu pomáhal rozvíjet do její ustálené podoby. Původním jménem Norrin Radd pocházel z utopické planety Zenn-La. K planetě se přiblížil Galactus, mocný pojídač světů, který chtěl Zenn-La pozřít, aby ukojil svůj věčný hlad. Radd jej přesvědčil k tomu, aby planetu ušetřil. Výměnou za to se stal jeho služebníkem, který pro něj bude vyhledávat takové světy, které ukojí Galactusův hlad, ale zároveň na nich není žádný život, jež by tak mohl být zmařen. Časem ale podobné světy začaly docházet a Galactus ovlivnil Norrinovu mysl, aby utlumil jeho smysl pro morálku. Galactus tak opět začal ohrožovat osídlené světy (včetně Země) a ze Silver Surfera vykrystalizoval tragický antihrdina, který se kvůli záchraně svého domova stává nástrojem zkázy. Za pomoci Fantastické čtyřky se však podařilo Silver Surfera od jeho hladového pána oddělit a od té doby se Norrin Radd snažil vykoupit svou službu u pojídače světů konáním dobra. Silver Surfer je prakticky nezranitelný, extrémně mocný, ovládá kosmickou energii a létá prostorem nadzvukovou rychlostí na čemsi, co připomíná surfové prkno.

Titulní foto je ilustrační, Silver Surfer ve filmu Fantastická čtyřka: Silver Surfer

Zroje: The Cosmic Circus, MyTimeToShineHello

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest