Echo: Marvelovku čeká odklad, ve studiu jednou měří a dvakrát řežou

Echo: Marvelovku čeká odklad, ve studiu jednou měří a dvakrát řežou | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 7 obrázků
Zřejmě právě uspěchaná produkce si vynutila odložení a potenciální úpravy minisérie s němou bojovnicí.

Na letošním Comic-Conu Marvel oznámil, že minisérii Echo uvede příští rok „v létě“. Natáčení skončilo v srpnu a nic nenasvědčovalo tomu, že by se termín neměl stihnout. V říjnu se objevily první nepotvrzené drby, že bude show odložena. V listopadu už prověřená insiderka Lizzie Hill hlásila, že jsou s produkcí série nějaké potíže, ačkoliv zatím nesmí přesně odhalit jaké. A nakonec do celé věci vnesla o něco větší jasno hlavní scenáristka Marion Dayre.

Ta vystoupila v podcastu The Writers Panel, kde uvedla, že Echo bude uvedena zhruba za rok. Co přesně se děje scenáristka v tuhle chvíli říct nesmí, ale z náznaků můžeme odtušit, že v Marvelu i tentokrát platí to, co jsme řešili v nedávném článku: Tedy že se spěchá, na věci není dost času, případně že si studio bere příliš mnoho projektů naráz.

Marion pracovala v minulosti na několika seriálech jako scenáristka, zatím však nikdy v řídící producentské pozici. Ani Echo neměla vést sama, původně s ní měli seriál připravovat Etan Cohen (Tropická bouře, Magagascar 2, Muži v černém 3, Tatík Hill a spol.) a Emily Cohen. To se z ničeho nic změnilo. Manželé Cohenovi projekt opustili a hlavní slovo najednou spadlo do klína Marion. Místo toho, aby postupně nabírala větší a větší odpovědnost, jak původně očekávala, tak rázem byla hozená do vody a musela plavat. Zároveň moderátorovi v podcastu naznačila, že u Marvelu nejste nikdy skutečný showrunner (tedy rozhodující šéf), jak je u seriálů obvykle běžné, ale vždycky vám někdo z vedení mluví do práce.

Dosud nejdéle Dayre pracovala na seriálu Volejte Saulovi. Ten si mohl dovolit ten luxus, že scenáristé měli opravdu dost času na práci. Nejprve se pro každou sérii naplánovala hlavní dějová linka. Následně se vymyslely dějové linky jednotlivých postav a pak se cihličku po cihličce dávaly dohromady jednotlivé dílčí situace, jednotlivé epizody. Takhle se bohužel točí málokterý seriál, protože čas jsou peníze.

U Echo dostatek času na takhle pečlivý přístup nebyl, takže si Marion spolu s tvůrčím týmem vytyčila několik stěžejních bodů, které už se snažili příliš neměnit a kolem nich potom za pochodu proplést zbytek příběhu. Dayre se v rozjetém vlaku musela naučit pracovat tak, aby stíhala plnit studiem stanovené termíny a musela být při skládání příběhu ochotná dělat kompromisy. Připouští, že kdyby měla víc času, tak by Echo napsala jinak.

Z vnější si můžeme pouze domýšlet, že uspěchaný scenáristický proces vedl k tomu, že Marvel nebyl s výsledným materiálem úplně spokojený a teď se budou nefungující elementy dodatečně předělávat. Na prví pohled to vypadá, že podobě zbrklý přístup se nemůže studiu vyplatit, ale takhle prostě marvelovská mašina pracuje: Studio oznamuje jednotlivé projekty dopředu a vzájemně je chce mít provázané. Aby to bylo možné, je třeba s velkým časovým předstihem stanovit termíny dokončení, objednat ateliéry, herce a čas trikových společností. Jakmile máte tohle pevně dané, musíte se do termínů vejít a doufáte, že všechno klapne.

Pokud ne, je zřejmě pro studio jednodušší něco zpětně poupravit (když se s tím stejně musí napůl počítat pro případ, že by bylo třeba cokoliv dodatečně upravovat kvůli navazujícím projektům), než nedostatečně připravený projekt kompletně odložit. I z takhle divokého procesu může nakonec vylézt celkem koukatelná série (u Marvelu už se to stalo), ale propracované seriálové pecky, jakou je třeba zmiňované Volejte Saulovi, se ve světě Avengers asi hned tak nedočkáme.

Maya Lopez, alias Echo, je ostrá bojovnice, která dělala špinavou práci pro padoucha Kingpina, než se dozvěděla, že to byl právě on, kdo je zodpovědný za smrt jejího otce. Postava se od všech ostatních komiksových hrdinů liší tím, že je neslyšící. Hlavní scenáristkou série je Marion Dayre. Jako Maya vystupuje Alaqua Cox, v dalších rolích hrají Charlie Cox jako Daredevil, Vincent D'Onofrio jako Kingpin, Zahn McClarnon jako Mayin zesnulý otec. Obsazení nově rozšiřují Chaske Spencer, Tantoo Cardinal, Devery Jacobs, Cody Lightning a Graham Greene. Uvedení série je oznámeno na léto 2023.

Titulní foto: Marvel

Zdroje: The Writers Panel, MCU Status, Lizzie Hill I, II

Galerie: 8

Echo: Marvelovku čeká odklad, ve studiu jednou měří a dvakrát řežou | Fandíme filmu Echo: Marvelovku čeká odklad, ve studiu jednou měří a dvakrát řežou | Fandíme filmu Echo: Marvelovku čeká odklad, ve studiu jednou měří a dvakrát řežou | Fandíme filmu Echo: Marvelovku čeká odklad, ve studiu jednou měří a dvakrát řežou | Fandíme filmu Echo: Marvelovku čeká odklad, ve studiu jednou měří a dvakrát řežou | Fandíme filmu Echo: Marvelovku čeká odklad, ve studiu jednou měří a dvakrát řežou | Fandíme filmu Echo: Marvelovku čeká odklad, ve studiu jednou měří a dvakrát řežou | Fandíme filmu Echo: Marvelovku čeká odklad, ve studiu jednou měří a dvakrát řežou | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest