Co přinese Comic-Con 2022: Marvel, DC a ti druzí

Co přinese Comic-Con 2022: Marvel, DC a ti druzí | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit další 1 obrázek
Vybíráme to nejzajímavější z letošního programu obří fanouškovské akce Comic-Con, která tradičně zásobí diváky hromadou novinek.

Akce typu Comic-Con není třeba představovat už ani žánrovým fanouškům v Česku, kde se také několik let podobný masivní sraz příznivců komiksů, fantastiky a cosplaye pořádá. Největší akcí svého druhu na světě je každoroční Comic-Con v americkém San Diegu. Tedy alespoň pokud jde o množství hvězdných hostů a počet novinek ze světa filmů a seriálů. Poslední dva roky se Comic-Con odehrával kvůli Covidu pouze v okleštěné podobě, letos se opět vrací v plné síle, takže na fanoušky komiksů a fantastiky opět potenciálně čeká celá řada zajímavých zpráv. Seriálovou sekci probíráme v samostatném článku. Pokud jde o novinky filmové, můžeme se těšit na následující panely:

Začínáme ve čtvrtek, ve 21:00 našeho času, kdy začíná panel pro chystaný fantasy epos Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves. Už teď si níže můžete dole v galerii prohlédnout první plakát a níže krátké video představuje jednotlivé postavy. Očekáváme přinejmenším podrobnosti o tom, co od filmu můžeme očekávat, ale třeba bude zveřejněný i trailer. Ve 22:30 našeho času bude mít prezentaci celovečerní snímek Vlčí mládě (Teen Wolf).

Pátek z filmového pohledu nabízí dva potenciálně zajímavé panely. Patnáct minut po půlnoci bude mít přednášku Todd McFarlane, autor Spawna. Není vyloučeno, že se dozvíme něco nového o dlouho připravovaném novém celovečerním filmu. Těsně nad ránem, v 5:30 našeho času, potom začíná fanouškovská předpremiéra filmu Predátor: Kořist. V dopoledních hodinách se tak dočkáme prvních reakcí na to, jak se snímek vlastně povedl.

Sobotní program začíná přesně o půlnoci našeho času společně s Keanu Reevesem. Ten představí svůj nový projekt BRZRKR. To je primárně komiks, u něhož se Keanu podílel na námětu a zapůjčil ústřední postavě svou tvář. Idea je taková, že vydání komiksu bude následovat animovaný seriál a celovečerní hraný film, kde by Reeves měl ztvárnit hlavní roli. BRZRKR pojednává o nesmrtelném zuřivém bojovníkovi.

V 19:15 našeho času spustí svůj panel studio Warner Bros. Na programu jsou oficiálně dvě prezentace. Dwayne Johnson a režisér Jaume Collet-Serra představí divákům snímek Black Adam. Zachary Levi pak představí pokračování Shazama nazvané Shazam! Hněv bohů. Můžeme doufat, že alespoň jeden ze snímků nabídne nový trailer. Server Deadline tvrdí, že se začala objevovat šuškanda, podle níž by během panelu mohl vystoupit také Henry Cavill a potvrdit, že se vrátí jako Superman. Pokud se Cavill skutečně přihlásí, zřejmě to bude pouze skrze video, protože je momentálně silně zaneprázdněný natáčením třetí řady Zaklínače. Víc toho Warner Bros. zřejmě nepředvede, ačkoliv na starších ročnících Comic-Conu patřily jeho prezentace k těm nejrozsáhlejším. Hollywoodští komentátoři se domnívají, že se nový majitel Warneru (společnost Discovery) snaží studio zkonsolidovat a není tak docela připravené detailně prezentovat své chystané novinky.

Největším filmovým lákadlem nedělního programu a pomyslným vyvrcholením celé akce je panel Marvel Studios, jenž začíná ve 2:00 našeho času. Šéf společnosti Kevin Feige sice před časem uvedl, že se už „brzy“ dozvíme více o tom, jaké má studio další plány a kam všechny aktuální příběhy vlastně směřují, avšak insideři se dost shodují na tom, že opravdu velká oznámení si Marvel nechává na zářijovou akci D23 a na Comic-Con přiveze spíše skromnější prezentaci. Napovídala by tomu i délka panelu, která je pouze hodinová, zatímco v minulosti studio zvládlo občas naplnit i 90 nebo 120 minut.

Počítá se s tím, že velká část pozornosti bude věnovaná minisérii She-Hulk: Neuvěřitelná právnička. Ta poslední trailer představila někdy před dvěma měsíci a premiéra první epizody proběhne už 17. srpna. Závěrečný marketingový útok na diváky tedy není kam odkládat. Jako další prakticky hotová věc je zmiňovaná prezentace celovečerního filmu Black Panther: Wakanda nechť žije. Ten má premiéru v listopadu, takže už by také bylo pomalu na čase uvést nějaký první teaser, nebo minimálně oficiálně odhalit zápletku a kupříkladu potvrdit, že ve filmu vystoupí Namor. Na internet se dostala řada úniků, s oficiálními informacemi tak už není na co čekat.

A poslední potenciální informace, kterou k panelu máme je následující: Režisér James Gunn se na Twitteru fanoušků zeptal, kdo se marvelovské prezentace zúčastní. Díky tomu se okamžitě začalo spekulovat o tom, že James na místě bude, aby vystoupil na scéně a něco nám představil. Strážci Galaxie 3 jsou možná ještě přeci jen daleko (květen 2023), ale James by potenciálně mohl blíže představit The Guardians of the Galaxy: Holiday Special – krátký film o Strážcích Galaxie, který dějově předchází chystané trojce a bude uvedený na Disney+ letos na Vánoce. Pokud by se Marvel rozhodl na Comic-Conu představit cokoliv dalšího, bylo by to do značné míry překvapení a fanoušci to mohou považovat za příjemný bonus. Velkou nálož novinek raději nečekejme a vyhneme se tak možnému zklamání.

Pokud by vás zajímalo, jak jednotlivé prezentace sledovat, tak smutnou zprávou je, že žádný živý feed se z místa konání nepřenáší. Nicméně se podívejte na sociální sítě těch největších amerických filmových webů. Tam zjistíte, které své redaktory jednotlivé servery na Comic-Con vyslaly. A pokud dané redaktory budete sledovat na Twitteru, tak od nich s velkou pravděpodobností můžete očekávat živé tweetování všeho zajímavého, co se šustne. Anebo samozřejmě kontrolujte náš web, budeme Comic-Con celý víkend sledovat a naservírujeme vám vše, co stojí za pozornost v jednotlivých článcích. Souhrn toho, co můžeme čekat na poli seriálů, přiánšíme v samostatném příspěvku. Kompletní program Comic-Conu najdete na oficiálních stránkách.

Titulní foto je ilustrační - She-Hulk

Zdroje: Deadline, James Gunn, San Diego Comic-Con

Galerie: 2

Co přinese Comic-Con 2022: Marvel, DC a ti druzí | Fandíme filmu Co přinese Comic-Con 2022: Marvel, DC a ti druzí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest