Warner Bros.: DC filmy budou prioritou, pomoci má režisér Jokera

Warner Bros.: DC filmy budou prioritou, pomoci má režisér Jokera | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Pod novým vedením Warner mění strukturu a vybírá pro všechny divize nové ředitele.

Pravděpodobně jste slyšeli o tom, že společnost Warner změnila vlastníka. Zatímco donedávna ji vlastnila technologická firma AT&T, letos společnost získala mediální společnost Discovery. Spojením vznikla nová firma Warner Bros. Discovery, jíž celou vede David Zaslav, dosavadní CEO Discovery.

Okamžitě bylo jasné, že s novým vedením přijdou změny. Dosavadní šéf filmového studia Warner Toby Emmerich opustí svou pozici a nadále bude pro společnost pracovat jako producent. Zároveň se Warner restrukturalizuje. Do budoucna bude mít tři samostatná oddělení. Warner / New Line, Warner Bros. Animation a DC. Každé oddělení má dostat vlastní vedení. U animované sekce se budoucnost teprve řeší, zato u hrané části (Warner / New Line) se mají otěží chopit Michael De Luca a Pam Abdy.

De Luca začínal na konci 80. let jako scenárista, v devadesátkách se profiloval jako producent. Následně pracoval jako ředitel filmové výroby v New Line, potom v té samé pozici v DreamWorks. Nějakou dobu potom produkoval filmy pro studio Sony a svojí vlastní produkční společnost. Za snímky Sociální síť, Moneyball a Kapitán Phillips byl nominovaný na Oscary. Před dvěma lety se stal ředitelem MGM, odkud teď přichází do Warneru. Pam Abdy před MGM pracovala v eOne nebo v New Regency.

De Luca a Abdy by měli mít možnost vyvíjet DC filmy z pozice producentů (De Luca je velký žánrový fanda), avšak DC bude mít samostatné vedení. Prozatím nadále divizi povede dosavadní šéf Walter Hamada, který se bude zodpovídat Aby a De Lucovi, než se najde pro DC nové permanentní vedení. Warer Bros. Discovery do budoucna plánuje uvádět ročně až 25 filmů pro kina a DC komiksovky mají být výhledově pro společnost jednou z priorit.

Zajímavostí je, že Zaslav požádal o pomoc také Todda Phillipse, režiséra veleúspěšného Jokera z roku 2019. Oba muži si prý sedli a dle informací The Hollywood Reporteru by měl Phillips ideálně připravit nějaký nový DC film a potenciálně vypomáhat v celém oddělení jako poradce a to navzdory tomu, že se v komiksech nijak zvlášť neorientuje. Ale to nemusí být nutně na škodu, pohled z vnější může vnést mezi kované komiksáky čerstvý úhel pohledu.

Uvidíme, jak se nová struktura a nové čelní osobnosti podepíší na dalším fungování Warneru a DC, nicméně je tu minimálně šance, že Zaslav svými zásahy do fungování celého mediálního domu vnese větší řád.

Foto je ilustrační: Joker

Zdroje: Deadline, Variety, The Hollywood Repoter

Galerie: 2

Warner Bros.: DC filmy budou prioritou, pomoci má režisér Jokera | Fandíme filmu Warner Bros.: DC filmy budou prioritou, pomoci má režisér Jokera | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest