John Wick 4: Čeká nás akce v řadě mezinárodních stylů

John Wick 4: Čeká nás akce v řadě mezinárodních stylů | Fandíme filmu
Lionsgate
Režisér Chad Stahelski hovoří o tom, co si pro nás s Keanu Reevesem připravili.

Nedávno John Wick 4 na CinemaConu prezentoval veřejnosti vůbec první záběry. Redaktorovi Collideru se na akci podařilo odchytit také režiséra Chada Stahelskiho a alespoň krátce jej vyzpovídat.

Hlavní devizou série je samozřejmě akce. Režisér doufá, že se opět podařilo posunout hranice a pochvaluje si, že se Keanu Reeves opět naučil před natáčením nějaké nové dovednosti. Také dostal od ruky nové zbraně, takže už skrze hlavního hrdinu bylo možné snímek zpestřit. Další ozvláštnění pak dodali kaskadéři. Filmaři při natáčení měli tři různé kaskadérské týmy. Jeden z Japonska, jeden z Francie a jeden z Bulharska. A všechny tři dodaly snímku maličko jinou příchuť. Kaskadéři z různých zemí ovládali různá bojová umění, trochu jinak se pohybovali. To choreografy donutilo, aby pokaždé trochu změnili přístup k svojí práci a akční scény v jednotlivých zemích jsou tak pokaždé maličko jiné.

Momentálně je snímek ve střižně a co bude dál, to se uvidí. Stahelski má rozpracovanou řadu projektů, k nimž by se rád někdy dostal, ale zároveň platí, že Chad hrozně rád pracuje s Keanem a pokud s ním bude mít příležitost znovu točit, jiné projekty půjdou stranou. Zároveň ale platí, že pokud by mezi jednotlivými díly Johna Wicka byla pauza a Stahelski natočil něco jiného, tak bude mít příležitost přiučit se novým dovednostem a ty pak použít pro dalšího Wicka.

Kdyby se z jakéhokoliv důvodu další díly série točit nepodařilo, tak je pro fanoušky pozitivní zprávou, že chystaná čtyřka nabízí určité uzavření série. Je představena řada nových postav, které mají co říct k Johnově minulosti. Takže i když Wick prochází určitou existenciální krizí, tak zároveň do jeho života vstupují pospolitost a naděje!

Keanu Reeves se vrací jako John Wick, Laurence Fishburne jako král Bowery, Lance Reddick jako Charon a Ian McShane jako Winston. Nově byli zatím obsazeni Scott Adkins, Rina Sawayama, Donnie Yen, Bill Skarsgard, Hiroyuki Sanada, Marko Zazor a Shamier Anderson. Režíruje opět Chad Stahelski. Scénář napsali Shay Hatten a Michael Finch. Natáčet se bude letos v létě v Paříži, Berlíně, New Yorku a Japonsku. Premiéra je stanovena na 24. 3. 2023.

Foto je ilustrační - John Wick

Zdroj: Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest