Velký přehled marvelovek na nadcházející tři roky

Velký přehled marvelovek na nadcházející tři roky | Fandíme filmu
Marvel
Rok 2022 je celkem pevně daný. Ale co nabídne Marvel v letech 2023 a 2024?

V posledních týdnech se objevují zprávy, které nám ujasňují další marvelovskou budoucnost. Deadpool 3 našel režiséra, známe datum premiéry Ms. Marvel, šušká se o samostatné sérii se Scarlet Witch, blíží se natáčení Bladea atd. Takže co vlastně v nejbližších letech uvidíme, anebo alespoň můžeme předpokládat, že uvidíme? Vzali jsme dohromady oficiální informace od Marvelu, zákulisní drby a spekulativní souhrn od dobře informovaného serveru Murphy‘s Multiverse a dali dohromady podrobný přehled. (Dodejme, že zvlášť v pandemických časech se i oficiálně oznámené termíny mohou posouvat).

2022

Ani letošní rok ještě není pevně daný, ale rozhodně o něm máme největší přehled a celou řadu oficiálně daných termínů (udáváme vždy české datum premiéry):

V letošním roce téměř určitě dorazí také minisérie She-Hulk, druhá řada animáku What If…?, halloweenský speciál Werewolf by Night a vánoční speciál The Guardians of the Galaxy Holiday Special. Zcela vyloučit nelze, že ještě v letošním roce uvidíme minisérii Secret Invasion.

2023

Na příští rok je také hned několik novinek oznámeno oficiálně:

Pak jsou tu projekty, o nichž víme, že určitě vznikají a jejichž uvedení lze z různých důvodů předpokládat právě na rok 2023. Murphy‘s Multiverse se domnívá, že Secret Invasion neuvidíme závěrem roku 2022, ale teprve začátkem toho následujícího. Letos na jaře se začne točit Echo, spin-off minisérie Hawkeye. Echo tedy na 90% dorazí v roce 2023. Letos v létě se začne točit druhá série Lokiho, tudíž i tahle novinka zřejmě dorazí v příštím roce na obrazovky.

A v letošním roce se mají začít natáčet také snímek Blade a série Ironheart, Agatha: House of Harkness a Armor Wars. Rok 2023 by tedy mohl fanouškům přinést čtyři celovečerní filmy a až šest minisérií!

2024

Jakkoliv se v roce 2023 začínají stírat hranice mezi fakty a spekulacemi, o rok později už to bude hodně velké věštění. Následující výčet tedy berte s velkou rezervou, nicméně k jednotlivým zvěstem většinou existují alespoň kusé podklady:

Pokud jde o celovečerní filmy, tak více či méně oznámené jsou filmy Deadpool 3 (mohl by se začít točit příští rok), Captain America 4 (má se točit příští rok) a Shang-Chi 2 (i tenhle projekt by měl v roce 2023 nastoupit před kamery). Krom toho stále ve vzduchu visí oficiálně oznámená Fantastická čtyřka, nicméně Murphy‘s Multiverse se domnívá, že čtvrtým do party by v roce 2023 mohl být snímek World War Hulk. Jeho přípravy stále nebyly oficiálně potvrzeny, ale natáčet by se podle zákulisní šuškandy mělo ještě letos, což by skutečně ukazovalo, že k premiéře dojde v roce 2024.

Pokud jde o minisérie, tam je tvrdých dat ještě méně. Marvel v minulosti uvedl, že chystá minisérii z Wakandy (potenciálně minisérii o válečnici Okoye) a minisérii o organizaci The Ten Rings. Pokud mají být obě série alespoň trochu provázané s Black Pantherem 2 a Shang-Chim 2, pak by dávalo smysl, kdyby místo v kalendáři našly už v roce 2024. Novou samostatnou sérii má dostat podle zákulisních drbů Daredevil. Točit se má na přelomu let 2022 a 2023, to by znamenalo, že premiéra bude možná už někdy v první polovině roku 2024. Nedávno se objevila také zpráva o přípravách samostatné série se Scarlet Witch a Murphy‘s Multiverse se domnívá, že rok 2024 by pro ni byl skvělý termín, protože postava bude slavit šedesátileté výročí.

Existuje celá řada dalších komiksů, o jejichž zfilmování se v minulosti mluvilo, ale momentálně jde pouze o zprávy na úrovni šuškandy, anebo se bavíme o projektech, které jsou prozatím hodně vzdálené. S jistotou se někdy v budoucnosti dočkáme dalších X-Menů a dalších Avengers, ale v tuhle chvíli to vypadá, že to nebude dříve než v roce 2024.

Co vy na to? Budou nejbližší roky u Marvelu vypadat nějak takhle? Chybí vám nějaký projekt v předpokládaném kalendáři? Nebo se naopak domníváte že na některou z výše uvedených novinek si počkáme o něco déle, než by se mohlo v tuhle chvíli zdát?

Foto je ilustrační - Avengers: Endgame

Zdroje: Marvel, archiv, Disney, Murphy's Multiverse I, II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest