Téma: Jak jsou mezi sebou provázané chystané Marvel příběhy

Téma: Jak jsou mezi sebou provázané chystané Marvel příběhy | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 19 obrázků
Šéf Marvelu ubezpečil fanoušky, že pandemie nenarušila jeho komplexní propojené plány. Jak to propojování bude nadále vypadat?

Filmový svět Marvelu se pyšní tím, že jednotlivé příběhy na sebe navazují. Hrdinové se vzájemně navštěvují, každý další film je dílkem větší skládačky. Až donedávna navíc všechno směřovalo k velkolepému vyvrcholení v Avengers: Endgame. Zatím nevíme, zda má Marvel do budoucna opět vymyšlený nějaký podobný cílový bod, ale stále platí, že příběhy budou i nadále provázané. Situaci navíc dále zkomplikuje skutečnost, že se k celovečerním filmům přidávají ještě minisérie pro službu Disney+.

Aby provázaný svět mohl fungovat, tak to chce, aby všechno běželo jako po drátkách. Jenže pandemie COVIDu 19 hladký průběh věcí zásadně zabrzdila. Nebylo možné promítat v kinech již dokončené filmy a celá řada rozdělaných projektů nabrala zpoždění. Původně jsme v loňském roce měli vidět celovečerák Black Widow, následně minisérii The Falcon and The Winter Soldier, pak snímek Eternals a teprve někdy potom minisérii WandaVision. Jak víte, kina jsou ve většině zemí zavřená a The Falcon and The Winter Soldier byli dokončení se zásadním zpožděním, po tom co muselo být přerušeno natáčení v České republice. Společnost Disney však potřebovala, aby jí Marvel dodal urychleně aspoň něco. A protože minisérie WandaVision byla blízko dokončení a je určená pro online streamování, bylo rozhodnuto, že nakonec bude uvedena před všemi výše zmíněnými filmy a sériemi. Jenže, nepocuchá to nějak velkolepé plány studia?

Šéf Marvelu Kevin Feige se v rozhovoru pro New York Times dušuje, že nikoliv: „Kdyby takhle byla zpřetrhaná kontinuita v letech 2018 a 2019, kdy jsme se snažili dopracovat k Avengers: Endgame, byl by to větší problém. S novými projekty všechno dopadlo dobře a [série pro Disney+ se posouvaly] pouze o týdny.“ Závěrečná zmínka o týdnech musí být nějak vytržená z kontextu, nebo Feige situaci extrémně zlehčuje, protože víme, že The Falcon and The Winter Soldier se odložili o půl roku. Ale je klidně možné, že všechny ostatní minisérie se opravdu posunuly jen o pár týdnů. Feigeho vyjádření pak můžeme brát jako určité uklidnění a potvrzení toho, že blížící se projekty na sebe nenavazují tak těsně, aby je nebylo možné lehce proházet.

Návaznost v nadcházejících Marvel projektech

WandaVision: Dříve se proslýchalo, že se v příběhu stane něco, co se diváci smějí dozvědět (popřípadě pochopí) jedině po dokoukání minisérie The Falcon and The Winter Soldier. To zřejmě buď nikdy nebyla pravda, anebo byl upravený scénář, aby tahle konkrétní návaznost zmizela. Dále je Marvelem oficiálně potvrzené, že přímo na WandaVision těsně navazuje Doctor Strange in the Multiverse of Madness, kde Wanda (Elizabeth Olsen) bude jednou z hlavních postav. Je pravděpodobné, že téma paralelních realit se otevře už právě ve WandaVision a bude pro budoucnost Marvelu stěžejní.

The Falcon and The Winter Soldier: U této série je zřejmé, že bude přímo navazovat na závěr Avengers: Endgame, ale žádná další provázanost oficiálně potvrzená není. Jak je uvedeno výše, dříve se šuškalo o tom, že WandaVision musí z nějakých důvodů na TFATWS navazovat, ale tahle skutečnost zřejmě už neplatí. Víme, že ve WandaVision vystupuje bezpečnostní organizace S.W.O.R.D a Falcon s Winter Soldierem se pohybují právě ve světě agentů. Mohlo by propojení přijít právě tudy?

Marvel Studios
Black Widow - logo filmu

Black Widow: Velká část filmu se odehrává v minulosti, takže potenciál pro propojení se současnými příběhy asi nebude obrovský. Kevin Feige v minulosti uvedl, že má film doplnit určité mezery v marvelovské historii. Děj se odehrává v Budapešti, která je z dosud neznámého důvodu důležitá jak pro Widow, tak pro Hawkeye. A Hawkeye se brzy dočká vlastní série, ve které je oficiálně potvrzené, že se v ní objeví postava Yeleny Belove (Florence Pugh), tedy jakési nástupkyně Natashy Romanoff. O jiném potenciálním spojení zatím nevíme.

Loki: Tady je naopak šance k provazování veliká. Víme, že Loki bude putovat napříč časem a zřejmě také paralelními realitami. Opět je zřejmé, že téma paralelních světů bude hrát do budoucna velkou roli. Kevin Feige také potvrdil, že Lokiho minisérie bude mít přímý dopad na Doctor Strange in the Multiverse of Madness. V traileru se objevili narážky na padoucha Kanga, který bude součástí chystaného filmu Ant-Man and The Wasp: Quantumania. Loki byl dosud neoddělitelně spojený s Thorem a v traileru o bratrovi mluví, takže minisérie může nějak souviset i s chystaným snímkem Thor: Love and Thunder.

Marvel Studios
minisérie Loki

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings: O budoucí návaznosti nevíme nic, pouze je zřejmé, že film volně navazuje na sérii Iron Man, kde byl zmiňovaný terorista Mandarin.

Ms. Marvel: Je potvrzené, že mladá hrdinka Kamala Khan bude v budoucnu součástí filmu Captain Marvel 2.

Eternals: Nevíme naprosto vůbec nic o jakékoliv budoucí návaznosti. Víme, že s Eternaly je vzdáleně spojený Thanos a ve filmu se objeví božští obři Celestialové, kteří byli zmiňovaní ve Strážcích Galaxie.

Hawkeye: Jak už bylo řečeno, v sérii vystoupí Yelena Belova, ale o další provázanosti zatím nemáme zprávy.

Spider-Man 3: Tohle bude zřejmě hodně provázaný příběh. Téma paralelních realit se otevře ve velkém, když do příběhu budou zasahovat i Spider-Mani ze starších filmů, kde ještě postavu hráli jiní herci. Ve filmu vystoupí Doktor Strange, který je na alternativní roviny bytí expertem.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness: Alternativní reality stojí rovnou v názvu, potvrzená je návaznost na WandaVision a Lokiho a zřejmě také na Spider-Mana. Jestli do téhle chvíle uslyšíme o cizích světech v náznacích, tady se to jimi bude jen hemžit. Film má stejného scenáristu jako Loki, takže se propojení přímo nabízí.

Thor: Love and Thunder: Součástí filmu budou Strážci Galaxie a podle nepotvrzených drbů se má obecně objevit celá řada marvelovských postav. Nepřekvapilo by nás spojení snímku s minisérií Lokiho.

Black Panther II: Nevíme o žádném spojení s jinými filmy, nicméně během Avengers: Infinity War Shuri ve Wakandě zkoumala Visiona a jeho Kámen mysli. Mohl by se k téhle skutečnosti snímek ještě nějak vracet?

Marvel Studios
Captain Marvel 2 - logo filmu

Captain Marvel 2: Film bude propojený s Ms. Marvel, která ve snímku sama vystoupí. Vystoupí v něm také agentka Monica Rambeau, jež bude ve své dospělé podobě představena ve WandaVision. Monica je součástí organizace S.W.O.R.D., která Zemi chrání před mimozemskými hrozbami a předpokládá se, že v Captain Marvel 2 bude mít svoje místo. Dříve se proslýchalo, že film bude úzce propojený s chystanou minisérií Secret Invasion.

Moon Knight: Nevíme o žádném provázání.

She-Hulk: V minsérii se po nějaké době vrátí Bruce Banner, ale také Abomination – padouch z filmu Neuvěřitelný Hulk. Ten je spojený s postavou generála/ministra Thaddeuse Rosse. O něm díky trailerům víme, že se ukáže v Black Widow. Může zde být spojitost?

Secret Invasion: Jak už bylo řečeno, podle neoficiálních drbů má být minisérie provázaná s Captain Marvel 2. Skrz organizaci S.W.O.R.D. je tu šance na propojení s WandaVision. Zřejmě právě tady navážeme na to, co jsme viděli v titulkové scéně Spider-Mana: Daleko od domova.

Ironheart: Nevíme o žádné návaznosti, předpokládá se navazování na Iron Mana a možné je provázání s Armor Wars.

Armor Wars: Nevíme o žádné návaznosti, předpokládá se navazování na Iron Mana a možné je provázání s Ironheart. Je možné, že se vrátí padouch Justin Hammer z Iron Mana 2.

Strážci Galaxie 3: Nevíme o žádném propojení, ale logicky se musí nějak navazovat na Thora: Love and Thunder a po letech nejspíš také na titulkovou scénu ze Strážců Galaxie 2, kde se odkazuje k postavě Adama Warlocka. Film bude provázaný s vánočním speciálem Strážců Galaxie, který bude uvedený nějakou dobu před snímkem.

Ant-Man and The Wasp: Quantumania: Oficiálně nevíme o žádné návaznosti, postava padoucha Kanga by mohla film propojovat s Lokim a potenciálně s Fantastickou čtyřkou.

Fantastická čtyřka: Skrz postavu Kanga by teoreticky film mohl být napojený na Ant-Man and The Wasp: Quantumania. Režírovat bude Jon Watts, autor Spider-Mana 3. Udělá si pan režisér v příběhu Pavoučího muže nějaký oslí můstek ke své další novince?

Blade: Nevíme o žádném provázání.

A to je všechno. Pokud jsme na jakoukoliv návaznost zapomněli, dejte nám vědět v komentářích. Vše o Marvelu můžete sledovat ZDE.

Foto: Marvel

Zdroje: NY Times

Galerie: 20

Téma: Jak jsou mezi sebou provázané chystané Marvel příběhy | Fandíme filmu Téma: Jak jsou mezi sebou provázané chystané Marvel příběhy | Fandíme filmu Téma: Jak jsou mezi sebou provázané chystané Marvel příběhy | Fandíme filmu Téma: Jak jsou mezi sebou provázané chystané Marvel příběhy | Fandíme filmu Téma: Jak jsou mezi sebou provázané chystané Marvel příběhy | Fandíme filmu Téma: Jak jsou mezi sebou provázané chystané Marvel příběhy | Fandíme filmu Téma: Jak jsou mezi sebou provázané chystané Marvel příběhy | Fandíme filmu Téma: Jak jsou mezi sebou provázané chystané Marvel příběhy | Fandíme filmu Téma: Jak jsou mezi sebou provázané chystané Marvel příběhy | Fandíme filmu Téma: Jak jsou mezi sebou provázané chystané Marvel příběhy | Fandíme filmu Téma: Jak jsou mezi sebou provázané chystané Marvel příběhy | Fandíme filmu Téma: Jak jsou mezi sebou provázané chystané Marvel příběhy | Fandíme filmu Téma: Jak jsou mezi sebou provázané chystané Marvel příběhy | Fandíme filmu Téma: Jak jsou mezi sebou provázané chystané Marvel příběhy | Fandíme filmu Téma: Jak jsou mezi sebou provázané chystané Marvel příběhy | Fandíme filmu Téma: Jak jsou mezi sebou provázané chystané Marvel příběhy | Fandíme filmu Téma: Jak jsou mezi sebou provázané chystané Marvel příběhy | Fandíme filmu Téma: Jak jsou mezi sebou provázané chystané Marvel příběhy | Fandíme filmu Téma: Jak jsou mezi sebou provázané chystané Marvel příběhy | Fandíme filmu Téma: Jak jsou mezi sebou provázané chystané Marvel příběhy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest