Mortal Kombat: Z natáčení brutálních fatalit se hlavnímu herci udělalo nevolno

Mortal Kombat: Z natáčení brutálních fatalit se hlavnímu herci udělalo nevolno | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 4 obrázky
Lewis Tan se rozpovídal o natáčení Mortal Kombat. A přehrajte si novou vydatnou upoutávku.

Mortal Kombat pomalu klepe na dveře, a tak fanoušci brutální bojovky napjatě očekávají, zda se povede prolomit kletbu filmových adaptací videoher. Tvůrci se nedávno podělili o plnohodnotnou upoutávku a remixovanou verzi ikonické skladby. Zhruba týden před uvedením na streamovací službu HBO Max se ovšem musím propagovat o sto šest, představitel hlavní role Lewis Tan si proto udělal čas a zodpověděl magazínu Variety řadu otázek. Prozradil nejednu zajímavost.

Nejprve padla řeč na Cola Younga, hlavní postavu snímku. Jak jistě víte, Cole se ve videohrách neobjevil, jeho charakter byl napsán čistě pro film. V prvních hrách jsme se setkali pouze s pár postavami a další se do Mortal Kombat vesmíru přidávaly postupně. Tvůrci tak ve filmu chtěli představit další nováčky a zároveň dopřát fanouškům jejich oblíbené padouchy a hrdiny, ke kterým mají vybudovaný silný vztah. Cole Young je bývalý MMA šampión, kterého v průběhu snímku hlouběji poznáme.

Herec Lewis Tan je zkušený kaskadér, který se podílel na bojových scénách v seriálu Iron Fist, či filmu Deadpool 2. Otec ho přivedl k bojovým sportům již v útlém věku, není proto divu, že se o roli v nejproslulejší bojovce ucházel. „Když jsem četl scénář, váhal jsem, zda roli opravdu přijmout. Nechtěl jsem být ten, kdo pokazí reboot Mortal Kombat,“ prozrazuje herec. „K přijmutí role mě přesvědčil až rozhovor se Simonem McQuoidem, režisérem snímku. Mluvili jsme spolu zhruba dvě hodiny a zjistil jsem, že ty videohry opravdu miluje, zajímá se o jejich svět a fanoušky. Zároveň to chce posunout na vyšší úroveň, přinést hlubší a velkolepější zážitek. Odkazoval na filmy jako Temný rytíř.“

Řeč přišla i na adaptaci z roku 1995 od režiséra Paula W.S. Andersona. Ta prý působí malinko hloupě, ale podle herce právě v tom tkví její síla, zábavnost a je to hlavní důvod, proč ji můžeme označit za kultovní klasiku. „Nemohli jsme to okopírovat. Režisér k materiálu přistupuje velkolepěji, temněji a s fatalitami plnými krve a brutality, jež patří ke hře. To jsme v původním filmu nikdy neviděli. Zároveň jsme to nechtěli udělat béčkově, ale ctíme 20 let starý odkaz Mortal Kombat série.“

Ani choreografie akčních scén nebude tuctová. Lewis Tan potřeboval mistrně zkombinovat tanec, rytmus, načasování a výdrž. Bez letitého tréninku by na roli nikdy neměl. Bojový styl hlavního hrdiny bude směs ju-jitsu, juda, wing chun, karate a ovládání chladných zbraní. Konkrétní zbraně prozradit nechce, ale bude jich hodně a budou různorodé. Zároveň s vývojem hlavního hrdiny postupem filmu budeme moci pozorovat změny v soubojích a stále nové techniky.

Dostáváme se k možná největšímu lákadlu filmu, k brutálním úmrtím (fatalitám). I zde byl herec výřečný. „Jsou opravdu strašlivé. Jeden den jsem přišel na natáčení a nevěděl, co se děje. Omylem jsem se dostal do natáčecích prostor jedné z fatalit a udělalo se mi nevolno. Vypadalo to, jako kdyby někdo zničil bufet, ale žádné jídlo tam nebylo.“

Inu, z rozhovoru vyplývá, že každý zúčastnění udělal maximum, abychom dostali co nejlepší filmový zážitek. Minimálně co se akce týče. Lewisu Tanovi a celému týmu držíme pěsti a snad nás brzy čeká videoherní pecka. Na závěr je tu ještě nejnovější upoutávka:

Cole býval kdysi šampiónem MMA a měl před sebou velkou kariéru, jenomže všechno se potom tak nějak pokazilo. Cole má na prsou znaménko ve tvaru draka, který je symbolem Mortal Kombatu. Hrdina se bude muset ohlížet přes rameno, protože po něm jde Sub-Zero, jehož na něj z neznámého důvodu poslal čaroděj Shang Tsung ze světa Outworld. Cole později potká majora speciálních sil Jacksona „Jaxe“ Briggse, jenž má stejné znamení a poradí mu, aby našel Sonyu Blade. Ta jej zavede do chrámu lorda Raidena, kde se Cole setká s dalšími bojovníky jako jsou Liu Kang, Kung Lao a Kano. Ti mají též znamení a všichni pod stejnou střechou trénují na turnaj, v němž budou bojovat o osud našeho světa.

Snímek bude na HBO Max (v zahraničí) uvedený 23. 4. Slovenská premiéra je aktuálně stanovená na 29. 4., česká s oznámením termínu vyčkává.

Zdroj: Variety

Foto: Warner Bros.

Mortal Kombat

23.04.2021 | USA, Kanada
Akční, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 5

Mortal Kombat: Z natáčení brutálních fatalit se hlavnímu herci udělalo nevolno | Fandíme filmu Mortal Kombat: Z natáčení brutálních fatalit se hlavnímu herci udělalo nevolno | Fandíme filmu Mortal Kombat: Z natáčení brutálních fatalit se hlavnímu herci udělalo nevolno | Fandíme filmu Mortal Kombat: Z natáčení brutálních fatalit se hlavnímu herci udělalo nevolno | Fandíme filmu Mortal Kombat: Z natáčení brutálních fatalit se hlavnímu herci udělalo nevolno | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest