Box Office: Godzilla vs. Kong mají krůček k první příčce pandemického žebříčku

Box Office: Godzilla vs. Kong mají krůček k první příčce pandemického žebříčku | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Monstra dýchají na záda Tenetu a brzy se stanou nejúspěšnějším hollywoodským filmem pandemie. Do kin dorazil Mortal Kombat.

Ačkoliv je v USA otevřených jen zhruba 55 % kin, a to ještě s přísnými omezeními, neměli Godzilla vs. Kong žádný problém ukořistit ve druhém víkendu 13,3 milionu dolarů. To film posunulo nad částku 69,5 milionu a hlavně nad 58 mega Tenetu, což znamená, že tu máme nový nejúspěšnější film COVID éry v amerických kinech. Před dvojicí monster stojí v USA už jen pět filmů z let 2020 a 2021, z nichž nejblíž je Neviditelný muž se 70 miliony dolary a nejdál Mizerové navždy s 204 mega. Film jinak utržil dalších 24 milionů na mezinárodních trzích (12,4 mega jenom z Číny) a je tak na 358 mega globálně. Do týdne by Godzilla s Kongem měli překonat celosvětovou tržbu Tenetu (363 milionů) a stát se v celosvětovém měřítku nejúspěšnějším hollywoodským filmem z období pandemie.

Druhé místo amerického žebříčku má akční mládeži nepřístupný thriller Nikdo, který ve třetím víkendu dal 2,55 milionu a po 17 dnech má 15,6 milionu. Film se 29 miliony globálně vstoupí tento pátek na Premium VOD a určitě taky vydělá hezké peníze, hlavně od diváků, kteří ho chtěli vidět, ale necítili by se zatím v kině bezpečně. Trojku má novinka minulého víkendu, náboženský horor The Unholy, který utržil 2,4 milionu a má prozatím 6,7 milionu dolarů. Raya a drak už je mimo Disney+ i na dalších digitálních platformách, kde se sedí na prvních příčkách. V kinech má v šestém víkendu 2 miliony s propadem jenom 5 % oproti minulému víkendu. V Americe to dělá 35,3 milionu dolarů, celosvětově něco přes 90.

Lionsgate
Sci-fi Voyagers

Slušný propadák se ale vyklubal z Voyagers, sci-fi, ve které 30 mužů a žen cestuje hlubokým vesmírem s cílem najít nový domov. Smíšené recenze amerických kritiků na "vesmírného Pána much" a nízké náklady na marketing film pohřbily v nuzné premiéře 1,35 milionu dolarů. Distributor Lionsgate asi cítil, že z filmu nic nebude, tak do jeho propagace moc neinvestoval a jen nakázal hlavním hvězdám napsat pár postů na Instagramy. Lionsgate obecně poslední dobou docela trpí. Nejenom s tímhle filmem, ale taky s obrovským přešlapem Chaos Walking, který je po šesti týdnech stěží na 13 milionech. K tomu mu navíc Netflix ukradl práva na detektivní sérii Na nože.

Mezinárodně se na prvních trzích začal promítat Mortal Kombat a zatím je to na pandemickou dobu docela slušných 10 milionů dolarů. Na uvedení v amerických kinech a na HBO Max si ještě musíme dva týdny počkat, tak uvidíte, jak velkou částku do té doby stačí snímek nahrabat. K desetimilionové částce už se stačilo vyšplhat také rodinné dobrodružství Králíček Petr bere do zaječích, jež se už tři týdny promítá v Austrálii. Další mezinárodní premiéry přijdou v květnu.

Zdroje: Deadline, Forbes

Galerie: 2

Box Office: Godzilla vs. Kong mají krůček k první příčce pandemického žebříčku | Fandíme filmu Box Office: Godzilla vs. Kong mají krůček k první příčce pandemického žebříčku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest