Není čas zemřít: Premiéra se kvůli koronaviru odsouvá o několik měsíců

Není čas zemřít: Premiéra se kvůli koronaviru odsouvá o několik měsíců | Fandíme filmu
MGM
Studia po obavách z nízkých mezinárodních tržeb odsunula poslední bondovku s Danielem Craigem až na podzim.

Je to tak vážení, 25. bondovka Není čas zemřít, která měla být uvedena do kin začátkem dubna, bude uvedena až koncem listopadu. U nás se zřejmě dočkáme 19. nebo 26. listopadu. K odsunutí premiéry došlo kvůli šíření Koronaviru. Podobné akční velkofilmy jsou extrémně nákladné, a aby se jejich produkce vyplatila, je třeba kina vyždímat do poslední kapky. V tuhle chvíli jsou zavřená (nebo se zavírají) kina v Číně, Koreji, Japonsku, Itálii a Francii a nikdo neví, jaká bude situace za měsíc. A tak studia MGM a Universal zkrátka nechtějí riskovat slabé tržby.

Bond na podzim bude o přízeň diváků bojovat především s disneyovkou Raya and the Last Dragon a bitvou monster Godzilla vs. Kong. Ze začátku listopadu ještě budou dobíhat Eternals. Je otázkou, jestli se k podobnému kroku neuchýlí i další velkofilm. Vyloženě se nabízí odsunutí Mulan z konce března. Disneyho historický, pohádkový velkofilm je zasazený do Číny, má plně čínské obsazení a jistě se počítalo s tím, že v Říši středu utrží snímek stamiliony. Dalším megafilmem v pořadí je potom Black Widow z přelomu dubna a května. Zároveň už se spekuluje o tom, zda se někdo nepokusí uvolněný dubnový termín po Bondovi využít.

Nám nezbývá, než se obrnit trpělivostí. Na závěr si můžete pustit alespoň video z natáčení v Itálii, kam se štáb No Tim to Die vypravil ještě v době, kdy se tam natáčet smělo. (Aneb Mission: Impossible 7 a Red Notice už zvažují alternativy).

James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Bond se během vyšetřování dostane na stopu nevyzpytatelného zločince, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií.

V hlavních rolích hrají Daniel Craig, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rory Kinnear Léa Seydoux, Ben Whishaw, Jeffrey Wright, Rami Malek, Lashana Lynch, David Dencik, Dali Benssalah, Ana de Armas a Billy Magnussen. Režíruje Cary Joji Fukunaga.

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest