5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry

5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 5 obrázků
Nikdo není dokonalý, ani Marvel. Připomeňme si největší neshody, které v minulosti mělo studio se svými režiséry.
  1. Scott Derrickson
  2. James Gunn
  3. Edgar Wright
  4. Joss Whedon
  5. Patty Jenkins

James Gunn

Dosud asi největší kontroverzi vyvolal předloňský vyhazov člověka, který stojí za zrodem a úspěchem filmových Strážců Galaxie - Jamese Gunna. S tím Disney ukončil veškerou spolupráci, když zrovna připravoval Strážce Galaxie 3. Důvodem jeho vyhazovu byly několik let staré tweety, v nichž si dělal legraci z řady tabuizovaných témat. Gunn v průběhu let s podobným stylem humoru a provokace přestal, za svou minulou netaktnost se nejednou kál, ale přesto to nestačilo a po nátlaku ultrapravicových trollů Disney Jamese propustil.

Reakce na sebe tehdy nenechala dlouho čekat. Gunna hned vzápětí začala podporovat jak široká veřejnost, tak i kolegové z filmové branže. Kromě jiných například kompletní herecký ansámbl Strážců. Disney si však stál za svým. Zatímco se však Marvel po měsíce marně pokoušel hledat náhradu, samotný Gunn si tak špatně nevedl. Jeho rozchodu s Marvelem se totiž rozhodli využít Warneři, kteří ho dosadili do režisérského křesla pokračování Sebevražedného oddílu, které už je skoro dotočené.

Celý příběh má však nakonec přece jenom dobrý konec. Téměř po tři čtvrtě roce, kdy už se na celou událost alespoň z části zapomnělo, se Marvel Gunna rozhodl minulý březen ke třetím Strážcům přivést zpátky. Objevily se dokonce spekulace o tom, zda to náhodou nebylo celou dobu v plánu a vyhazov nebyl jen divadýlko pro veřejnost, aby si Disney nerozházel konzervativní zákazníky. Aktuálně už se jen čeká na to, až režisér přestane mít plné ruce práce s The Suicide Squad a bude moct dokončit vesmírnou trilogii.

O události jsme psali zde: Strážci Galaxie 3: Disney vyhodil režiséra Jamese Gunna

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Galerie: 6

5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry | Fandíme filmu 5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry | Fandíme filmu 5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry | Fandíme filmu 5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry | Fandíme filmu 5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry | Fandíme filmu 5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest