5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry

5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 5 obrázků
Nikdo není dokonalý, ani Marvel. Připomeňme si největší neshody, které v minulosti mělo studio se svými režiséry.
  1. Scott Derrickson
  2. James Gunn
  3. Edgar Wright
  4. Joss Whedon
  5. Patty Jenkins

V širokém povědomí filmového světa se Marvel obecně bere jako skvěle naolejovaný stroj. Už v mnoha případech se však ukázalo, že tomu ne tak vždy ve skutečnosti je. Za těch 12 let, co už studio funguje, se mu totiž zdaleka nevyhnuly kontroverze a problémy. V tomto článku se konkrétně ohlédneme zpátky za několika případy, kdy se filmový gigant dostal do křížku se svými režiséry. 

Důvodů rozepří je vždy více, obecně se však ví, že Marvel svým režisérům v mnoha případech nedává největší prostor pro kreativitu a nad filmy přebírá poměrně velkou kontrolu. Z tohoto důvodu si také vybírá spíše nové nezávislejší režiséry, kteří mají větší tendenci jít studiu naproti. Jak sami zjistíte, nedostatek kreativní svobody a kreativní rozdíly jsou skutečně jedním z hlavních důvodů neshod, samozřejmě však nejde o pravidlo.

Scott Derrickson

Zatím nejaktuálnější rozepří Marvelu s režisérem je přibližně měsíc starý odchod Scotta Derricksona od Doctora Strange in the Multiverse of Madness. Podrobnosti jsou doteď neznámé, obecné oficiální vyjádření říká, že režisér odešel kvůli tvůrčím neshodám. Hned vzápětí se však objevily spekulace. Jedna hovoří o tom, že studio údajně odmítlo změnit termín premiéry filmu, aby mohl Derrickson v klidu zapracovat na scénáři. Ta druhá se ptá, jestli se náhodou Derrickson nesnažil do snímku zasadit tolik hororových prvků, kolik už pro studio nebylo komfortní. Druhý Doctor Strange byl zpočátku prezentován jako první marvelácký horor, jen aby to později šéf studia Kevin Feige rozporoval.

Podle všeho se však jednalo o přátelský rozchod, Derrickson je stále uveden jako jeden z producentů filmu a čas od času se k dalšímu průběhu příprav pozitivně vyjadřuje. Celou pravdu o jeho odchodu se nejspíše v nejbližší budoucnosti nedozvíme. Co je však jisté, je že se snímek neodkládá a současně hledá nového režiséra. Mezi potenciálními kandidáty se nedávno objevil například Sam Raimi.

O události jsme podrobně psali zde: Doctor Strange 2 nečekaně přišel o režiséra

Další kapitola »

Galerie: 6

5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry | Fandíme filmu 5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry | Fandíme filmu 5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry | Fandíme filmu 5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry | Fandíme filmu 5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry | Fandíme filmu 5 případů, kdy se Marvel nepohodl se svými režiséry | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest