Strážci Galaxie 3: Marvel a Disney znovu najali režiséra Jamese Gunna

Strážci Galaxie 3: Marvel a Disney znovu najali režiséra Jamese Gunna | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 5 obrázků
Disney změnil názor, Gunn děkuje fanouškům za podporu.

Při pátku tu máme jednu nečekanou zprávu. Marvel a Disney v tichosti opět najali Jamese Gunna, aby zrežíroval Strážce Galaxie 3.

Gunn pomohl z obskurní neznámé značky udělat celosvětový velehit, jeho filmy měly skvělé recenze a herci si pochvalovali spolupráci. Gunn pomáhal s příběhem Strážců Galaxie i v rámci Avengers 3 a 4 a následně se měl vrátit a pomáhat Marvelu s plánováním jeho vesmírné budoucnosti, i když tuhle část šéf studia Kevin Feige nedávno zpochybnil. Jisté bylo to, že Gunn napsal scénář Strážců Galaxie 3 a letos je měl začít točit, pravděpodobně pro premiéru v roce 2020 (i když oficiálně nikdy potvrzena nebyla, protože Marvel své budoucí plány oznámí až letos v létě).

Spolupráce tedy dál byla na dobré cestě, ale pak byla ze dne na den ukončena. Gunn se rád veřejně pouštěl do politických a společenských diskusí, a když pár trollům došly argumenty, nenapadlo je nic lepšího, než jej zkusit zkompromitovat. Vytáhli tedy na světlo Gunnovy asi deset let staré tweety s nekorektními vtipy (na téma pedofilie apod.) a pokoušeli se tvrdit, že Gunn nežertuje, ale myslí své výroky smrtelně vášně. To byl evidentně nesmysl a Gunn se okamžitě za svoje mladické stupidní vtípky omluvil a popsal, jak se od té doby změnil jako člověk. Nicméně Disney stejně okamžitě zareagoval tak, že jej na pětníku vyhodil. Rodinná společnost se prostě v daný moment nechtěla zatěžovat komplikovanou PR situací a od Gunna se odstřihla.

Za režiséra se postavili jeho herci i veřejnost, rozhořela se debata o tom, že Disney podporuje vyděračské metody trollů, ale studio to nijak neobměkčilo. Strážci Galaxie 3 byli odloženi na neurčito, Gunn se nechal zaměstnat jako režisér Sebevražedného oddílu 2. Tu a tam probleskla nějaká neoficiální zpráva o tom, kdo by teoretické Guardians 3 mohl režírovat, ale nikdy z toho nic nebylo a prostě to vypadalo, že projekt bude znovu na pořadu dne až za dlouhou dobu. Teď zničeho nic bylo oficiálně potvrzeno, že Disney Jamese Gunna znovu najal jako režiséra Strážců Galaxie 3.

Velké hollywoodské zpravodaje mluví o tom, že dohoda byla v tichosti uzavřená už před delší dobou. Marvel se prý vlastně ani nikdy nesešel s jiným režisérem, a když Disney svolil, že se Gunn může vrátit, tak byl rovnou najatý. Gunn nadále zůstává režisérem Suicide Squad 2 a Marvel na něj se Strážci Galaxie 3 počká. K režisérově návratu údajně vedly dlouhé hovory s šéfem studia Disney Alanem Hornem a to, jakým způsobem Gunn vyhazoval přijal – nikdy si nestěžoval, celou dobu zůstal pokorný a maximálně hovořil na téma svojí snahy o osobní rozvoj. Kdybych měl být cynik, tak si skoro řeknu, zda náhodou Disney nechtěl Gunna udržet po celou dobu, jen jeho (dočasnou) výpověď použil jako okázalé gesto, kterým dramaticky ukázal, jak zatočí s každým zlořádem, ale zároveň dokáže odpouštět a podporovat osobní změnu.

Gunn zveřejnil veřejné prohlášení, kde poděkoval všem, kteří jej podporovali i Disneymu. Pokud bychom měli spekulovat, kdy Strážce Galaxie 3 uvidíme, tak možná v květnu 2022. V roce 2021 má Marvel už nejspíš plno a asi by se do té doby ani nepodařilo film dokončit. Je možné, že film bude oproti původním plánům do jisté míry pozměněný – původně se předpokládalo, že třetí Strážci nakopnou novou éru vesmírných Marvel filmů, avšak najde vyloučit, že tuhle úlohu teď převzali The Eternals.

Zdroj: Deadline

Galerie: 6

Strážci Galaxie 3: Marvel a Disney znovu najali režiséra Jamese Gunna | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: Marvel a Disney znovu najali režiséra Jamese Gunna | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: Marvel a Disney znovu najali režiséra Jamese Gunna | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: Marvel a Disney znovu najali režiséra Jamese Gunna | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: Marvel a Disney znovu najali režiséra Jamese Gunna | Fandíme filmu Strážci Galaxie 3: Marvel a Disney znovu najali režiséra Jamese Gunna | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest