Suicide Squad 2: James Gunn píše scénář, může režírovat

Suicide Squad 2: James Gunn píše scénář, může režírovat | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 4 obrázky
Dosavadní režisér Strážců Galaxie má přinést „úplně nový pohled na Sebevražedný oddíl“.

Nu, to je nám zprávička. Tradičně dobře informovaný Deadline Hollywood píše, že studio Warner najalo Jamese Gunna, aby napsal scénář Sucide Squad 2 a potenciálně snímek zrežíroval. Jak víme, Gunn měl touhle dobou připravovat Strážce Galaxie 3, ale byl vyhozený po tom, co internetoví trollové vytáhli na světlo Gunnovy deset let staré nekorektní vtipy a Disney se jej raději okamžitě zbavil, než aby se složitou PR situací nějak reálně zabýval. Už starší články zmiňovaly, že se ostatní hollywoodská studia po Jamesovi okamžitě vrhla a mezi zájemci byl i Warner a jeho DC Films.

A teď tedy Warner Jamese podle všeho ulovil. Není zřejmé, zda Gunn bude jakkoliv řešit dosavadní scénář, který v září odevzdali studiu scenáristé Todd Stashwick, David Bar Katz a Gavin O’Connor, anebo začne úplně od nuly. Dříve se uvádělo, že snímek natočí právě O’Connor, nicméně teď Hollywood Reporter tvrdí, že je film bez režiséra a potenciálně by se jím mohl stát právě Gunn, i když v tuhle chvíli je jisté jen to, že Gunn bude psát scénář.

Při práci na Strážcích Galaxie Gunn prokázal, že je schopný pracovat s velkým rozpočtem a v rámci studiového systému. Oba dva filmy také prokazují, že umí polidštit netradiční hrdiny a dobře zvládá týmovou dynamiku. Cizí mu není ani smysl pro humor. Ostřejší Suicide Squad by v tomhle směru možná mohl zapadat do Gunnova stylu ještě víc než Strážci, protože když se podíváte na Jamesovu ostatní tvorbu, tak uvidíte, že je často podstatně drsnější, nekorektnější a krvavější. Je pravda, že Strážci byli výjimeční také díky tomu, že si je mohl Gunn zpracovat přesně podle svého gusta, zatímco Sebevražedný oddíl už je obsazený, jeho vizuální podoba je daná, tým má za sebou jeden společný příběh a přinejmenším Harley Quinn se před Suicide Squad 2 objeví v dalším příběhu. Půjde tedy o úplně jiný typ úkolu, než představovali Strážci.

PS: Po dopsání článku se objevilo několik doplňujících informací: Podle redaktora z Hollywood Reporteru Gunnův film „nebude pokračování, ale úplně nový pohled na Suicide Squad“. Ale co přesně si pod tím máme představit, zatím nevíme. Gavin O’Connor je zaneprázdněný přípravou dramatu Torrance, proto tedy nejspíš vypadl ze Suicide Squad 2. Warner s Gunnem jednal delší dobu, ale čekalo se na to, až bude právně dořešený jeho odchod od Disneyho. Jako první o novince informoval server The Wrap.

Zdroje: Deadline, The Wrap, THR I, II

Galerie: 5

Suicide Squad 2: James Gunn píše scénář, může režírovat | Fandíme filmu Suicide Squad 2: James Gunn píše scénář, může režírovat | Fandíme filmu Suicide Squad 2: James Gunn píše scénář, může režírovat | Fandíme filmu Suicide Squad 2: James Gunn píše scénář, může režírovat | Fandíme filmu Suicide Squad 2: James Gunn píše scénář, může režírovat | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest