Rocketman: Elton John je smutný z ruské cenzury gay pasáží filmu

Rocketman: Elton John je smutný z ruské cenzury gay pasáží filmu | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 14 obrázků
Filmaři v čele s Eltonem Johnem nejsou spokojení s tím, jak netolerance ovlivnila ruské uvedení filmu. Zpěvák také vypráví o tom, jak snímek chtěla stříhat už hollywoodská studia.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Muzikál Rocketman je další snímkem v řadě, který ovlivnily ruské zákony regulující „homosexuální propagandu“. Z mediálně známých případů připomeňme Krásku a zvíře, která se nesměla pouštět dětem a mládeži, protože jedna z vedlejších postav je gay. Pak tu máme Avengers: Endgame, kteří byli uvádění pouze v dabingu, aby se zakryla skutečnost, že jedna z okrajových postav mluví o rande, na které se spolu vypravili dva gayové. No a zdaleka největšího zásahu z poslední doby se dočkal životopis homosexuálního hudebníka Eltona Johna. Z filmu bylo pro ruské promítání vystřiženo pět minut stopáže, a to kvůli drogám a právě homosexuálnímu obsahu.

Studio Paramount uvedlo, že je na snímek pyšné a ve všech zemích se jej snaží uvádět v nesestříhané podobě, ať už pak dostane jakoukoliv přístupnost. Nicméně v některých případech je třeba ustoupit lokálním zákonům a požadavkům, pokud má být film vůbec uvedený. Filmaři ve spolupráci se samotným Eltonem Johnem v prohlášení uvádějí, že jakékoliv ustupování cenzorům neschvalují. Snímek by měl zpěvákův život vykreslovat takový, jaký byl. A je smutné, že dodnes žijeme ve světě, ve kterém je na řadě míst stále krutě zapovězená láska mezi dvěma lidmi. Vyjádření dále zdůrazňuje důležitost stavění mostů a vedení dialogu, aby se dál a dál dařilo bořit bariéry a jednou jsme dospěli k tomu, že si všichni lidé světa budou rovni.

V jednom z předchozích prohlášení se Elton rozpovídal o tom, že když produkce snímek nabízela jednotlivým hollywoodským studiím, tak řada z nich z něj chtěla odstranit sex, drogy a další kontroverzí elementy už při samotné výrobě. To John jednoznačně odmítl. Nechtěl z filmu dělat nějakou nekonečnou drogovou jízdu, ale tvářit se, že drogy neměly na jeho život zásadní vliv, to by prostě byla lež. Stejně tak řada studií po filmařích chtěla, aby ze scénáře odstranili fantazijní muzikálové elementy a udělali ze snímku čistokrevný životopis. To filmaři taktéž odmítli a nakonec našli útočiště právě u Paramountu, který je nechal Rocketmana natočit v nezměněné podobě (i když se dříve objevovaly zprávy, že i Paramount se snažil filmaře dotlačit k větší umírněnosti).

Rocketmana natočil režisér Dexter Fletcher, který byl před časem povolaný k tomu, aby dokončil loňský hudební biopic Bohemian Rhapsody, po tom, co byl předchozí režisér Bryan Singer v polovině natáčení propuštěný. Bohemian Rhapsody bylo hodně vyčítáno právě to, jakým způsobem v ní byl vyretušovaný divoký život zpěváka Mercuryho a celkově snímek od kritiků sklízel spíš slabší známky, protože to zkrátka a dobře byl sterilní životopis, kde kromě populárních písniček chybělo cokoliv pozoruhodného.

Přesto můžeme předpokládat, že Rocketman nikdy nebude tak velký hit, jako Rhapsodie. Už kvůli tomu, že to není nevinná zábavička pro celou rodinu, ale především samozřejmě z toho důvodu, že Queen jsou celosvětově daleko populárnější než Elton John. V našich kinech si můžete Rocketmana vychutnat od minulého čtvrtka.

Na další stránce si můžete přehrát několik videí v čele s duetem Eltona Johna s Taronem Egertonem z festivalu v  Cannes.

Další kapitola »

Galerie: 15

Rocketman: Elton John je smutný z ruské cenzury gay pasáží filmu | Fandíme filmu Rocketman: Elton John je smutný z ruské cenzury gay pasáží filmu | Fandíme filmu Rocketman: Elton John je smutný z ruské cenzury gay pasáží filmu | Fandíme filmu Rocketman: Elton John je smutný z ruské cenzury gay pasáží filmu | Fandíme filmu Rocketman: Elton John je smutný z ruské cenzury gay pasáží filmu | Fandíme filmu Rocketman: Elton John je smutný z ruské cenzury gay pasáží filmu | Fandíme filmu Rocketman: Elton John je smutný z ruské cenzury gay pasáží filmu | Fandíme filmu Rocketman: Elton John je smutný z ruské cenzury gay pasáží filmu | Fandíme filmu Rocketman: Elton John je smutný z ruské cenzury gay pasáží filmu | Fandíme filmu Rocketman: Elton John je smutný z ruské cenzury gay pasáží filmu | Fandíme filmu Rocketman: Elton John je smutný z ruské cenzury gay pasáží filmu | Fandíme filmu Rocketman: Elton John je smutný z ruské cenzury gay pasáží filmu | Fandíme filmu Rocketman: Elton John je smutný z ruské cenzury gay pasáží filmu | Fandíme filmu Rocketman: Elton John je smutný z ruské cenzury gay pasáží filmu | Fandíme filmu Rocketman: Elton John je smutný z ruské cenzury gay pasáží filmu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest