Box Office: LEGO už neletí

Box Office: LEGO už neletí | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Před pěti lety událost, dneska další z kostičkových filmů. Pokud chcete vyrazit dech, musíte pro náměty do Číny.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

I přes veskrze pozitivní recenze a odhady, které hovořily o 55milionových tržbách, se LEGO příběh 2 musí spokojit s hodně slabými 34,4 milionu. Analytika hodně přestřelila a film utržil za první víkend o polovinu méně než jednička s 69 miliony. Samozřejmě může jít o první LEGO film, který konečně utrží víc v zahraničí než v Americe, čímž se značka zachrání. Ale protože tomu doposud bylo vždy obráceně a filmy vynesly víc v USA, je to velká sázka na nejistotu.

První LEGO příběh byl před pěti lety událost, o které se dost psalo. Za tu dobu se trh ale přesytil. Nejenom, že vyšli Batman a Ninjago, ale také dalších 19 DVD filmů, 19 krátkometrážních filmů, 14 TV speciálů a 16 seriálů. Rodiče radši zmáčknou tlačítko na ovladači z pohodlí domova, než aby vystrojili skupinu dětí do zimy a vyrazili s nimi do kin. Z Ameriky tak čekejte něco okolo 100 milionůt. Zbytek je na globálních trzích, kde je zatím utrženo 18 milionů.

Druhou novinkou je What Men Want s Taraji P. Henson, rom-com, která obrací naruby velký Gibsonův hit Po čem ženy touží z roku 2000. Ten je dodnes druhou nejúspěšnější romantickou komedií všech dob po Mé tlusté řecké svatbě. Paramount poslal film do širokého nasazení a za víkend se s 19 miliony znamená, že 20milionový rozpočet se nejspíš zaplatí už z USA a veškeré další příjmy posílají produkci do příjemného plusu. Film má spíše negativní recenze, ale diváci chtěli vidět hlavně Taraji v dobré formě, a to taky prý dostávají.

Do kin ještě vstoupila Mrazivá pomsta, bohužel s žádnými velkými fanfárami, protože narativ okolo filmu se kompletně točil okolo Neesonova nedávného kontroverzního rozhovoru (více zde). Lionsgate dokonce zrušili slavnostní červený koberec. Podle kritiků jde o jeden z nejlepších Neesonových revenge akčňáků od 96 hodin, ale kolik by film utržil "normálně", můžeme jen spekulovat. Teď to bylo 10,6 milionů. Neeson je hodně silný mezinárodně. Jestli tam nafouknutá kauza taky udělá nějakou škodu, brzo uvidíme.

Další kapitola »

Galerie: 7

Box Office: LEGO už neletí | Fandíme filmu Box Office: LEGO už neletí | Fandíme filmu Box Office: LEGO už neletí | Fandíme filmu Box Office: LEGO už neletí | Fandíme filmu Box Office: LEGO už neletí | Fandíme filmu Box Office: LEGO už neletí | Fandíme filmu Box Office: LEGO už neletí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest