Liam Neeson potenciálně zlikvidoval svoji kariéru. Stačilo jedno interview

Liam Neeson potenciálně zlikvidoval svoji kariéru. Stačilo jedno interview | Fandíme filmu
StudioCanal
Zobrazit dalších 16 obrázků
Známý herec se v interview přiznal k dávné touze po násilí a otevřel tím Pandořinu skříňku.

Shrňme si to. Vážit svoje slova se vyplatí. Když jste veřejně známá osobnost, vyplatí se to dvakrát. A pokud je zrovna závěr desátých let 21. století, tak nevažte třikrát, ale rovnou pětkrát, protože cokoliv řeknete, tak nejen že může, ale také bude použito proti vám. Nejnověji si to na vlastní kůži ověřil Liam Neeson, herecká osobnost z Schindlerova seznamu, Star Wars: Skryté hrozby, Království nebeského, Batman začíná či série 96 hodin.

Neeson poskytl pro The Independent zdánlivě obyčejný rozhovor k thrilleru Mrazivá pomsta, kde si zahrál dalšího ze série hrdinů, kteří se navzdory pokročilému věku vypraví pomstít spáchaný zločin. Neeson se rozpovídal o tom, že vyrůstal v Severním Irsku v době sociálních nepokojů, během kterých přišlo postupně o život asi 3500 lidí. Na vlastní kůži tak poznal, že pomsta plodí jen další pomstu. Nicméně touhu po pomstě jako takovou chápe.

Jako mladý muž zažil situaci, kdy žena z jeho okolí (její identitu Liam víc nepřiblížil) byla znásilněna. O útočníkovi Neeson věděl jen několik základních popisných informací, a to, že to byl černoch. Následujících několik dní chodil s obuškem po městě a doufal, že potká „nějakého černého parchanta“, doufal, že dojde ke konfliktu a on bude mít příležitost náhodného kolemjdoucího zabít. Neeson během interview působil dojmem, že se mu slova nevypouštějí snadno a rychle vysvětlil, že jej takhle zkušenost donutila změnit uvažování a zpětně to vnímá, jako něco ostudného.

Neeson zřejmě chtěl na svém vlastním příkladu ilustrovat, jak je pomsta zhoubná, a že člověk má sílu změnit i sebehorší postoje. Silně negativní odezva na sebe však nenechala dlouho čekat a Neeson byl ze strany řady mediálně aktivních osobností označený za rasistu. Druhý den se herec pokusil dovysvětlit celou situaci v pořadu Good Morning America, kde trval na tom, že není rasista. Svou ostudnou touhu po násilí nepopírá, nicméně kdyby byl útočníkem běloch, tak by jednal naprosto stejně. Vlastní agresivita jej samotného překvapila a rychle vyhledal pomoc blízkých přátel a kněze, aby vražedné myšlenky dostal z hlavy.

Vedle řady odsouzení se Neeson dočkal také několika zastání. Michelle Rodriguez, se kterou nedávno točil thriller Vdovy o něm řekla, že v žádném případě nemůže být rasista, když se ve filmu tak vášnivě líbal s Violou Davis. Režisér Mrazivé pomsty Hans Petter Moland potom řekl, že Liam rozhodně není rasista, akorát je extrémně upřímný – víc, než je pro něj samotného zdrávo. K tomu Moland řipomněl, že Mrazivá pomsta, kterou společně natočili, je příběhem o marnosti pomsty, který používá humor k tomu, aby se vysmál intoleranci, misogynii, chlapácké namachrovaosti a mýtu o tom, že na mafiánech je něco obdivuhodného.

Ať už Neesonovo doznání k mladické touze po násilí vnímáte jakkoliv, pravděpodobně se shodneme na tom, že obzvlášť v současnosti může zásadně ovlivnit jeho kariéru. Přinejmenším filmy, s násilnými scénami (obzvlášť s násilnými scénami vůči černochům) teď nejspíš herci hezkých pár let nikdo nenabídne. Jak to bude s jinými nabídkami (nebo Neesonovou chutí veřejně vystupovat), to ukáže čas.

Fotky v galerii jsou z filmu Mrazivá pomsta. Tohle je rozhovor pro Good Morning America:

Zdroje: The Independent, Variety, Deadline, The Hollywood Reporter

Galerie: 17

Liam Neeson potenciálně zlikvidoval svoji kariéru. Stačilo jedno interview | Fandíme filmu Liam Neeson potenciálně zlikvidoval svoji kariéru. Stačilo jedno interview | Fandíme filmu Liam Neeson potenciálně zlikvidoval svoji kariéru. Stačilo jedno interview | Fandíme filmu Liam Neeson potenciálně zlikvidoval svoji kariéru. Stačilo jedno interview | Fandíme filmu Liam Neeson potenciálně zlikvidoval svoji kariéru. Stačilo jedno interview | Fandíme filmu Liam Neeson potenciálně zlikvidoval svoji kariéru. Stačilo jedno interview | Fandíme filmu Liam Neeson potenciálně zlikvidoval svoji kariéru. Stačilo jedno interview | Fandíme filmu Liam Neeson potenciálně zlikvidoval svoji kariéru. Stačilo jedno interview | Fandíme filmu Liam Neeson potenciálně zlikvidoval svoji kariéru. Stačilo jedno interview | Fandíme filmu Liam Neeson potenciálně zlikvidoval svoji kariéru. Stačilo jedno interview | Fandíme filmu Liam Neeson potenciálně zlikvidoval svoji kariéru. Stačilo jedno interview | Fandíme filmu Liam Neeson potenciálně zlikvidoval svoji kariéru. Stačilo jedno interview | Fandíme filmu Liam Neeson potenciálně zlikvidoval svoji kariéru. Stačilo jedno interview | Fandíme filmu Liam Neeson potenciálně zlikvidoval svoji kariéru. Stačilo jedno interview | Fandíme filmu Liam Neeson potenciálně zlikvidoval svoji kariéru. Stačilo jedno interview | Fandíme filmu Liam Neeson potenciálně zlikvidoval svoji kariéru. Stačilo jedno interview | Fandíme filmu Liam Neeson potenciálně zlikvidoval svoji kariéru. Stačilo jedno interview | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest