Box Office: Ospalý Super Bowl víkend

Box Office: Ospalý Super Bowl víkend | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Fotbal je fotbal... AKTUALIZOVÁNO o Deadpoolův rekord a mezinárodní tržby Jak vycvičit draka 3.

AKTUALIZACE: Přidáváme několik zajímavostí z mezinárodních teritorií. Jak vycvičit draka 3 přidalo o víkendu dalších 40 milionů a celkově už má na účtu 84 milionů. Do Spojených států film dorazí 22. února. Deadpool 2 utržil v Číně dalších skoro 7 milionů, celkově si ze země přináší lehce přes 40 milionů a celosvětově tak snímek vyšplhal na 797 milionů a stal se nejvýdělečnějším X-Men filmem (dosud první příčku držel první Deadpool, který utržil 783 milionů).

Původní článek: Super Bowl víkend v USA tradičně vyprázdní kina. Poslední film, který zvládl dát během takového víkendu 20milionovou premiéru, byli Mrtví a neklidní v roce 2013. Proto není překvapením, že akční thriller Miss Bala kompletně pohořel s 6,7 miliony. Jde o americký remake mexického grindhousu pojednávajícího o dívce, která se na cestě ke slávě zaplete do drogového podsvětí. A zatímco originál byl ostrý a nervydrásající film, Catherine Hardwicke (Stmívání) nahodila PG-13 rating a stvořila tuctový a rozředěný kousek, který kritici okamžitě odepsali. Škoda, protože Gina Rodriguez si jako vycházející hvězda pozornost zaslouží a valná většina obsazení byla latinoamerická, což je diverzita, po které všichni v Hollywoodu volají. Ale fotbal je fotbal a film tak dá z Ameriky stěží 20 milionů.

Limitovanou novinkou byl dokument Petera Jacksona s názvem They Shall Not Grow Old, ve kterém režisér zrestauroval záběry z 1. světové války, aby vytvořil neuvěřitelný divácký zážitek. Film se doposud hrál ve vybraných kinech (vždy jedinkrát, jako unikátní událost) a dokázal utržit 8,3 milionu. Teď ho Warneři poslali do 735 kin a bylo z toho 2,4 milionu, celkově tedy 10,7 milionu. Tohle možná utrží víc než Jacksonovy Smrtelné stroje, které jsou aktuálně na 16 milionech. Druhou premiéru si odbyl survival Arctic s Madsem Mikkelsenem, ve kterém herec sólově zdolává ledovou pustinu. Ze čtyř kin nijakých 56 000 dolarů. Rozhodně nepomohlo, že na Netflixu je ve stejnou dobu film Polar, ve kterém Mads hraje nájemného zabijáka. Paradoxně víc diváků asi uvidí tenhle brak než skutečně kvalitní film jako Arctic, který schytal jen limitované nasazení.   

Kinům jinak stále vévodí Skleněný. Fanoušci Shyamalana drží, i přes hořké zakončení filmu. Ve třetím víkendu jsme na 9,5 milionu, což dělá po 17 dnech nasazení 89 mega z Ameriky a 199 mega globálně. Všechno při 20milionovém rozpočtu. Zatím to vypadá, že film dorazí někam ke konečným tržbám Vyvoleného s 249 miliony. Rozpolcený ale zvládl 276 mega, a to je už trochu moc. Nedotknutelní jsou v Americe už na 75,5 milionech, čímž se stali pro distributora STX jejich druhým nejlepším filmem po Matkách na tahu se 113 mega v roce 2016. Universalu se potom zadařilo prodat skrze Oscary drama Green Book, které už to dotáhlo na 56 milionů v USA a 81 mega globálně.

Chlapec, který se stane králem spadl jen o 41 %, ale na 4,2 miliony. Propad dobrý, ale z premiéry, která byla otřesná. Moderní artušovské fantasy je na 13 milionech a stálo 59 mega. Alita musí dělat zázraky, jinak budou poslední filmy před-Disneyovského studia Fox (kromě Bohemian Rhapsody) jenom samý propadák. Ticho před bouří utržilo ve druhém víkendu 1,7 milion a dostává se na nuzných 7,5 mega z Ameriky. Favoritka taky utržila okolo 1,5 milionu, ale tenhle dobový film je už na 28,6 milionech. S Green Bookem jeden z hlavních nemuzikálových úspěchů Oscarové sezóny. Dramatu Vice se taky na první pohled daří dobře se 44 miliony z USA, jenže předělat Christiana Balea na Dicka Cheneyho stálo rovných 60 mega. 

Zdroj: Forbes

Galerie: 3

Box Office: Ospalý Super Bowl víkend | Fandíme filmu Box Office: Ospalý Super Bowl víkend | Fandíme filmu Box Office: Ospalý Super Bowl víkend | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest