Pale Blue Dot: Natalie Portman - další žena vyslaná do kosmu

Pale Blue Dot: Natalie Portman - další žena vyslaná do kosmu | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Trend přemýšlivých, uvěřitelných sci-fi filmů, často s ženami v hlavních rolích, nadále pokračuje.

Novodobý remake Krásky a zvířete, nebo třeba seriál Legion jsou jedny z posledních projektů, ve kterých se nám předvedl Dan Stevens. Ten se právě upsal do vedeljší role ve snímku Pale Blue Dot, kde si zahraje po boku oscarové Natalie Portman (Annihilation, Černá Labuť), Jona Hamma (Mad Men) a také Zazie Beetz, kterou právě teď můžete vidět ve filmu Deadpool 2, kde hraje postavu Domino.

Děj bude sledovat vdanou astronautku (Portman), která se vrací z mise ve vesmíru do svého pohádkového života v Americe. Po návratu si však začne románek s jedním z astronautů (Hamm), a ten se pro změnu stane milencem astronautky v zácviku (Beetz). S příchodem domů hlavní protagonistka ztrácí spojení se svoji rodinou (stav, který může postihnout lidi, kteří stráví příliš času ve vesmíru), a po tom, co se provalí onen milostný trojúhelník, absolutně ztrácí kontrolu nad sebou samou a nad realitou. Dan Stevens ztvární jejího manžela.

Příběh je inspirovaný opravdovým příběhem milostného trojúhelníku atronautů z roku 2007, ale daleko zajímavější je původ názvu filmu. Termín Pale Blue Dot, neboli Bledě modrá tečka, se prvně použil pro fotku pořízenou sondou Voyager 1 z roku 1990, na které můžete vidět naši planetu vyfocenou přibližně ze vzdálenosti 6 milliard kilometrů.

Režii má na starosti Noah Hawley, kterého pravděpodobně zaujmul scénář (Brian C. Brown, Elliott DiGuiseppi), jež je tak podobný jeho vlastnímu stylu – sám se často soustředí na, protagonisty, kteří ztrácejí kontrolu nad sebou samými (viz Fargo, Legion).

Fox Searchlight původně získalo do hlavní role herečku Reese Witherspoon, která však musela nakonec roli minulý listopad odříct, vzhledem k natáčení druhé sezóny seriálu Sedmilhářky. Nadále se však podílí na produkci filmu.

Vzhledem k tomu, že je Legion dotočený a Fargo se nevrátí dříve jak v roce 2019, má Hawley spoustu času na to, aby se pustil do natáčení. Snažil se dát toto astronautské drama do chodu více než rok, a zdá se, že Dan Stevens byl posledním chybějícím dílkem skládačky.

Titulní fotka je z filmu Annihilation, v galerii si můžete připomenout také další veděckofantastické dámské role z nedávných let.

Zdroje: Variety

Galerie: 8

Pale Blue Dot: Natalie Portman - další žena vyslaná do kosmu | Fandíme filmu Pale Blue Dot: Natalie Portman - další žena vyslaná do kosmu | Fandíme filmu Pale Blue Dot: Natalie Portman - další žena vyslaná do kosmu | Fandíme filmu Pale Blue Dot: Natalie Portman - další žena vyslaná do kosmu | Fandíme filmu Pale Blue Dot: Natalie Portman - další žena vyslaná do kosmu | Fandíme filmu Pale Blue Dot: Natalie Portman - další žena vyslaná do kosmu | Fandíme filmu Pale Blue Dot: Natalie Portman - další žena vyslaná do kosmu | Fandíme filmu Pale Blue Dot: Natalie Portman - další žena vyslaná do kosmu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest