A Wrinkle in Time: Mezihvězdné putování a cestování v čase

A Wrinkle in Time:  Mezihvězdné putování a cestování v čase | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Její Selma byla nominovaná na Oscara za nejlepší film. Hollywood jí ležel u nohou, Marvel nabízel spolupráci. Vybrala si tuhle sci-fi pro mládež. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Do hlavní role Meg Murry, která se vydá hledat svého otce, byla obsazena Storm Reid. Meg je v rodině vyděděncem. Je geniální v matematice, ale ve všech ostatních předmětech zaostává. Režisérka Ava DuVernay prozradila, že herečku hledali opravdu dlouho, nicméně právě Storm bude oním ideálním ztělesněním naděje, snů a nezlomného ducha, které fanoušci předlohy od Meg očekávají. Třináctiletá herečka byla zatím k vidění především ve vedlejší roli ve 12 let v řetězech. Oprah Winfrey, Reese Witherspoon i Mindy Kaling všechny potvrdily svou účast.

Původní novinka 10.9.: Ava DuVernay (Selma) měla možnost režírovat další komiksovou sólovku od Marvelu - Black Panthera. Nakonec ale odmítla, přenechala snímek Ryanu Cooglerovi (Creed) a vydala se svou vlastní cestou. A už před nějakým časem odstartovala přípravy celovečerní adaptace bestselleru A Wrinkle in Time od Madeleine L’Engle’s. A aby to mělo ten správný zvuk, tak tento film chystá pod hlavičkou Disneyho.

U nás tato kniha zatím nevyšla, ale v zahraničí má své četné fanoušky. Žánrově také odpovídá dnešnímu trendu. Jde o příběh mladé dívky, která se svým spolužákem a mladším bratrem podstoupí meziplanetární cestu, na které se snaží najít svého ztraceného otce, jenž se údajně ztratil při pokusech s cestováním v čase. A při tom jim pomáhají tři nadpřirozené bytosti. V jejich případě jsou první dvě role momentálně ve vyjednávání a třetí je jistá. Roli Mrs. Whatsit, která je bývalou nebeskou bytostí, by mohla ztvárnit Reese Witherspoon (Divočina). Na Mrs. Who, která cituje známou literaturu, cílí Mindy Kaling, jejíž hlas jste mohli slyšet z úst Znechucení v animáku V Hlavě. A třetí je Mrs.Which, tu ztvární známá Oprah Winfrey, která má už roli potvrzenou.

Scénář napsala Jennifer Lee, která má na svém kontě scénář k Ledovému království či k Raubíři Ralfovi. Natáčet by se mělo začít v listopadu v Los Angeles, tak uvidíme, jestli se tou dobou objeví i nějaké fotky z placu, které by nastínily, jak DuVernay látku uchopí. První kniha totiž byla zpracovaná již v roce 2003 pro televizi a úplně se to nepovedlo. Pokud by se ale tento film pro kina vydařil, tak jsou tu pak další tři knihy série a to má Hollywood rád. Přeci jen se šikovnou scenáristkou a blockbusterovým rozpočtem se vám točí lépe než televizním režisérům z Kanady. Dole přikládáme trailer k televizní verzi.

Znáte předlohu a přijde vám, že si Disney dobře vybral? Co říkáte na možné obsazení?

Zdroje: Slashfilm, THR

A Wrinkle in Time

09.03.2018 | USA
Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 7

A Wrinkle in Time:  Mezihvězdné putování a cestování v čase | Fandíme filmu A Wrinkle in Time:  Mezihvězdné putování a cestování v čase | Fandíme filmu A Wrinkle in Time:  Mezihvězdné putování a cestování v čase | Fandíme filmu A Wrinkle in Time:  Mezihvězdné putování a cestování v čase | Fandíme filmu A Wrinkle in Time:  Mezihvězdné putování a cestování v čase | Fandíme filmu A Wrinkle in Time:  Mezihvězdné putování a cestování v čase | Fandíme filmu A Wrinkle in Time:  Mezihvězdné putování a cestování v čase | Fandíme filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest